Definiera en stilserie: Modern Coastal

Definiera en stilserie: Modern Coastal
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Vi hoppas att du gillar de produkter vi rekommenderar. Bara så du är medveten, Freshome kan samla en del av försäljningen från länkarna på den här sidan.

Vi ger kustdesign en modern makeover. Bild: Carolyn Thayer Interiors

Handla liknande utseende: Lampor | Sidobord | Kuddar | stolar

Under åren har kustdesignen fått lite av en dålig rep. Denna ljusa och blöta stil har blivit synonymt med överbelastade rum och kitschy, daterade tillbehör. Det antagandet kunde dock inte vara längre från sanningen.

I verkligheten är denna estetik ett uttryck för förenklad elegans. Varje detalj i dessa rum är inriktad på att skapa en fristad från det hektiska tempot i det dagliga livet - och vem vill inte ha det? När det är gjort rätt, känner sig även de flesta kustrummen aktuella.

Om du är på staketet när det gäller denna typ av interiör hör du oss. Vi ska visa dig hur du ska dra av modern kustdesign som du aldrig sett det tidigare. Lita på oss när vi säger att detta inte är din mormors strandhus längre.

Bygg rummet runt en bas av lugnande färger. Bild: Kotzen Interiors LLP

Handla liknande utseende: Kuddar | Kasta | Trunk

Välj en lugnande färgpalett

En av de bästa aspekterna av kustdesign är dess förmåga att få dig att känna dig avslappnad. Oavsett om du är bara några meter från vågorna eller tusen mil bort, bör du gå in i ett av dessa rum som du är på semester. Det enklaste sättet att nå det här resultatet är att använda färgpsykologi till din fördel.

Börja med en bas av neutrala ämnen. Men snarare än att använda monokromatik för att skapa en skarp kontrast, fokusera på att inkludera mer dämpade toner. Försök med sandy tans, off-whites och soft grays för att skapa en miljö som känns lika lugnande och inbjudande.

Normalt skulle vi berätta för att kompensera din neutrala grund med en djärv färgstark, men i så fall borde även dina accentnyanser vara dämpadare. Fokusera på pastellfärgade toner som har beachy-konnotationer som akvamarin och korall.

Håll din layout enkel och ren. Bild: Pamela Glazer Architect

Handla liknande utseende: Swing Lounger | Fåtölj | Slutbordet

Håll dig till en enkel layout

Layouten är där modern kustområdesdesign verkligen skiljer sig från föregångaren. I det här fallet, i stället för att hålla fast vid de alltför fyllda planlösningar som var populära i det förflutna, omfamnar en minimalistisk inställning som förmedlar en känsla av modern slankhet.

För att göra detta, låta rummets funktion vara stjärnan. När du utformar varje rum, gör möblerna - oavsett om det är ett stort matbord eller mysigt sittområde - brännpunkten. Var noga med att lämna mycket negativt utrymme runt det så att människor kan flytta bekvämt runt rummet.

Tänk på att, med layouter som dessa, är möblerna du använder särskilt viktigt. Eftersom det kommer att finnas färre tillbehör för att köra hem rymdens stilidentitet, väljer du delar som verkligen stämmer överens med din estetiska kust.

Lag många olika texturer tillsammans. Bild: Smith Firestone Associates

Handla liknande utseende: Sittplatser | Pouf | kuddar

Spela med massor av texturer

När kusten berörs, visuell vikt - eller hur designelementensesom de känner - är avgörande. Att gå till stranden är en taktil upplevelse (tänk på att gräva dina tår i sanden eller känslan av stenar i din hand) så du vill göra ditt bästa för att återskapa dessa känslor med dina designval.

Börja med att lägga till många olika texturer tillsammans. Ta bilden ovan som ett exempel. Se hur mattan ser ut som det är vävt, trädelarna verkar ha lite grov finish och leran verkar smidig? Du vill välja bitar som dessa, med texturer som är visuellt uppenbara.

Dessutom innehåller många mjuka element. Målsättningen med kustdesign är att få folk att känna sig bekväma, så var noga med att ta med gott om plyschkuddar, kasta kuddar och filtar för att göra utrymmet välkomnande.

Blanda moderna och traditionella kustnära accenter. Bild: Kevin V. Noble

Handla liknande utseende: Stolar | Kuddar | Skylt

Använd både moderna och traditionella accenter

Tillbehören är där du sätter slutliga kustnära in i din estetiska. I modern kustdesign, vill du hålla fast vid färre accentstycken än vad du skulle använda i en mer traditionellt kustområde. Som sagt, var inte rädd för att blanda fler trendiga stycken med ett eller två uttalande som infunderar rummet med en antydan om beachy nostalgi.

För ett exempel på vad vi menar med "modern" vs "traditionell", överväg det här fotot. Traditionellt är tecknet som förkunnar "strand" eller föremål som sanddollar eller drivvedhantverk. I motsats till detta inkluderar moderna stycken chevronmönstret, dekorativa lyktor och shiplapdécor.

Moderna kustdesign känns ljus, ljus och luftig. Bild: Arkitekturstudio

Handla liknande utseende: Spegel | Avföring | Bricka

Under de senaste åren verkar kuststilen ha blivit oförglömlig. Men vi är här för att berätta att du inte ska skriva ut kusten utseende ännu. Borta är de överbelastade och överillgängliga rummen som kan fylla dina minnesbanker. Dessa dagar, moderna kustdesignen ger underdriven komfort till det 21: a århundradet. Använd dessa tips för att ge din interiör en beachy stil som känns utan tvekan aktuell.

Vad tycker du om modern kustdesign? Kommer du prova detta utseende i dina interiörer? Dela dina tankar med oss ​​i kommentarerna nedan.