Modern lägenhet design fokuserad på flexibilitet och modularitet

Modern lägenhet design fokuserad på flexibilitet och modularitet
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Levent-lägenheten ligger i en mycket gammal byggnad från Istanbul, Turkiet. 2016 renoverades av COA Mimarlik. Dess 78 kvadratmeter yta var inte helt omkonfigurerad trots att några viktiga förändringar gjordes. Den mest anmärkningsvärda av dem är designen och strukturen på korridoren som brukade vara mörk och dyster.

För att göra korridoren ljusare och välkomnande valde designarna att riva en del av väggen som skilde den från resten av lägenheten. På detta sätt säkerställde de att det naturliga ljuset flyter genom hela lägenheten.

Nyckeln till en bra och lämplig inredning är att förstå livsstil och behov hos dem som bor i rymden för att komma fram till ett koncept som verkligen passar dem. Det var det som hände i det här fallet. Designarna gjorde de nödvändiga ändringarna i planlösningen för att erbjuda sina kunder det moderna och levande hem de önskade.

MoreINSPIRATION
  • Liten lägenhet i Bukarest Definierad av flexibilitet och komfort
  • Modelllägenhet i Ljubljana tjänar som inspiration med sin konstnärliga design
  • Familj Lägenhet med en tydlig och harmonisk tvåzonsplan

Den ursprungliga planlösningen innehöll en lägenhet som såg och kändes liten trots storleken och det berodde främst på närvaron av alla dörrar och den långa korridoren som delade lägenheten i små fack. Den nya layouten är mycket mer öppen och ljusare.

Eftersom byggnaden var mycket gammal måste nya el- och avloppssystem installeras. Dessutom slogs några väggar för att få det nya utseendet. Det ljus som kommer in genom fönstren kan nu avnjutas i hela lägenheten. Vidare användes en flexibel och modulär design för de flesta möblerna. I vardagsrummet finns till exempel ett system av trästavar som kan sättas in i olika hål för att skapa ett hyllsystem och hängande system. Faktum är att de enda fasta elementen är bottenkabinettet och den vertikala vita ramen.

Alla dörrar utom i sovrummet och badrummet togs bort och en öppen planlösning skapades. I länkar kök, matsal, bostadsyta och även hemmakontoret, även om några av dessa utrymmen är semi-privata och definieras av väggar. Varje rum har en specifik palett av färger. Vardagsrummet har blått accenter, kontoret är inrett i svart och gult och sovrummet har gröna detaljer.

Populära Inlägg

Stora Idéer

Kategorier: