Vackra hem omgivna av öken och berg

Vackra hem omgivna av öken och berg
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Det hårda öknen landskapet är sällan en bra miljö för ett hus oavsett hur ofta du använder den. Det skulle vara den allmänna opinionen. Men som alltid finns det exempel som visar oss fel. Dessa hus tar ökenhuvudet på och gör det mesta av sin omgivning. De anpassar sig till sidförhållandena på geniala sätt och har mönster som imponerar och inspirerar och gör det mesta av öknenberget.

Outpost bostad

Outpost är ett residens som ligger i Idahos höga ökenlandskap. Det var designat av Olson Sundberg Kundig Allen Architects, en Seattle-bsed-övning som fokuserade på konceptet att byggnader skulle fungera som en bro mellan natur och människor. Projektet slutfördes 2007 och huset fungerar också som en studio och verkstad.

Materialen i detta fall valdes för deras lågt underhållande natur och inkluderar betongblock och plywood. De valdes också för sin förmåga att motstå de extrema väderförhållandena och allt annat som öken kastar på den.

Det Rammed Earth Modern-projektet

Detta är ett hus som Kendle Design förutspådde, en praxis som specialiserat sig på att erbjuda kreativa lösningar på svåra problem och skapa sofistikerade mönster med en modern attraktion. Huset ligger i Paradise Valley, Arizona, på en plats som mäter 4700 kvadratmeter och slutfördes 2013.

Strukturen är blygsam och har bara en nivå, utformad för en enkel livsstil. Det byggdes med hjälp av enkla och naturliga material som rammade jordmurar, kalkstengolv och vedtak. Dess design är tänkt att påminnas om mitten av århundradet moderna hem som en gång hittades i området.

Interiören och yttre utrymmen kommunicerar på ett sömlöst och naturligt sätt och känns mysiga och lugna. Detta beror också på byggnaden. Enkelheten i designen och materialet som ingår i projektet gör det möjligt för huset att fokusera mer på omgivningen och att markera utsikten.

Yucca Valley House 3

Ligger i Kalifornien, USA, blev Yocca Valley House 3 färdig 2012 och omfattar helt det höga ökenlandskapet nära Joshua Tree National Park. Det var designat av Oller & Pejic Architecture och var ett projekt som ingen annan för laget.

Projektet tog upp flera utmaningar. Först och främst var detta en svår plats där flera andra konstruktioner försökades men misslyckades. Arkitekterna var tvungna att tänka igenom saker för att hitta rätt sätt att bygga här och att dra nytta av denna underbara plats med fantastisk utsikt och omgivningar.

Klienten ville att huset skulle vara som en skugga som är en välkomnande syn här i öknen, som tjänar som viloplats för de trötta ögonen. Efter en lång undersökningstid gjordes ett beslut. Huset skulle ersätta det saknade berget som en gång ockuperade området och var att se ut som en skugga av berget. För att få det att hända användes mörka färger i hela, vilket gav huset en grottliknande känsla.

Tucson Mountain Retreat

Ett annat mycket intressant projekt som omfattar det hårda landskapet är Tucson Mountain Reterat som finns i Arizona. Det slutfördes 2012 av DUST, en tvärvetenskaplig studio som ska engagera och göra det mesta av varje sajt. Grundarna är infödda till öknen och delar därmed ett särskilt förhållande till landet.

Beläget i Sonoran öknen, var huset utformat i förhållande till stenar, kaktusar och allt annat runt den. Ett av projektets viktigaste problem var att minimera strukturens inverkan på miljön för att bevara sin mystik och charm. Som ett resultat var ett av de beslut som fattades att avsiktligt isolera parkeringsplatsen bort från huset och ansluta den till huset genom en smal väg genom öknen.

Ökenhuset

Här, i Joshua Tree National Park i Kalifornien, är atmosfären unik och kan känna sig överväldigande ibland. Det är där du hittar Desert House, ett privathem byggt här 1993 av Kendrick Bangs Kellogg. Dess design är verkligen enastående, vilket gör att huset stod ut på ett unikt sätt.

Huvudkonceptet var att göra huset till en del av öknen och kopplade den till omgivningen på ett naturligt och organiskt sätt. Den konstruktion, former och material som användes inspirerades av öknen. Huset har ett robust skal som skyddar sitt varma och välkomnande interiör och de organiska formerna har både en maskulin och en feminin charm, vilket ger strukturen ett mycket originellt utseende.

The Hidden Valley House

En av utmaningarna med att bygga i öknen eller någon annan svår zon måste transportera allt på platsen och måste arbeta i svåra förhållanden. Denna utmaning blev lätt övervinnad av Marmol Radziner när man byggde Hidden Valley House. Lösningen var att göra detta till ett prefabricerat hem. Huvudsidan var att bygga ett fritidshus som skulle engagera och fira naturen med tonvikt på inomhus-utomhusliv.

Huset ligger i Moab, Utah och har två sovrum och två badrum plus en serie av levande utrymmen sprids på 2 500 kvadratmeter utrymme. Arkitekterna säkerställde att integrera hållbara designelement i sin konstruktion, vilket gör att huset blir en naturlig del av öknen och säkerställer en lågt underhållande natur.

Inre utrymmena kommuniserar sömlöst med expansiva däck och har fönster från golv till tak som öppnar dem i omgivningen, vilket gör att panoramautsikt kan bli en del av inredningen.Den solida metallramen gör att huset kan klara de svåra förhållandena på platsen.

The Four Eyes House

The Four Eyes House är ett modernt weekend reträtt byggt i Coachella Valley i södra Kalifornien. Det var ett projekt av Edward Ogosta Architecture och, till skillnad från andra ökenstrukturer, försöker man inte bli en med landskapet utan tycker ganska om att stå ut. Huset ligger på en 3.800 kvadratmeter plats och designades på ett ganska ovanligt sätt.

I stället för att ge det ett typiskt inhemskt funktionellt program, blev arkitekterna bett att designa huset på ett sätt som skulle betona en serie på fenomenella händelser på plats. De fyra tornen som utgör sin struktur var inriktade på olika områden för att fånga morgonsoluppgången, kvällens stadsljus och nattstjärnorna.

Varje torn har en öppning riktad mot den avsedda utsikten samt ett litet sovrum bara tillräckligt stort för att rymma en säng. Cirkulationen inom tornen säkerställs av stegar, spiraltrappor och olika typer av trappor. De sociala utrymmena ligger på bottenvåningen och delar sin egen speciella förbindelse med landskapet.

The Desert Villa

Desert Villa är ett ganska speciellt projekt i den meningen att strukturen inte existerar. Att Studio Aiko var ett projekt, en studio som specialiserat sig på CG-innehåll och visuella effekter, borde förklara sakerna lite tydligt.

Detta var lagets första försök att slå samman den vackra öknen och landskapet med den moderna arkitekturen i en villa. Även om huset inte existerar, ser det fortfarande väldigt riktigt ut när man använder ett headset. Alla detaljer kommer till liv på ett fantastiskt och verkligen imponerande sätt.

The Rock Reach House

Projektet slutfördes 2010 av o2 Archtiecture och huset ligger i Mojave-öknen i Kalifornien. Detta är egentligen ett prototyphem som är tillgängligt för korttidsuthyrning. Den sitter på 1 000 kvadratmeter utrymme och har en blygsam och enkel design. Den var byggd med slitstarkt material och utformades på ett hållbart sätt.

Mycket betydelse gavs för den inverkan huset skulle få på miljön. Det var också en annan angelägenhet att hantera maximering av synpunkterna samtidigt som det var tillräckligt med integritet. Huset har en plan på 90 kvm. Innehållet integrerar det två sovrum och ett badrum och det finns också en 30 kvadratmeter däck som smidigt kommunicerar med inredningsområdena och omgivningen.

Däcket sitter på kolonner och flyter över marken. Platsen för platsen och den seismiska aktiviteten i området medförde att husets kuvert skulle vara modulärt och flexibelt. Några av elementen byggdes på plats och levereras här, vilket gör byggprocessen enklare och mer tidseffektiv.

Desert Courtyard House

Detta är ett hus som ligger i Sonoran Desert, Arizona. Det är byggt runt en central innergård och har en design som syftar till att harmonisera sambandet mellan inredning och exteriör. Huset är designat av Wendell Burnette Architects. För att upprätthålla platsens karaktär och skönhet och för att ge adekvat utsikt över landskapet använde arkitekterna noggrant utvalda material och integrerade element som finns på platsen, såsom saguaro-kaktuser i huset.

MoreINSPIRATION
  • Black Contemporary House som ingen annan i High Desert
  • Prefab Contemporary Desert Residence
  • Palm Desert Residence - Opulence Yet Elegant

Granitblock och den lokala vegetationen kompletteras med stenplattformar och en pool med vatten och dessa är kopplade till inredningsytorna genom skjutdörrar och ett glasgolv på huvudgatan. Dessutom användes mark som avlägsnades under utgrävningen i husets rammade jordmurar.

Desert Wing House

Till skillnad från sina grannar, har Desert Wing House en design inspirerad och formad av de förutsättningar som finns på platsen. Beläget i Sonoranöken, var huset ett projekt av Kendle Design Collaborative. Den har tjocka rammade jordmurar som kommer från platsen och rummen är inriktade mot specifika vyer.

Betongväggar och skiljeväggar delar upp inredningen i flera zoner, se till att var och en har den nödvändiga integriteten och absorberar värmen under dagen så att den kan släppas under natten. Taket har en vinkell design och stöds av stålkolumner. Clerestory fönster omger alla inre utrymmen som erbjuder naturligt ljus och vyer.

Paso Robles Residence

Som namnet antyder är detta en bostad i Paso Robles, Kalifornien. Den är designad och byggd av Aidlin Farling Design och sitter på en plats som mäter 80 hektar. Husets utformning påverkades direkt av regionen och platsförhållandena. Temperaturvariationerna gav en stor utmaning.

Arkitekterna svarade på att bygga murmurar som ansluter huset till omgivningen. Väggarna organiserar också inredningsytan i olika zoner. Centret av huset är ett täckt utomhus vardagsrum. Stora överhängningar erbjuder skugga under de torra öknen dagarna och den övergripande designen är avsedd att säkerställa passiv ventilation. Huset använder också fotovoltaiska paneler.

Jarson Residence

Detta är en bostad som ligger i Paradise Valley, Arizona. Det var designat av Will Bruder + Partners. Den ligger nära ett bergbevarande och har en design som fångar utsikten över McDowell Mountains. Huset var inte avsett att blanda, varför dess mörka fasad som stämmer mot det naturliga landskapet. I stället var det tänkt som en plats för eftertanke för sina ägare.

Huset byggdes på två nivåer. Den har ett enkelt tak som ofta finns på skjul. Djupa överhängningar ger huset en skulpturell form, medan material som stål och koppar ger det en väderrik utseende. På bottenvåningen finns vardagsrum, matsal, ett medierum och en studio.Hemmakontoret, sovrummen samt posten ligger på översta våningen.

Kombinationen av material som används överallt innehåller kork och betong för golv, glas för väggarna samt körsbärsträ och rostfritt stål för möblerna. Entré och hall på övre våningen tjäna som konstgallerier för ägarens samling.

STAAB Residence

Sittande på en 279 kvadratmeter plats i Scottsdale försöker STAAB Residence att eliminera de närliggande husen från sammanhanget för att skapa en vacker anslutning till platsen och omgivningen. Arkitekterna på Chen + Suchart Studio fokuserade på de avlägsna utsikten över McDowell Mountains och dalen och försökte göra det mesta av dem. Huset har två våningar. Den lägre nivån definieras av närvaro av ett skyddat innergårdsområde med en pool medan övre våningen tar fördelar av utsikten.

En serie murmurar ramar huset samtidigt som det erbjuder privatliv och hjälper till att redigera de närliggande strukturerna. Garaget upptar en separat volym pläterad i stålplåtar och det dubblerar som delare mellan poolen och bakgården och ett grannhus.

Interiören är öppen och enkel. Vardagsrummet är en stor volym som öppnar till poolen och bakgården genom skjutdörrar. Intill vardagsrummet finns en uppsättning av två gästrum. En av dem har utsikt över bakgården medan den andra är inriktad på den avlägsna utsikten mot norr. Det stora sovrummet och hemmakontoret upptar den övre nivån.

Ökenhuset

Arkitekt Marmol Radziner utformade det vackra Desert House, ett prototyphem beläget i Desert Hot Springs i Kalifornien. Huset färdigställdes 2005 och är en prefabricerad struktur. Det var inriktat mot toppen av San Jacinto för att fånga de vackraste utsikten över de omgivande bergen.

En serie täckta utomhusområden förbinder huset med omgivningen. Byggnaden består av fyra husmoduler och sex däckmoduler. Husets norra vinge innehåller gästkvarteren och en studio och de är anslutna till resten av rummen genom täckta bostadsutrymmen.

Huset som helhet är en L-formad struktur. Det skyddar en pool och en eldstaden. Den byggdes inuti en fabrik med stålramning. Designen använder passiva och aktiva solteknologier och hållbara koncept.

Capitol Reef Desert WoW

Platsen för detta blygsamma hus är en avlägsen ökenplats utanför US Capitol Reef National Park. Här kan du hitta några riktigt imponerande och fantastiska bergformationer och ägare av tomten ville dra fördel av det. De bad om att laget vid Imbue Design skapar en liten struktur av strukturer.

Campusen måste innehålla en huvudbyggnad med ett pensionat och en studioförlängning, och de var alla tvungna att inkludera mysiga krokar och samlingsplatser. Dessutom skulle alla strukturer utnyttja utsikten och markera de mest intressanta bergformationerna som finns på platsen samtidigt som befintlig vegetation bevaras. Dessutom måste hela projektet använda en blygsam budget. Arkitekterna såg till att respektera alla önskemål på det mest underbara sättet.

The Brown Residence

Brown Residence ligger i Scottsdale, Arizona och designades av Lake | Flato Architects. Det erbjuder fantastisk utsikt över det omgivande ökenlandskapet från alla rum. Samtidigt var designen och orienteringen noggrant planerad för att redigera de närliggande byggnaderna. Detta gjorde det möjligt för designen att fokusera på fjällens avlägsna utsikt.

Designen är enkel och blygsam som sett från gatan. Detta är dock inte den fullständiga formen. Byggnaden ligger på en sluttning, med stora interiörytor och stora överhäng. Överdimensionerade svängdörrar förbinder de inre vardagsrummen med utomhus medan glasväggar släpper in naturligt ljus och skapar tvärventilation.

San Cayetano Mountain Residence

Omgiven av ett stenigt landskap, den plats där detta hus byggdes ligger i Santa Cruz County, Arizona och upptar 2300 kvadratmeter. Huset byggdes här 2012 av Paul Weiner | DesignBuild Collaborative. Webbplatsen sitter på ett avlägset område som i grunden är ett torrt gräsmark.

Bostaden svarar på platsen med en enkel design och en välorganiserad struktur där varje zon utnyttjar specifika element och synpunkter. Vardagsrummet erbjuder utsikt över Mount Wrightzon medan de andra interiörområdena fokuserar på utsikter över rock outcroppings. Ett däck ger den perfekta platsen för att beundra omgivningen.

Arizona Desert Mountain Retreat

En annan stor egenskap som drar nytta av sin plats är Desert Mountain Retreat i Scottsdale, Arizona. Det var ett projekt av arkitekten Tor Barstad och byggdes med en blandning av sten och andra organiska material som gör att byggnaden kan smälta smidigt trots storleken. Den oändliga kanten poolen är som en oas, kompletteras med ett stort utomhus nöjesområde.

Interiören har ett rustikt karaktär kombinerat med modern elegans. Trä och sten användes i hela huset speciellt för att fånga denna vackra mix. Interiören är ansluten till utomhus genom stora glasväggar och skjutdörrar. Dessutom betonar en rad terrasser och balkonger inomhus-utomhus-anslutningen.

Levin Residence

Vid byggandet av denna bostad i Manara, Arizona, kom teamet i Ibarra Rosano Design Architects och klienten överens om att det skulle ha en minimal inverkan på webbplatsen och att den också skulle få maximal nytta av omgivningen och utsikten. Arkitekterna gjorde mer än det. De gav också huset ett modernt utseende, vilket tycks vara flytande ovanför sin öken.

Detta beslut gjordes som svar på den sluttande platsen för att minimera påverkan på webbplatsen.Ytan där huset är byggt innehåller ett mindre avloppsvatten och detta inspirerade arkitekterna att koppla parkeringsplatsen till huvudhuset med en bro och låta regnvatten strömma under den. Orienteringen av huset valdes utifrån den optimala solexponeringen och korsventilationen samt utsikten.

Desert Nomad House

Desert Nomad House designades av arkitekten Rock Joy och byggdes 2005 i Arizona, vid basen av Tucson Mountains. Det är organiserat i tre separata volymer av rostfritt stål och glas. Varje volym har sin egen funktion. De inkluderar en social zon som består av kök, matsal och vardagsrum, ett sovrum, ett kontor som också kan tjäna som gästrum och badrum. Fastigheten kan hyras.

Inredningen är enkel och modern, med hints av traditionell och rustik inredning. Till exempel har det sociala området en stor rostfri köksö och en sittgrupp som är formad av en träbänk med en organisk design kompletterad med mönstrade mattor. Alla utrymmen har glasväggar som förbinder dem med utsikt och landskap.