Definiera en stil serie: Industriell design? Den perfekta blandningen av gammal och ny

Definiera en stil serie: Industriell design? Den perfekta blandningen av gammal och ny
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Vi hoppas att du gillar de produkter vi rekommenderar. Bara så du är medveten, Freshome kan samla en del av försäljningen från länkarna på den här sidan.

Industriell design blandar vintage och moderna stilar. Bild: Sobleski

Köp ett liknande utseende: Tabell | Stol | Spjällåda

Under de senaste åren har industridesign blivit alltmer populär och det är lätt att se varför. Utseendet bygger på att kombinera de bästa aspekterna av gammaldags charm med modern slankhet. I grund och botten är det en perfekt kompromiss. Det finns dock en stor missuppfattning som gör att denna stil inte blir en hushållsstiftning.

När man tänker på dessa mönster, tänker vi typiskt på loft med stora öppna fönster och mycket utsatt tegelsten. De som bor i mindre urbana miljöer kan känna att de inte har rätt miljö, att deras levande utrymmen är för traditionella för att verkligen dra av det här utseendet.

Vi är här för att berätta att det inte kunde vara längre från sanningen. Låt oss bevisa att varje rum kan dra nytta av en dos industriell stil. Fortsätt nedan för att lära dig mer om varför denna utseende fungerar och hur du kan ta med det i ditt eget interiör. Innan du vet det, är du redo att skapa en egen industriell design.

Basera din design runt neutrala färger. Bild: Oliver Burns

Handla liknande utseende: Planter | Stolar | hängsmycken

Börja med en neutral färgpalett

En av de första sakerna som du kommer att märka om industriella utrymmen är att det inte finns många fetstil av färg. Istället bygger denna stil på att använda en kombination av neutrala nyanser för att skapa ett rent utseende. Tänk på detta när du väljer färgpalett.

Med detta sagt är inte alla neutrala skapade lika. I motsats till den starkhet som utspelas av mer traditionellt moderna utrymmen tenderar industrin interiörer att ha mer av en varm och inbjudande känsla för dem. Detta beror på att snarare än att gynna svartvita nyanser för att skapa en hård kontrast, innehåller de en mängd olika brunnar och tenner. Använd dessa nyanser som dina dominerande färger med andra neutraler som fungerar som accenter.

Glöm inte att naturliga material också räknas som neutrala. Om du har turen att bo i ett hem med tegelväggar eller utsatt kanalarbete, borde de absolut ta det centrala steget. Även om inte, kan du också överväga att inkorporera en mängd olika trä-, sten- och metallstycken i din design.

När det är möjligt väljer du en öppen konceptlayout. Bild: Tradewinds General Contracting Inc.

Handla liknande utseende: Avföring | Hängen | stolar

Skapa en öppen layout

Eftersom vi typiskt tänker på det urbana loftutrymmet som industriell ideal, är det viktigt att försöka skapa den känslan oberoende av omgivningen. Om du har kvadratmottagningen, gå in på en öppen konceptlayout. Om inte, fokusera på att göra rummet så öppet som möjligt.

Om du är en vanlig läsare av Freshome, vet du det innebär att din design innehåller gott om negativt utrymme. I stället för att fylla rummet med mycket rodnad, se till att dess funktion är fokus. Håll några vägar att resa runt i rummet så brett du kan och försök att begränsa inköp med bitar som drar dubbel plikt när det gäller användning och estetiskt värde.

Se till att juxtapose trä och metall. Bild: 2id interiörer

Handla liknande utseende: Blandare | Tillbehör till matlagning | vattenkokare

Blanda trä och metallmöbler

Industriområden handlar om att blanda det gamla och det nya. Ett av de enklaste sätten att köra hem i kontrast är genom att juxtapositera olika typer av trä och metall genom hela din design, ungefär som i bilden ovan.

När du handlar för trästycken är det en viss titt som du vill gå efter. I stället för att leta efter nya, helt färdiga föremål, koncentrera dig på att hitta möbler som ser ut som om det har en historia. Detta förvitrade utseende kan uppnås på olika sätt. Medan du betalar en premie till det i butikerna, kan du spara genom att följa en handledning eller kamma genom gårdsförsäljning och begagnade butiker för att hitta gömda skatter.

När det gäller metall har du ett val. Finalen du väljer kommer att spela en nyckelroll i din övergripande estetik. Om du vill att rummet ska ha mer av en antik känsla, välj en borstad eller oljad finish. Men om du vill ha utrymmet att känna sig supertrenande, är polerad krom vägen att gå. Dessutom kom ihåg att metall inte bara är för armaturer. I det här fallet kan den användas till allt från hyllor till kökstolar.

Inkludera massor av industriella accenter. Bild: Beyond Interior Design Inc.

Handla liknande utseende: Sconces | Kasta | Belysning

Lägg i industriella tillbehör

Det kan verka lite på näsan, men nyckeln till att cementera din industriella design är att hitta sätt att få det att känna som om du verkligen är inne i en fabrik från början av seklet. Eftersom några av oss faktiskt kan bo i en av dessa eftertraktade byggnader, måste vi lägga till i dessa berör oss själva. Tillbehör är ett bra sätt att göra det.

Tillbehör, belysningsarmaturer med Edison-lampor, delar från fabriksmaskiner, distresserade läderartiklar och vintagefotografier passar alla räkningen snyggt. Med detta sagt föreslår vi att du söker online för att hitta designinspiration som passar dina personliga preferenser. Allt som ser ut som det är från den tiden kommer att göra jobbet.

Som vanligt vill du se till att införliva dessa berör på olika sätt i hela rummet.Tänk på att integrera dem i dina textilier, din väggkonst, din belysning och inredningsartiklar.

Industriell design kan vara en tillgång i vilket rum som helst. Bild: Jane Kim Design

Handla liknande utseende: Stångar | Handdukar | Duschhuvud

Det är ingen fråga om varför så många människor har blivit förälskad i industridesign. Det ger oss friheten att omfamna antik skönhet samtidigt som vi njuter av moderna bekvämligheter. Det är dock viktigt att komma ihåg att detta utseende inte är reserverat enbart för stadsbor. Använd dessa tips som en guide och du kommer att kunna skapa om den här estetiken, oavsett var du bor.

Vad tycker du om industriell design? Har du några tips du kan lägga till? Dela dem med oss ​​i kommentarerna!