Din färskdos av inspiration för nya matsalsdekor

Din färskdos av inspiration för nya matsalsdekor
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Inte alla hem har en matsal. Vissa människor ser inte på att ha ett separat utrymme bara för att äta när de kan göra det i köket eller någon annanstans i huset. Men låt oss säga att du vill ha ett matplats i ditt hem. Hur skulle du dekorera den och vilken typ av möbler skulle du använda? Försök att ignorera ditt existerande matsalens inredning och föreställa dig något annat. Det finns en oändlighet av möjligheter och vi lyckades samla några av dem här så att du kan låta dem inspirera dig.

Spelet med naturliga trätoner och jordiska färger mot de vita väggarna och golvet är uppfriskande i det här fallet. Samtidigt ser detta matsal ut fräsch och ljus. Områdesmutens invecklade design och det hypnotiska väggkonstmönstret passar perfekt. {Bild från Marika Jarv Creative}.

Om du vill ta med mer naturligt ljus i din matsal, kan du använda takfönster och fönsterhissar. Det skulle också hjälpa till att ha stora fönster eller glasdörrar som förbinder matsalen med en terrass eller däck. {Found on Melissa Miranda}.

En matsal kan också vara mörk, som den som ritades av Smith Hanes Studio för detta vackra hus. Som du kan se är väggarna och taket mörka och det lilla runda bordet och stolarna är de viktigaste elementen som ger en ljus inslag av vitt och naturligt trä till inredningen.

Ett modernt matsal kommer nästan alltid att definieras av enkelhet. Geometriska mönster och enkla mönster integreras ofta i sådana mönster. Disc Interiors valde att använda här en enkel randig matta och en uppsättning avföringar med runda säten istället för de vanliga matsalstolarna.

Detaljer och tillbehör är viktiga för att skapa en lämplig atmosfär i matsalen. Om du vill lägga till drama i utrymmet kan du välja att hänga långa gardiner i en rik färg som bordeaux eller lila. Du kan hitta lite inspiration i denna lägenhet designad av Marianne Tiegen.

Vit kan också vara en stark färg om den används rätt. Du kan göra en vit matsal se fantastisk ut genom att lägga till några kontrasterande detaljer, till exempel en uppsättning avvikande trästolar, ett färgat accentskåp eller ett iögonfallande bordsmycke. {Found on Couleur Locale}.

Om du vill spela med former och upptäcka intressanta sätt att kombinera olika mönster, kan du hitta inspiration i designen skapad av Camille Hernand Architectures. Denna matsal kombinerar moderna och retro detaljer med en touch av fransk glamour.

Innan du börjar oroa dig för de små sakerna är det bäst att fokusera på grunderna. Matsalmöbler är vanligtvis inte mycket diversifierade. En tabell och några stolar är allt du behöver. Men du behöver inte något annat för att du kan välja färgade stolar som de här gula som används av Peter Wilds Design och de gör din matsal pop.

Vid inredning av ett rum, oavsett funktion, är den allmänna önskan att skapa en sammanhängande utseende. Detta kan göras genom en mängd olika metoder. Denna matsal utformad av Double G har en turkos bakgrund med väggar och möbler som matchas med färgstarka accenter i form av accentkuddar och väggkonst.

Det finns många sätt på vilka du kan ge din matsal ett landschakt utseende. Ett exempel erbjuds av Hare + Klein. Det här är en inredning som blandar traditionella och rustika funktioner med moderna element.

En välvalad vägg inredning kan fungera som en kontaktpunkt för matsalen. Placeringen och designen är väldigt viktig. Ross Tang Architects valde att lägga till en djärv röra av det här rummet och för att hålla resten av inredningen väldigt enkelt.

Det finns många vackra funktioner här. Till exempel är den rustika bänken, den vitmålade tegelväggen, det texturerade taket och träluckorna som påminner om ladugårdar definitivt värda att nämna. De bidrar alla till en övergripande inbjudande och bekväm inredning. {Found on Kid & Coe}.

Att beskriva en eklektisk vardagsrumsinredning är inte lätt när det finns så många olika element som alla kämpar för att stjäla betraktarens uppmärksamhet, element som olika färgade stolar, väggdekorationer, mönstrade mattor eller intressanta lampor.

En annan viktig aspekt är matsalen belysning. Ljuskronor och hängande lampor är populära val. Teamet på Bruzkus Batek valde att visa en uppsättning av tre minimalistiska hängen ovanför bordet och därigenom etablera symmetri.

Al fresco matsalar anses ofta vara den mest charmiga och vackra av alla. Det finns något speciellt med att äta middag samtidigt som du beundrar panoramautsikt eller känner en frisk bris. Andersson-Wise Architects erbjuder ett riktigt härligt exempel. Du kan också dra nytta av dessa element om du har en matsal med fönster i full höjd eller skjutdörrar.

En öppen spis kan verkligen göra en matsal känna sig extra mysig och inbjudande. Du kan ha en som matchar rummets inredning. Så om du har ett traditionellt eller rustikt hem, skulle en eldstad som den som används av Clites Architects vara ett intressant val.

Väggdekorationen är en annan aspekt att ta hänsyn till. Peter Wilds valde här för att rama ett urval av minimalistiska svartvita bilder och visa dem på en gallerivägg. Ramarna är inte placerade i ett symmetriskt eller regelbundet mönster. Deras slumpmässiga placering sätter en avslappnad och avslappnad atmosfär.

Användningen av trä i inredningen är definitivt inte ny.Trä används i matsalar på många sätt för att skapa en varm och bekväm atmosfär. Trägolvade väggar och tak är ett alternativ. Du kan hitta mer inspiration från Dorrington Atcheson Architects.

Den typ av fräsch och luftig inredning som presenteras här av J. K. Kling Associates är vanligtvis specifik för strandhus och sommarhem. Användningen av rottingmöbler, mycket vit kombinerat med lätta neutraler och blå accenter definierar för denna matplats.

En eklektisk matsal kan dekoreras med en mängd olika texturer och material kombinerat med olika mönster och färger. Alla dessa element måste balanseras för att skapa en harmonisk inredning hela tiden.

Det finns många sätt att personifiera en matsal. Väggkonst är ett alternativ. Ett ljusskylt kan lysa upp utrymmet, precis som det gjorde i den här designen av BWArchitects. Både hjärtformen och meddelandet ser bra ut här.

Ett annat alternativ är att lägga tavlan väggar i matsalens inredning. Detta gör att inredningen kan ändras och skräddarsys på ett oändligt sätt. Du kan också lägga till ytterligare väggkonst, såsom en inramad spegel eller en målning.

Matsalen väggkonst kan också vara något handgjord. Du kan till exempel försöka replikera den fjärilskonst som används av Kemble Interiors. Projektet skulle vara ganska enkelt. Du måste göra en mängd pappersfjärilar och fästa dem i en ram eller direkt på väggen.

Du kan kombinera flera olika typer av väggdekorationer. En vägg kan till exempel målas svart och då kan du ha något målat eller stencilerat på det för en djärv kontrast. En annan vägghytt är dekorerad med inramade bilder, speglar och andra saker.

En överdimensionerad hänglampa kan också göra tricket om du försöker skapa en iögonfallande kontaktpunkt utan att behöva använda massor av färger. Denna matsal designad av Gilles & Boissier kan vara ett bra exempel i detta fall.

Färgerna som presenteras av en väggmålning kan upprepas i hela matsalen. Till exempel kan de användas när de täcker stolar, bänkar eller bord. Du kan spela med olika färger, material och texturer på samma sätt som Studio Revolution gjorde här.

Traditionella hem kanske inte är trendiga just nu men vi vet alla hur mysiga och inbjudande de kan vara. Så om du vill skriva ut dessa egenskaper på din matsal kan du låna lite inspiration från denna stil. Kanske ett skåp med en buffé i botten och öppna hyllor på toppen skulle vara ett bra val för utrymmet.

Vi älskar verkligen hur denna ljuskrona återspeglas i matbordets glansiga topp. Det faktum att resten av möblerna inte delar samma finish, färg och egenskaper är uppfriskande. Dessutom är stolarna en riktigt trevlig match.

Överväg att välja olika färger för dina matsalstolar. Standardstudio använde här fyra stolar med identiska mönster, som alla har en annan färg, allt från khaki grön till ljusbrun. De ser bra ut i det här sammanhanget.

Du kan också hitta din inspiration i matsalar som den som designats av Serge Castella. Detta utrymme var utformat för att likna en grotta, med texturerad stenvägg och tak, råkanten trä som används för matbordet och några moderna element tillagt för kontrast.

En matsal kan ha flera iögonfallande designelement såsom en utsmyckad ljuskrona, en gallerivägg, några intressanta mittpunkter på bordet och en öppen spis. De kan alla följa samma stil eller de kan var och en införa något nytt i inredningen.

Vid utformningen av detta lyxiga matbord valde Kemble Interiors en övergripande traditionell atmosfär. Designen är elegant och packad med mönster. Bakgrunden och klädseln på stolarna är två bra exempel. Även om färgpalett inte är diversifierad är inredningen långt ifrån övre eller tråkiga.

Stephen Karlischs design för denna matsal kombinerar subtila influenser från olika stilar. Inredningen är retro-chic med moderna och industriella influenser. Målningen som visas på väggen stjäl all uppmärksamhet, allting blir allt mindre iögonfallande jämfört.

Balansen är viktig, så om du bestämmer dig för att gå med en stor och riklig ljuskrona i vardagsrummet, skulle det vara trevligt att hålla allt annat enkelt och neutralt. Kolla in det här projektet av Brown Design Group för en uppfattning om hur man gör det här. Det ovala bordet, stolarna, väggarna, golv- och väggdekoret är synkroniserade med liknande egenskaper.

Matsalbord finns i många olika former. Den som används här av Heather Garrett har en träbas som starkt liknar stammen på ett träd precis där det försvinner i marken. Det finns också flera andra element som är naturinspirerade.

Tulpanstolarna är enkla och mångsidiga att användas i olika inställningar. De gör underbara matsalstolar som du kan se här. De användes av konstruktörerna på Turner Pocock i kombination med ett kluster av gyllene hänglampor som var och en har en annan form.

Den unika egenskapen i matsalens design kommer att innehålla element som skulpturala mässingskronor, stolens metalliska och geometriska design eller de många enkla cylindriska benen som visas vid matbordet. Detta var en design av Olga Akulova.

Som du kan se finns det ingen brist på idéer när det gäller matsaldesign. Det finns många tips som vi skulle vilja erbjuda dig. En av dem är att alltid försöka ställa upp din matsal nära ett fönster eller balkong så att du kan dra nytta av allt det stora naturljuset och från utsikten.

Den industriella stilen är inte särskilt populär när det gäller matsalar, eftersom en varmare och mer välkomnande inredning vanligtvis föredras. Men en industriell miljö kan också vara mycket charmig.Chango & Co kan erbjuda som ett exempel.

De lucitstolar som används här av H2 Design + Build är inte bra om du har något att gömma. Men de är perfekta om du vill lägga tonvikten på bordet och hålla inredningen ljus, luftig och enkel.

Det välvda tegeltaket ger detta matsal ett unikt utseende samtidigt som den påminner om byggnadens historia. Du kan försöka hitta liknande sätt att få din matsal att stå ut, antingen genom att lägga till något på inredningen eller genom att avslöja något under det.

Matsalen behöver inte vara ett separat rum. Ett hörnutrymme kan räcka om du kan få det att se vackert ut. Sandra Benhamou gav den här ett runt bord med en spegelplatta, ett kaklat golv, en uppsättning minimalistiska stolar och en inramad väggkonst som visades på en tunn hylla.

Ibland gör färgen allt det hårda arbetet. Så välj en nyans och gå med den. Gul är en ljus och glad ton så att du kan använda den om du vill tända upp inredningen i matsalen.

Å andra sidan, om du vill att inredningen ska vara minimalistisk, bör du använda vit som din primära färg. Genom att göra detta kommer du att erbjuda mer viktiga former i möbler och tillbehör, till exempel det här spännande bordet som används av Damien Langlois-Meurinne.

Brännpunkten i en matsal kan också vara ett bord mittpunkt. Ett stort blommarrangemang kan se elegant ut i alla inredningar och kan anpassas för alla stilar. Förutom det är den klyvda ljuskronan som här visas av Brian Paquette en annan intressant egenskap.

Eero Saarinen tulpanbordet är ett annat populärt möbel i moderna matsalar. Den kan användas i olika konfigurationer, ett exempel är det här mysiga krog med ett fönsterbänkssäte med inbyggt förråd och extra stolar.

Vätskelinjerna och den snygga utformningen av de maskstolar som används av Shialice-teamet kompletteras med fluffiga konsistens på sittdäcken. Bordet har däremot en solid och enkel design. Kombinationen är balanserad och modern.

Den grafiska utformningen av denna matsal var ett projekt av studio Jamie Beriestain. Det finns många spännande element här som inte skulle vara så iögonfallande om de inte sätts ihop i samma utrymme. De innehåller funktioner som grafisk yta, väggdekoration, glasbord eller ljuskrona.

Det vita rummet är perfekt för alla de rustika och vintageskatterna som integreras i denna matsal av designer Lynda Gardener. Inredningen är en blandning av vintage och rustik med subtila tips av industriella i form av en metall bordram eller hängande lampa.

En öppen planlösning inredning passar mest moderna och moderna hem. Områden som matsal, kök och vardagsrum kan vara en del av samma öppna volym och kan också fungera som separata områden samtidigt. Rymduppdelare kan vara till nytta i det här fallet, även om den faktiska konstruktionen är tillräcklig i de flesta fall. Denna speciella matsal var ett projekt av Brown Design Group.

Industriell belysning kan vara svår att komma med och ett föredraget alternativ är ett DIY-projekt. Du kan samordna din industriella hänglampa med några metalliska matsalar och några andra accentdetaljer som kan spridas i matsalen på ett balanserat och elegant sätt. Du kan också spela med olika material och avslutar när du gör det här.

Röda matsalar är ett bra alternativ när du vill lägga till lite färg på rummet. Röd är en kraftfull och stark färg som bäst används i mått, så om du bestämmer dig för att använda den på stolarna är det en bra idé att hålla allt annat så enkelt och neutralt som möjligt.

Matsalen och köket kan dela samma volym. Oftast är dessa två utrymmen en del av en större öppen planlösning. Men de måste separeras på något sätt och en ide är att göra detta med en serie vertikala brädor organiserade för att bilda en genomgripande divider precis som den som presenteras här av Azman Architects.

MoreINSPIRATION
  • 10 Fräscha och avslappnade matsaldesigner
  • 13 Anledningar till att svarta matbord fungerar i alla inrikes
  • Vit matbord för en elegant inredning i matsalen

När allt annat i matsalen är enkelt och neutralt, utan några speciella egenskaper för att göra inredningen ut, kan du lägga till något tecken i rummet genom väggkonst eller krukväxter. Det här är ett sätt att introducera en ny färgpalett till utrymmet såväl som lite textur och mönster.

Det är möjligt att spela med stilar genom att blanda och matcha kontrasterande element. Lägg märke till hur den traditionella trästolar dialogen med den eleganta hänglampan visas ovanför bordet och den lekfulla bilden som visas på väggen. Det här är ett interiör av Anna Carin Design. Bortsett från de olika stilinflytelserna har inredningen också kontrast av färg.

Om du tror att det är för starkt att använda det i matsalen, kan du välja en annan accentfärg, en som är mindre slående men lika uppfriskande och dynamisk. Gul är en glad ton som du kan använda i motsats till ett mörkt golv och några gråa accenter, precis som Nixon Tulloch Fortey Architecture gjorde för den här moderna bostaden.

Matsalen brukar uppfattas som ett utrymme där familjemedlemmar träffas för att tillbringa tid tillsammans, antingen regelbundet med olika speciella tillfällen. Som ett resultat kan någon kanske vända rummet till ett mysigt utrymme för att få alla att känna sig bekväma och få tillbaka vackra minnen. En massa rustika accenter kan vara svaret och denna design av Jute kan vara den perfekta inspirationskällan.

En balanserad inredning kan skapas på många sätt. När det gäller matsalutrymme designad av Hi-Location är tillvägagångssättet enkelt och komplext samtidigt. Det finns ingen dominerande funktion här.Istället arbetar flera olika element tillsammans för att skapa en harmonisk och inbjudande atmosfär.

Vad gör du när du inte kan bestämma en enda accentfärg för din matsal? Tja, lösningen är ganska enkel faktiskt. Du väljer inte en enda färg och istället använder du två eller till och med tre. Men du måste se till att de är snyggt fördelade i hela rummet. Du kan till exempel välja matsalar i två olika färger och använda en tredje för väggkonsten. {Hittas på Församlingshallen}.

Överväg att använda återställda möbler i ditt hem. Du kan behandla detta koncept som ett DIY-projekt där du hittar och räddar gamla matställen till exempel och du ger dem en makeover. Du kan skapa din egen unika samling stolar, var och en med sin egen berättelse och designspecifikationer.

Att ha ett vardagsrum och matplats i samma öppna utrymme kan verka som en perfekt tomt för ett kaotiskt liv. Men dessa två funktioner kan samexistera harmoniskt om layouten och inredningen tillåter det. Det är inte nödvändigt att visuellt separera dem med dividers. Du kan istället välja att skapa en jämn dialog mellan dem med hjälp av liknande färger, material och texturer.

Glasbord är inte för alla. Men om du är den typ som gillar tanken på att ha ett matbord med en glasplatta så kan du utforska alla fördelar som en sådan möbel erbjuder. Till exempel tillåter en glasplatta att bordets bas och ben sticker ut mer. Samtidigt tillåter rummet att bli större och mer luftigt, precis som det som designats av Wolveridge Architects.

Som tidigare nämnts är det att föredra att matbordet placeras nära ett fönster för att dra nytta av det naturliga ljuset och utsikten. Om det är möjligt skulle det vara idealiskt att få utrymmet omgivet av fönster med full höjd. Så överväga ett solrum matsal.

Ju mer vi lämnar naturen bakom och blir mer intresserade av andra saker, desto mer börjar vi missa sin skönhet. Som ett resultat försöker vi hitta sätt att ta tillbaka det till våra liv och våra hem. När det gäller matsalar kan detta göras på många vackra sätt. Att använda levande kantmöbler är ett alternativ och en annan kan vara att integrera träd och grenar i rummets inredning.

Att ha en matchande uppsättning möbler i matsalen är inte ett måste. Det kan dock visa sig vara ett estetiskt tilltalande alternativ. Om bordet och stolarna bildar en matchande uppsättning kan detta hjälpa till att allt annat i rummet blir lättare på plats utan att behöva noggrant analysera balansen i inredningen. {Found on Anita Calero}.

Ljuskronan är definitivt fokuspunkten för detta lekfulla och eleganta matsal designat av Techne Architecture. Dess design är invecklad och mycket detaljerad men den mest iögonfallande egenskapen hos alla är definitivt färgen. Den ljusgula är ett uppfriskande element i en annars förenklad inredning.

Ränder är ett populärt mönster i olika fall. När det gäller matsalar kan de införas i form av en randig yta eller väggdekoration. Du kan även använda mönstret för att lägga till dimension i rummet. Den kan blandas med andra former, mönster och tryck.

En utomhus matsal är ganska annorlunda än en inomhus. Valet av möbler och material är annorlunda. Låt oss ta en titt på denna speciella design av Collected Interiors. Lägg märke till användningen av metallstolar och en robust bänk istället för de vanliga snygga stolarna som håller matsalen från att se för trångt och litet.

Å andra sidan finns det också likheter mellan inomhus och utomhus matplats. Detta utrymme designat av L'Atelier d'Archi har samma kombination av flera stolar och en solid bänk som den ovan beskrivna. Deras design är dock mer mejslad och anpassad för inomhusbruk.

En av de vanliga problemen med utomhusmatsalar är bristen på varmhet och komfort som vanligtvis karaktäristisk för inomhusutrymmen. Det finns dock sätt att anpassa dessa funktioner. En matsal som ligger på ett däck kan till exempel känna sig mycket mysig och välkomnande. Du kan hitta de element som gör det möjligt i den design som skapats av Wim Goes Architectuur.

Mångfalden av färger som finns i den lilla och mysiga matsalen designad av Toby Scott ger platsen ett lekfullt och dynamiskt utseende. Den gröna bordsskivan, mångfalden av stolar som organiseras runt den, den mörkbruna accentväggen och konstverket som visas på den är alla element som är avsedda för att erbjuda detta område en hel del charm.

En stor spegel kan visa sig vara det saknade elementet i din matsal. Detta kan vara en användbar accentfunktion i ett litet rum om du vill göra det mer rymligt. Det kan också vara användbart om du vill göra utrymmet tystare eller om du bara behöver ett intressant sätt att dekorera rummet utan att använda väggkonst.

Låt oss säga att du vill att din matsal ska ha en stor utsmyckad ljuskrona. Dess otroliga närvaro kommer sannolikt att tonas ner av andra bitar som är enkla eller kontrasterande med ljusarmaturen på något eller annat sätt. Ett oavslutat eller återvunnet träbord kan vara det du letar efter.

I vissa sammanhang kan en överdådig ljuskrona passa in vackert. Hela matsalen skulle behöva ha ett bohemiskt utseende och en aristokratisk närvaro. Möbler bitar måste vara utsmyckade men behåller fortfarande en elegant enkelhet. Med tanke på alla dessa element skulle en neutral färgpalett vara lämpligast.

Matsalar med högt i tak kan dra nytta av låghängande eller överstora ljuskronor och hänglampor. Du kan välja att göra lampan till mitten av uppmärksamheten och hålla allt annat enkelt. Kandelaren kan ha en skulpturell design som den här eller kunde imponera med sin storlek eller färg.

Lampan måste väljas i enlighet med det sammanhang som den placeras i. Så, till exempel, om matsalen är liten och upptar ett hörn av ett rum, skulle hängande en mycket stor ljuskrona ovanför bordet överväldiga utrymmet. En mindre imponerande men fortfarande iögonfallande hänglampa skulle vara ett mycket bättre alternativ.

Ett kluster av hängande lampor kan vara det perfekta svaret när du vill tända ett matsal som har ett stort bord. En samling ljusarmaturer med matchande mönster och olika former eller storlekar kan ordnas för att jämnt tända rummet samtidigt som det bildar en elegant kontaktpunkt för inredningen.

En matsal kan vara elegant och lekfull samtidigt. Det är en fråga om val. Till exempel kan du välja att ha en inomhusgunga istället för en vanlig bänk eller fåtölj. Inspirationen till denna idé kommer från Mork Ulnes Architects. De använde det för att ge denna matsal, är dosen av unikhet mycket nödvändig.

Komfort är viktigt och inget rum kan försumma det. När det gäller matsalen kan en stoppad bänk eller sektion vara det perfekta valet. Detta är ett intressant alternativ till den vanliga kombinationen av bord och stolar. {Found on Shoot Factory}.

Vi nämnde mer än en gång att en tavlan vägg helt kan ändra utseendet på ett rum. Tänk bara på möjligheterna. Du kan ändra stämningen i rummet bara genom att leda rätt meddelande på väggen. Utrymmet kan vara romantiskt, nyktert eller konstnärligt, beroende på hur du vill att den ska se ut och på din kreativitet.

Ibland är det bra bara att hålla fast vid grunderna. En matsal behöver inte mycket färg för att se speciellt ut. Den enkla kontrasten av ljusa och mörka toner är tillräckligt för att få det att stå ut. Uxus-designteamet hade definitivt den rätta tanken när man anpassade denna matsal.

En liten ljuskrona hängde lågt över matbordet kommer att erbjuda rummet ett mysigt, varmt och välkomnande utseende, speciellt om rummet är inrett med enkla trämöbler med subtila rustika detaljer. För att lyfta fram detta kan du också låta en antik målning luta sig mot en av väggarna.

Tänk på detta: din matsal och kök ligger intill varandra och du kan ansluta dem genom en smal nisch bara tillräckligt stor för att du ska skicka tallrikarna genom. Det skulle vara en intressant designmetod. Naturligtvis kan du också använda tanken på en väggny på många andra sätt.

Även om denna relativt lilla matsal har en överstor hängande lampa som hänger ovanför bordet, överbelyser lampan inte inredningen. Det är på grund av sin lätta och känsliga design. Om du är intresserad kan du till och med göra något liknande här själv med hjälp av ett garn, en uppblåsbar boll och en del tygstyvning.

Ge matsalen ett vänligt och inbjudande utseende genom att skapa en gallerivägg där du visar inramade bilder av din familjens medlemmar. Denna vägg kan också vara en färgkälla för rummet om allt annat är neutralt eller saknar karaktär. Inredningsdesignern Annette Ekjord kan erbjuda dig lite inspiration i den här meningen.

Tegelstenar gav denna matsal ett eklektiskt utseende genom att kombinera en rad element som tjocka exponerade tegelstenar, vita snedställda väggar, ett bord med en robust massivt träplatta och en industriell metallram och flera eleganta stoppade fåtöljer.

Ett ganska annorlunda tillvägagångssätt användes här, där trådens matsalstolar har en mycket liten inverkan på rummets interiördesign. Men deras roll är att belysa bordsdesignen som har en massiv träbas som liknar en stor del av ett träds bål och en glasplatta.

Stolarna är vanligtvis de som lägger färg till en matsal om ett sådant tillvägagångssätt är önskvärt. I sällsynta fall är dock denna roll upptagen av bordet. Att detta inte är det vanliga sättet gör att en sådan design sticker ut. Den oväntade kombinationen kan vara ganska uppfriskande.

Wire mesh stolar och glasbord är trevliga trick du kan använda när du vill göra en liten matsal verkar större. Men när rymden inte är ett problem kan du välja det motsatta tillvägagångssättet. Stora och robusta möbelstycken kan väljas för att göra ett uttalande. Tänk på att balans är alltid nyckeln.

Definiera matsalutrymme med en ryggsäck. Denna strategi är mycket praktisk när matsalen delar en öppen planlösning med köket eller andra funktioner. Dessutom kan områdesmattan också lägga till färg, mönster och textur i utrymmet. Det kan också vara det element som länkar denna zon till andra viktiga funktioner i huset.

En lång och smal volym kommer att känna sig mindre trångt och rymligare om du väljer att inte dela den med fasta väggar utan snarare att behandla det som ett enda utrymme som rymmer två eller flera funktioner. Matsalen kan vara en av dem och du kan dra nytta av högt tak för att visa en uppsättning låghängande hänglampor.

Om ett hörn vid trappväggen är allt du har råd att ägna åt matsalen, kan du också få ut det mesta av situationen och vända den här lilla volymen till ett mysigt, ljust och elegant utrymme. Alexandra Angle Interior Design kan erbjuda dig lite inspiration. De vackra pastellerna och de noggrant utvalda proportionerna som presenteras här är ganska utsökta.

Att bestämma vilket designelement som är det viktigaste i detta fall är en omöjlig uppgift. Den grafiska ljuskronan, matsalarna i industriell stil, kontrollpanelgolv, den utsmyckade spegelramen, det eleganta runda bordet och vändryggsätet har alla en egen roll här.

Att använda gungstolar istället för vanliga matsalar är en bra idé som du kan anpassa för att passa din egen matsalens design och inredning. Gungstolarna skulle uppta lite extra utrymme jämfört med alternativen.De kommer dock att vara ett oväntat tillägg som gör hela designen minnesvärd.

Det finns många accentbitar som du kan lägga till i matsalen för att få det att se komplett och vackert ut. En av dem kan vara en hyllstege för stegen. Du kan placera det i ett hörn, lutar mot en av väggarna och du kan använda den för att visa personliga saker.

Denna rustika matsal har en riktigt intressant detalj: ett hakat par lampskärmar för takfäste. Du kan behandla detta som ett DIY-projekt och göra din mysiga hänglampa mysig. Det kommer att få rummet att känna sig varmt och behagligt, särskilt på vintern när allt du kan se utanför fönstret är den gråhimlen och snöiga omgivningarna.

Klinkergolv är typiska för utrymmen som kök eller badrum. Detta kan dock också vara ett alternativ när det gäller matsalen. Denna designmetod fungerar bra när matsalen och köket är i grunden en och samma eller när du vill ha inredningen att bo land-chic och rustik.

Det finns också andra intressanta och ovanliga golvalternativ du kan utforska förutom de vanliga träskivorna och plattorna. Titta till exempel på detta exponerade tegelmönster. Det finns flera sätt att få det här utseendet: med verkliga tegelstenar, med mönstrad matta, med kakel eller genom att ha golvet anpassat målade.

Men om du vill få rummet att känna sig mysigt och inbjudande, är en fluffig ryggsäck ett mycket bättre alternativ. Maison Hand erbjuder oss ett mycket vackert exempel på en sådan design. Mattan är bara en av de element som gör att rummet känns ser vackert och lockande ut. Andra detaljer inkluderar den mjuka färgpalett, de olika stoldesignerna och enkelheten i träbordet.

Lägg lite drama till ett litet matsal och gör det snyggt och sofistikerat genom att dekorera det med mönstrad accent tapeter, eleganta men enkla stolar, ett elegant rundbord i en kontrastfärg och en uppsättning hängande lampor som kluster över bordet. De som valdes av Beke Claessens för detta utrymme är helt enkelt perfekta.

Att ha en andra matplats ut på balkongen eller terrassen skulle definitivt vara uppfriskande. Du kan dra nytta av det på de vackra sommarnörmiddagen när du vill njuta av frukost ute eller när du vill ändra inredningen. En romantisk middag skulle säkert vara ett annat underbart alternativ.

De små sakerna visar sig ofta ha stor inverkan på ett rums inredning och atmosfär. Detaljer som glasflaskorna förvandlades till vaser fyllda med färska säsongsbetonade blommor eller den ofullkomliga lampskärmen som du har sammanställt dig själv har potential att ge ett matsal den charm som den behöver känna sig fullständig.

Bänkar och matsalar används ofta i matsalar av alla stilar, men oftast inte så som de visas här. En bänk behöver inte nödvändigtvis placeras mot väggen eller täcka hela sidan av bordet. Du kan ha en liten bänk och en stol sitta bredvid för en intressant kombinationsboks.

Om du vill ge din matsal en kunglig och sofistikerad charm men samtidigt hålla det modernt och enkelt samtidigt måste du noggrant välja dina möbler och tillbehör. En uppsättning stoppade stolar med utsmyckade träramar, hög ryggstöd och flätande röda accenter kan vara din biljett till framgång. {Found on The Village}.

Det finns inga exakta regler när det gäller eklektisk inredning. Det är därför att de alltid är unika och resultatet av den starka dialogen som upprättats mellan två eller flera olika stilar. I många fall definieras ett eklektiskt matsal av olika texturer, mönster, färger och former som bibehåller sin unika karaktär men alla arbetar tillsammans för att bilda en helhet.

En svart vägg kan se mörk och dyster, elegant och sofistikerad eller vanlig och tråkig, beroende på allt annat runt det. I det här fallet ger den bakgrundsbelysta accentväggen matsalen ett särskilt elegant och glamoröst utseende. Detta beror också på att spegeln som visas på detta samt ljuskronan hänger över träbordet.

De tre överstormade hänglamporna som visas i denna matsal gör att det stora bordet ser ganska små ut i jämförelse. Denna kombination fungerar eftersom inredningen av hela detta utrymme är minimalistisk och den kromatiska paletten är avsiktligt hållen enkel och neutral.

Denna matsal visar bara hur inverkan placeringen är. Tänk dig samma bord och stolar placerade i ett annat rum som inte hade stora glasdörrar och fönster. Inredningen och atmosfären skulle säkert vara annorlunda i ett sådant fall.