Designstil: Japanska inspirerade interiörer

Designstil: Japanska inspirerade interiörer
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Om du någonsin varit attraherad av de rena linjerna med moderna och minimalistiska kvaliteter av inredning och interiörer, beror det troligtvis på att inspirationen härrör från traditionella japanska interiörer. De zenlika egenskaperna i rymden, öppna planlösningar, naturmaterial och naturinspirerade neutrala färgpalettar är östra civilisationsegenskaper av japanska interiörer där vi älskar våra interiörer för att infunderas med samma estetik. Om du försöker få japansk inspiration i ditt hem, här är tips för att få detaljer i ditt hem, vilket återspeglar denna inflytelserika dekorstil.

  • Öppna planerade golvplaner: I den västerländska civilisationen är tendensen att placera möbler närmare varandra och i överflöd det motsatta i östra civilisationen. Öppna planerade golvplaner som håller väggarna till ett minimum och omfamnar utsikten mot utsidan är en kvalitet att ta med dig i ditt hem. Japans interiörer omfamnar natur och vyer, och med öppet golvutrymme mellan möbler och den inbyggda miljön runt dina interiörer kommer naturligtvis ditt rum att känna sig lättare och mindre viktat.

  • Japansk inredning för att ge äkthet: Med autentiska inredningsdetaljer kan du snabbt byta ut dina inredningar i japanska infunderade utrymmen. Överväg att lägga tatami halmmattor på golvet för att täcka breda golvyta. De är en vacker bakgrund underfot och dubbla som attraktiva sätt att ta med i golvstruktur. Shoji-skärmar eller genomskinliga fusumaskärmar är de traditionella rispapperskärmarna som kan användas för att separera utrymmen i ett rum eller användas för underbara bakgrunder i dina interiörer. De tjänar till att skärpa hårda ljus och kan även användas för fönsterbehandlingar. Ta med dessa inredningsidéer i ditt utrymme för att omvandla belysningen och för att få omedelbara japanska detaljer i ditt interiör

  • Naturmaterial förenar med arkitektur: Japanska interiörer omfamnar naturmaterial som bambu, timmerramad snickeri och mörka metaller som järn och sten är alla viktiga aspekter av japanska interiörer. I ditt hem överväga att föra dessa material i dina utrymmen, till exempel kök, badrum och vardagsrum. Bambu trägolv, accentväggar gjorda av flis eller flodsten, och enkla linjer i ditt hem arkitektur, kan likna den japanska estetiken för ditt utrymme. Låt dina möbler efterlikna samma material och hålla dem låga till marken. Möbler som är minimalistiska, enkla och har starka horisontella aspekter är vanliga för japanska interiörer.

  • Anslutning till naturen: Från japanska trädgårdar i din utomhus hem till vida expansiva användningar av glas som har minimal mullions att störa utsikten, japanska inspirerade interiörer har samband med naturen. Oavsett om anslutningen är fysisk eller bara visuell, möjligheten att öppna ditt hem med glidande glasdörrar, väggdörrar eller ruta med glasrutor för att förena ett utrymme med en annan, överväg att använda dessa uppgifter i ditt hem. Använd också grönska, bergarter, fontäner och andra naturfaciliteter i ditt hem för att få anslutningen till varje utrymme. Oavsett om det är konstgjorda eller verkligt naturliga, har japanska inspirerade hem en koppling för att få människor att känna en med naturen.

Mindre är mer, är mottot för japanska inspirerade interiörer, och minimalism och naturliga färger och material passar ditt hem sömlöst. Om din personliga dekorativa stil är för en anslutning till naturen, låg underhållsinteriör och avkopplande ytor, är den japanska designstilen för ditt hem. Försök använda de här tipsen i ditt hem för att se vilka idéer du vill anta för att förvandla ditt hem till en östlig civilisations-oas.

Freshome läsare vilka kvaliteter av japansk design stil har du infunderat i ditt hem?