Ge ditt sovrum en lyxig kant med en dekorativ bäddsoffa

Ge ditt sovrum en lyxig kant med en dekorativ bäddsoffa
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

När det gäller sovrummet är det ingen möbel som är viktigare än sängen. Detta är huvudattraktionen. Det är det första folk märker när de går in i ditt rum. Det genererar all uppmärksamhet, och därmed har den kapacitet att ändra hela utseendet på ditt rum.

Det finns många olika sängar tillgängliga, men ingen säng är lika extravagant och lyxig som en bäddsoffa. Det här möbleret kan göra ett vanligt och tråkigt sovrum till ett tidskriftsvärt utrymme. Fortsätt läsa för att upptäcka några bra råd om dekorativa baldakin sängar ...

Himmelssängen är en möbel som utan tvekan har utvecklats genom åren och inspirerade olika mönster som ett resultat, såsom himmelssängen. Himmelssängen är ofta förknippad med dekadens och extravagans, men den kom först till existens för utnyttjande.

Före 1500-talet var de faktiskt mycket vanliga och innehöll mycket liten dekoration. Deras syfte var att ge herrarna och adelsmännen i Medeltida Europa privatliv, eftersom de vanligtvis sov i samma rum som sina anställda. Gardinerna skulle inte bara erbjuda integritet, utan också värme. Men efter 1500-talet kom utarbetade utsmyckningar och lyxiga mönster till spel.

MoreINSPIRATION
  • 15 Snygga, eleganta och sofistikerade baldakinbäddar för tjejer
  • Hur man tar romantik i sovrummet genom himmelssängar
  • Lyxigt viktorianskt sovrumsinredning av Paul Begun

Numera när det gäller design har du vanligtvis ett av två val att gå till. Du kan spela på den traditionella sidan och gå efter en överdådig och lyxig design. Ta den viktorianska eran som din inspiration. Välj en träbädd med snidade mönster. När det gäller tyget fungerar silkesmaterial i rika färger utmärkt.

Å andra sidan kan du gå till en modern himmelssäng. Detta är mer förenklat. Detalj är minimal och vanligtvis är tyget lätt och luftigt istället för tjockt och ogenomskinligt. Detta bidrar till att skapa ett avkopplande och lugnt utrymme, vilket är exakt vad du vill ha i sovrummet.

När man simulerar denna trend är det lämpligt att gå till en av de två stilar som nämns. Denna stil av sängen är slående och genererar allt intresse i rummet. Du måste spela mot dessa kvaliteter genom att välja ett tema och behålla det. Glöm inte att ta hänsyn till praktiska aspekter. Du kan till exempel önska att byta tyg baserat på säsongen, det vill säga gå till något tjockt på vintern medan det är en ljus void på sommaren.

Bildkällor: 1, 2, 3, 4, 5, 6 och 7.