Diskret hus i Lavra av Nuno Merino Rocha

Diskret hus i Lavra av Nuno Merino Rocha
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Detta hus ligger i Lavra, Portugal och det var ett projekt av Nuno Merino Rocha. Klienterna hade bara två huvudförfrågningar. De ville att huset skulle integreras i landskapet och att de också ville ha ett lågkostnadsprojekt. Arkitekten bestämde sig för familjen vad de bad om och mer.

Huset var utformat som en mycket enkel och diskret volym. Den har bara en volym och när den är stängd, är den en kompakt struktur som naturligt integreras i omgivningen. Trots att utsidan är en monolitisk struktur, har inredningen i huset olika höjder, höjningar och det blir en helt annan struktur. Interiören och exteriören är två mycket olika saker. Men de har båda båda någonting gemensamt: designens enkelhet. Delvis är det resultatet av ägarens möjlighet till ekonomi men också en specificitet av den moderna konstruktionen som arkitekten hade antagit.

MoreINSPIRATION
  • Mitt Mario Rocha Dream House
  • Det eleganta Valonga huset av Atelier Nuno Lacerda Lopes
  • Fyra diskreta volymer kluster i ett fantastiskt familjehem

Utsidan av huset är uppenbarligen minimalistisk. Interiören är mycket lik den i denna aspekt. Det finns nästan en total brist på smycken och dekorativa element. Det gör emellertid inte huset uninviting och cold. Tvärtom löstes detta problem smart av arkitektens möjlighet till naturmaterial som trä. Det finns en mycket fin balans mellan enkelheten och objektiviteten hos husets geometriska form och värmen och karaktären hos materialen och inredningen. {Found on architezer}.