Hur man bygger ett modernt skrivbord med hylla och hårnålben

Hur man bygger ett modernt skrivbord med hylla och hårnålben
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Ett skrivbord kan vara en överraskande lätt möbel för att bygga dig själv, vilket är bra nyheter för alla som behöver ett skräddarsytt skrivbord i storlek eller design. Den här speciella hårspensiga bänkskivan är en ren och modern design som gör det mesta av ett ytligt skrivbord, t.ex. vid foten av en säng eller längs en smal hallväg eller ett i ett litet eller unikt placerat hemmakontor.

Den extra hyllan lägger till en funktionell horisontell yta utan att offra skrivbordets fotavtryck. (Du kan kolla in den här handledningen för ett liknande hårbensben skrivbord utan hylla.) Gör det gärna att ändra mått och dimensioner som passar bäst i ditt utrymme.

DIY Nivå: Mellanliggande

Material behövs:

 • Fyra (4) 28 "hårnålben
 • 3/4 "projektpanel 20" bred med 8 'lång, skuren i två 4'-längder
 • 1 × 8 timmer, skuren i en 4'-längd och fyra 8 "längder
 • 1 × 3 timmer, skuren i två 3'-längder (tillval, för sladdkylare)
 • 1 "eller 1-1 / 4" träskruvar
 • 1-1 / 4 "fickskruvar
 • Kreg jig, vinkelfäste
 • Trälim, klämmor, träfyllmedel, fint (220-grit) sandpapper
 • Fickhålproppar
 • Avsluta efter eget val (t ex färg, fläck, polykryl etc.)

Börja med att undersöka dina projektpaneler för att bestämma den bästa sidan för toppen av skrivbordet. Placera den här biten, överst på sidan, på din arbetsyta.

Kör trälim runt projektpanelens framsida.

Placera den andra projektpanelen, som ligger längst ner på skrivbordet, ovanpå trälimet. Rikta upp alla sidor och hörn exakt.

Kläm samman de två projektpanelerna i alla fyra hörnen, var försiktig så att kanterna och hörnen hålls i linje.

Ta tag i dina träskruvar. Jag använde 1 "skruvar men sjunkit dem djupt in i projektpanelen; du kan använda 1-1 / 4 "skruvar istället.

Kasta om tio (ish) skruvar i de klämda projektpanelerna för att hålla dem ihop. Kom ihåg att du har botten på skrivbordet uppåt vid denna punkt, så att skruvarna bara ligger längst ner på skrivbordet.

Vänd ditt skrivbord över så att toppen av skrivbordet är vänd uppåt. Du kan hålla klämmorna på denna punkt, om ditt trälim har inte haft tid att ställa helt. Ta tag i träavfall.

Applicera träfyllmedel var som helst där det finns en spricka, ett hål eller en knut på toppen av skrivbordet. Låt trä fyllmedel torka.

Ta tag i dina fyra bitar av 1 × 8 brädor (exempel visar brädor skuren till 8 ", även om du kan ändra detta efter behov).

Använd din Kreg-jig för att lägga två fickhål i topp och botten av varje av dina fyra 1 × 8 brädor.

Dina styrelser bör se ut så här. Ställ dem åt sidan i en minut.

Denna nästa del är valfri; Det är en sladdkollare på undersidan av skrivbordet, på baksidan. Det är väldigt enkelt att installera just nu och hjälper dig att hålla din skrivbords minimalistiska, moderna känsla intakt genom att dölja alla typer av ledningar som går från väggen upp till toppen av skrivbordet. Detta är särskilt viktigt med ett hårspetsbänk, eftersom alla sidor är helt utsatta. Ta två 1 × 3 brädor, skär till 3 'i längd.

Borra om fem fackhål längs en lång sida av varje 1 × 3 remsa.

Lägg en 1 × 3 remsa ner, fackhålen vänd nedåt, med fickhålen utgående från höger sida.

Ta med din andra 1 × 3 remsa och placera den vinkelrätt på vänster sida av din första 1 × 3 remsa, med fickhålen i den andra remsan inåt och avsluta ner i den första 1 × 3 remsan.

Lim längs anslutningskanten på din andra 1 × 3-remsa och reglera sedan och kläm fast den ena sidan med din vinkelklämma.

Skruva 1-1 / 4 "fackskruvar i de fem fackhålen i denna 1 × 3 remsa.

Du borde nu ha ett anslutet L-format hörn, bestående av de två 1 × 3 remsorna.

Vänd ditt skrivbord tillbaka, så den nedre sidan är vänd uppåt. (Om ditt träfyllmedel är torrt kan du sanda det först. Om det inte är helt torrt kan du bara vända det och vila det på klämmorna så att träpåfyllaren kan fortsätta torka.) Placera det L-formade hörnet på baksidan av bottenytan, med öppningen av hörnet mot skrivarens baksida.

Kör en limpärm längs anslutningskanten på ditt L-formade hörn.

Byt ut L på skrivbordet, centrerat mellan de två sidorna och i linje med bakkanten på skrivbordet. Skruva på plats.

Sand allt ner lätt innan du går in på hyllan. Se till att kanterna anpassas Om de är små, sanda dem tills de spola med varandra.

Vänd tillbaka skrivbordet, överst på sidan uppåt. Mät och markera 12 "in från sidorna längs skrivbordets bakre kant.

MoreINSPIRATION
 • DIY Contemporary Hairpin Leg Desk
 • DIY Träplatta Sidobord Med Hårnålben
 • Hur man gör ett soffbord med hårnålben

Rita en vinkelrät linje, ca 7 "lång, med båda 12" -markeringarna.

Den övre sidan av skrivbordet, längs bakkanten, kommer att se ut så här.

Lim, montera sedan de två inre 1 × 8 brädorna längs penna linjerna genom att skruva 1-1 / 4 "fästskruvar i fickhålen. Håll bakkanten på dina 1 × 8 brädor spola med bakkanten på skrivbordet.

Installera de två yttre 1 × 8-korten på kanterna på skrivbordet, med fickhålen vända utåt.Jag vet att detta går emot eventuella träbearbetningsstrategier som du någonsin har använt, men dessa mindre cubbyområden är inte särskilt gynnsamma för fickhål, så det är bättre och lättare att få de yttre ändarna skruvas in från utsidan.

Med alla fyra 1 × 8 bräda anslutna, är det dags att fästa den övre hyllan. Kör limpärlor längs toppen av alla fyra 1 × 8 brädor, lägg sedan 4'-längden på 1 × 8 timmer på toppen. Rikta in sidorna.

Borra de yttre fickhålen först. Min drill passar inte in i så korta utrymmen som de inre kubborna har, så jag var tvungen att använda en skruvmejsel och lämplig borr för att fästa de inre fackskruvarna. Inte min favorit metod, för att vara säker, men det fungerar. Plus, det gör att jag uppskattar min borr mer, så. Det är det där.

Din skrivbordshylla är helt kopplad och det ser bra ut!

Lätt sand allt.

Placera en droppe av trälim på ändarna av dina fickhålproppar, sätt sedan in dem i fickhålen. Gör detta för alla 16 dina fickhål (fyra på varje 1 × 8 bräda).

Sand igen. Skrivbordet ser bra ut. Jag hoppas bygga det har inte varit så illa.

Torka bort allt slipande damm med en ren trasa.

Med allt torrt och slipat är skrivbordet redo för efterbehandling. Du kan välja vilken typ av finish du vill ha. Detta exempel visar ett litet färgblock av färg (Benjamin Moores Acadia Green) i ett cubby för att utse ett laddningsutrymme för en tablett.

Efter att ha tappats försiktigt ut, var utrymmet målat med en enda kappa. Skala bort det blå tejpen omedelbart efter målningen.

Låt färgen torka. Du behöver nu ett utrymme för att köra en laddningssladd (eller någon typ av sladd) upp till skrivbordet, med hjälp av din inbyggda sladdkonduktör. Borra ett hål som är tillräckligt stor för slutet av din sladd upp genom skrivbordet.

Sand hålet. Torka bort allt överskott av slipande damm.

Med din färg torr, är det dags att lägga på efterbehandlingskläderna på skrivbordet. Vattenbaserad polykryl är ett bra val eftersom det går lätt, det gul inte, och det rensar snabbt upp. Borsta detta överallt över skrivbordet, inklusive insidan av varje cubby och bottensidan på hyllplanet.

Medan polykrylet torkar kan du installera dina hårnålben. Detta är ganska enkelt; helt enkelt sätt upp benanslutningarna med hörnen på ditt skrivbord och skruva in dem. Jag använde samma 1 "träskruvar som tidigare användes för att fästa de två projektpanelerna ihop; du kan använda 1-1 / 4 "skruvar eller till och med förmodligen 1-1 / 2" skruvar för detta också.

När hårnålsbenen är fastsatta är du bra att gå.

I det här exemplet visas en lätt målade sektion på skrivbordet som i sig betecknar utrymmet för en tablett att ladda.

Observera att uttaget kan ligga på motsatta sidan av skrivbordet, men med din sladd / kabelförstärkare kommer ledningen att döljas från vyn.

Ta enkelt in överdriven ledning i concealern.

Altfiol.

Här är en frontvy. Den sladdfria bilagan är en verklig lösning för en verklig utmaning: att sladdarna försvinner för att maximera designen.

Massor av skrivbord på den lägre nivån möjliggör en funktionell arbetsyta.

Denna hårnålsbänk är överraskande snabb och enkel att bygga. Vi pratar, få det gjort på en eftermiddag snabbt.

Njut av att bygga ditt moderna skrivbord med en hylla och hårnålben. Du kommer att älska den rena fodrade samtida touchen som lägger till din arbetsyta.

Glad DIYing.

Populära Inlägg

Stora Idéer

Kategorier: