Design Idéer för plana takbyggnader

Design Idéer för plana takbyggnader
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

De flesta hushåll har höjt tak. Det här beror helt enkelt på att ett sluttande tak gör att regnfallet går fortare. Så länge du har rännan på plats, är systemet provat och testat och det visar inget tecken på att försvinna. Ändå, sedan de tidiga tjugonde århundradet platta tak har använts mer och mer i stora byggnader och några inhemska inställningar. Anledningen till att använda ett platt tak, snarare än en hällad, är i hög grad estetisk. Om ditt hem design är modulärt, håller en samling lådor eller vinklade former, vilket ger ett platt tak, en konsekvent ögonlinje. Platta tak har dock andra fördelar.

Att göra ditt tak platt, till exempel, maximerar det tillgängliga uppeutrymmet. Allt vad som skulle ha varit loftutrymmet, i taklinjens takfotar, blir tillgängligt som bostadshus. Om taket är tillräckligt starkt kan det också användas som ett område i hemmet i sig. Med de rätta materialen och noggrann uppmärksamhet åt vattenavrinningen har platta tak lite i vägen för potentiella fallgropar.

Den moderna utseendet.

Designers som det moderna utseendet som ett platt tak ger dem. Genom att helt enkelt välja ett platt tak kan hela byggnaden ges ett mer utformat utseende. Kanske beror det bara på att så många hem har dem som det gör att designen sticker ut. Numera behöver platta takhus från 1930-talet samma slags reparativ vård som andra äldre byggnader, även om utseendet är bedrägligt modernt. Kontrollera alltid det platta taket innan du köper en fastighet av denna typ. Eller, om du bygger din egen, ange de senaste, långvariga materialen för ditt plana tak för att förhindra problem.

Inspirerad Isolering.

MoreINSPIRATION
  • Mycket platt fällbara bord av Lodovico Bernardi
  • Fräsch Modern Enkelrumslägenhet
  • 8 mest populära typer av tak att välja mellan när du bygger ditt eget hem

Plana tak kritiseras ibland för att, till skillnad från ett hälltak, finns det inget hålrum mellan rummet nedanför och taket. De flesta loftutrymmen är isolerade på något sätt. Ett platt tak kan emellertid isoleras ganska lätt underifrån med värmefångande membran eller paneler. Faktum ärför, varför inte göra ditt platta tak tillräckligt starkt för att hålla ett lager av jord och odla en trädgård ovanpå den? Välj växter som ängblommor som inte har invasiva rötter. Det ser bra ut och kan hålla ditt hem varmt också.

Membran takläggning.

Moderna takplattor är utformade att bytas ut ungefär en gång vart 25 år eller så, men de kan ofta fortsätta längre. Det finns inget behov av att ditt plana takmaterial ska vara något mindre varaktigt. Feltning, vilken typ av material som finns på skurtak, är inte idealiskt för ett tidsbeständigt tak. Många äldre stil platt taksystem sitter fast i att placera med bitumen och har grus på toppen för att skydda det vattentäta materialet från hårda UV-solljus. Gå till ett mer modernt material som EPDM-membran som tål sol, regn och låga temperaturer. Den är limad på plats med ett specialklister, men se till att din stödstruktur är noggrant ren innan du börjar montera den för att säkerställa en lång livslängd.

Flera plana tak.

Vissa människor tycker inte om plana tak eftersom utseendet kan vara lite nyttjande. Men det är inte fallet om du har ett antal olika tak, var och en av dem platta, som täcker olika delar av byggnaden. Sätt ditt platta tak i olika höjder och med olika former. Det färdiga utseendet kan vara helt imponerande.

Takdäck.

Utvid ditt hems trädgård med ett platt takdäck. Om ditt hem utnyttjar det lediga utrymmet på tomten du bygger det, så kan ett platt tak, även en med en trädgård, verkligen tillnjuta din njutning av friluftslivet. Varför slösa ut rymden med ett stigat tak som du inte kan använda eller njuta av? Om du har en enstaka utbyggnad till ditt hem så gör taket ett däckområde, tillgänglig från första våningen är en annan bra idé. Inte bara kommer du att utöka det användbara utrymmet, men du kan njuta av vyerna.

Bildsoruces: 1, 2, 3, 4 & 5, 6, 7, 8 och 9.

Populära Inlägg

Stora Idéer

Kategorier: