Utrymme och avgränsning i design: gör det mer än vad det är

Utrymme och avgränsning i design: gör det mer än vad det är
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Vi vet alla hur viktigt användningen av utrymme är i bra design - utrymme påverkar rummets funktionalitet, visuella överklagande och designkapacitet. Faktum är att definiera utrymme, det är: ett kontinuerligt område eller expansionsområde som är ledigt, tillgängligt eller ledigt; måtten på höjd, djup och bredd inom vilken alla saker finns och rör sig. I sin tur för att definiera avgränsning är det: att beskriva eller skildra (något) exakt.

Som du kan gissa är dessa två begrepp - begreppet avgränsning och rymd - en integrerad del av framgången med inredningen. Detta är särskilt sant med den moderna trenden med öppen konceptdesign, öppna planlösningar, öppna layouter, etc. Om väggar, som är den traditionella metoden för avgränsning i design, inte existerar, vilka metoder kan vi använda för att avgränsa vårt utrymme effektivt? Det är vad vi ska undersöka i den här artikeln.

Låt golv vara din guide.

Detta stora rymliga badrum kan mycket lätt läsas som en stor amoeba av ett utrymme, men för det strategiska golvet. Det svarta grekiska nyckelmönstret upprätthåller minimal estetik men betecknar inte bara en korridor av sorter utan även de två separata funktionella utrymmena - fristående badkar och fåfänga / handfat.

Position möbler för flöde och intuitiv avgränsning.

Något så enkelt som baksidan av en soffa, fast det är relativt nära marken, kan enkelt definiera ett utrymme så specifikt som en vägg. Håll ögonbelysningen fri och tydlig med utrymmet ovanför de inredda möblerna, men ange det öppna utrymmet så att dess funktionalitet kommuniceras visuellt. Vrid soffan bort från matsalen, till exempel för att skilja mellanrummen även om de bara är några meter från varandra.

Anslut prickarna med området mattor.

Det här kan bara vara en av de mest uppenbara inredningsdimensionerna, men det är för att det är mycket effektivt. Föreställ dig dessa två stolar utan att mattan sitter ihop - de skulle flyta i sina enskilda sfärer. Men mattan definierar ett enhetligt konversationsområde och sveper utrymmet upp i en snygg estetisk enhet.

Dra nytta av kolumner.

Denna idé kan vara svår att omforma in i ett utrymme utan kolumner eller inlägg, men det är inte omöjligt. På grund av deras gravitor, kolonner eller arkitektoniska inlägg ger en omedelbar känsla av rymddefinition ... även utan väggar. Tilldela de specifika områdena runt ett kolumnen, oavsett vilken design eller funktion du vill ha (som den här dagbädden mellan två kolumner), och det verkar lika uppenbart som ett väggmålat rum (men se mycket mer öppet).

Låt dina ljus lysa.

MoreINSPIRATION
  • Så här separerar du zoner som delar samma golvutrymme med färg
  • Hur man dekorerar ett rum i vitt utan att det ser rent ut
  • Hur du kan integrera vinställ i ditt design utan att slösa utrymme

Föreställ dig den här stolen i hörnet utan dessa hängande färgade glaspärlor. Tråkigt och ensamt, eller hur? Men belysningsarmaturen - ett verkligt konstverk i sig - skapar en enhetlig målplats inom det större rummet. Det är mycket mer än bara en stol, en plats att sitta. Oavsett om du letar efter en plats att läsa, koppla av eller helt enkelt existera, passar det här väl upplysta området intuitivt med räkningen.

Respektera vertikaliteten.

Något så enkelt som en bokhylla (eller en annan vertikal egenskap) längs en vägg har visuell kraft att utöka sitt inflytande i utrymmet, även om dess fysiska inbrott kan vara bara inches. Föreställ dig den här stora bokhyllan, till exempel längs väggen på en öppen planlösning. Ett funktionellt område kan ordnas direkt framför hyllenheten, och enheten skulle fungera för att identifiera området. Däremot kan två separata funktionsområden anordnas på vardera sidan av hyllenheten, och enheten skulle fungera för att separera dem estetiskt, även utan något fysiskt i utrymmet mellan de olika områdena.

Bryt planet.

Närhelst ett plan, såsom tak, vägg eller jämnt golv, är trasigt, definieras detta utrymme omedelbart av objektet som har gjort brytningen av planet. Så om ditt utrymme omfattar välvda tak, är ett bra sätt att definiera utrymme ovanifrån att använda hängande armaturer som hängande ljus för att definiera utrymmet. I allmänhet kan "belysning skapa ett rum-in-a-room", och den plats som en belysningsarmatur belyser tenderar att vara dess avgränsande utrymme.

Tänk på slatted "väggar".

De kan känna sig lite retro (vilket är inte dåligt!), Men trälister är ett utmärkt sätt att definiera utrymme i ett interiör utan att ha en solid vägg i spel. Den visuella linjen mellan funktionella utrymmen (eller rum) bibehålls, även om detaljerna är lite dolda. Viktigast av allt är möjligheten att naturligt ljus tränger igenom de slatta utrymmena.

Använd väggutrymme kreativt.

För att definiera ditt utrymme, glöm inte bort väggens potential för att hjälpa till med detta. Lagringsenheter är inte bara estetiskt fördelaktiga, men de är också funktionella och praktiska. Fold-out och / eller murphy-alternativ, som det här bordet / skrivbordet, ger en utmärkt användning av temporär rymdavgränsning utan att ta bort den faktiska kvadratmottagningen.

Håll öppenhet för kontinuitet.

I det fall att ett större, öppet utrymme kan segmenteras men du inte vill att det ska vara, kan användningen använda dessa strategier på ett något omvänd sätt. Ta till exempel bort mattor när du vill ha ett utrymme att läsa som en kontinuerlig expansion. Den här inbyggda enheten, på väggen mittemot en uppsättning våningssängar i ett sovrum, verkar uppdelad om en ryggsäck skulle användas i mitten av detta rum, eller om specifik belysning användes på ena sidan av rymden mot den andra etc.