Design Ingenuity Driven av Repetition: Samtida Atlas Table

Design Ingenuity Driven av Repetition: Samtida Atlas Table
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

De Atlas Tabell av Gunnar Rönsch och Stephen Molloy från The Fundamental Group fångade vår uppmärksamhet på grund av sitt utseende och designfiness. Enligt projektutvecklarna hänger den okonventionella enheten till bergen som gränsar till Sahara, de geografiska dragen på planetens yta och den berömda titan som bär jordklotet på axlarna.

Trots det kraftfulla konceptet inspirerar Atlasbordet ett avslappnat tillstånd, vilket man kan misstänka för lekfullhet. Det verkar som att provocera dig att sitta och flytta en av sina bitar.

Drevna av fascination för form och upprepning skapade konstruktörerna en skulpturell möbelbit, en som provocerar visuellt, oavsett vad ståndpunkten är: "Det är en slags heroisk bit, det är mycket arbete involverat och det är äkta gammaldags hantverk. För att skapa matbordet tog vi en kub av ek och roterade den med 45 grader på två av sin axel och hyvlade av den spetsiga ytan. När dessa kuber är ordnade som en yta, avslöjar de ett språk av stora och små trianglar, men när du tittar runt kubens kant ser du de tunna träbitar som skapar trianglarna ", förklarade projektutvecklarna.