DIY Brass ljuskrona

DIY Brass ljuskrona
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Säg du "Ja, tack!" Till moderna mässingsbelysningsarmaturer som du kan göra själv och anpassa dig till ditt eget utrymme? Eller kanske är du av tänkandet där DIY belysningsarmaturer verkar överväldigande och skrämmande och läskigt.

Hur som helst kan du ha sett Lindsey Adelman mässing ljuskrona Det har präglat cyberspace i ett par år nu, inte bara för att det är en skönhet, utan också för att den kommer i ett DIY-kit. Vilket är väldigt bekvämt, även om det inte är vägen vi tog. Denna steg-för-steg-handledning du läser just nu syftar till att ta dig igenom processen att bygga ljuskronan på så enkelt sätt som möjligt, samtidigt som hela processen är helt anpassad. Låt oss dyka in.

Notera: Författaren är en erfaren, men inte professionell, elektriker. Kroppsbyggnadsprocessen förklaras så tydligt och noggrant som möjligt. Kontakta en professionell med eventuella frågor eller eventuella faror du stöter på. Homedit ansvarar inte för skador som orsakats av att följa denna handledning.

DIY Nivå: Mellanliggande till Avancerad.

Material som behövs för exakt lampa i handledningen: (Obs: Bilden som visas är en lös guide, använd texten nedan för exakt materiallista.)GrandBrass.com:

 • 1 x FI1 / 8PLUG (1/8 kontakt med skruvmejselplats)
 • 1 x RE1 / 8FX1 / 4MS (1 / 8f x 1 / 4m reducerare med axelmässing)
 • 2 x NI0-1 / 2X1 / 8 (1 / 2in x 1/8 ips nippelstål)
 • 2 x BOT2 (1 / 8f botten x (2) 1 / 8f topp avsmalnande mässingskluster)
 • 5 x CU578 (2-1 / 4in kopp w / 1 / 8sl hål mässing rå)
 • 5 x SR0-3 / 8 (3 / 8in glidring med sidoskruvmässing)
 • 5 x SO10045 (Edison porslin nyckelring socket 660w-250v 1 / 8-27 cap)
 • 1 x NE449NP (nickelpläterad 1 / 8f genom x 5 / 8in rak koppling)
 • 3 x SV140 (1 / 8f x 1 / 8f ips justerbar friktionssvängbar mässing)
 • 1 x BOLG3 ((3) 1 / 8f sidor x 1 / 4f botten x 1 / 8f topp stor kluster kropp oavslutad mässing)
 • 1 x PIBR07-0x8 (7in x 1/8 ips mässingsrörstång)
 • 3 x PIBR06-0x8 (6 tum x 1/8 ips-mässingstång)
 • 1 x PIBR05-0x8 (5in x 1/8 ips mässingsrörstång)
 • 2 x PIBR04-0x8 (4in x 1/8 ips mässingsrörstång)
 • 3 x PIBR03-0x8 (3in x 1/8 ips mässingsrörstång)
 • Amazon.com: 1 x Leviton 128-I 15-Amp 660-Watt Twin Ljusuttag Adapter - Elfenben
 • Etsy.com (SnakeHeadVintage butiken): 1 x takmonterad väggmonterad montering - polerad satinmässing
 • Järnaffär:
 • 10 'x 18AWG vit tråd
 • 10 'x 18 AWG svart tråd
 • 2 x trådmuttrar (medelstora)
 • SuperBrightLEDs.com: 6 x E27-A19DF-WW4 Varmvita glödlampor

Steg 1: Skissa eller hitta en bild av vad du vill att din slutliga ljuskrona ska se ut. Tänk på ditt utrymme - är det långt och smalt (som över ett matbord) eller mer fyrkantigt (som i en entré)? Denna handledning visar en mässingskrona som passar in i ett utrymme som är mer kvadratiskt än långt, så det har tre primära grenar. (Lindsey Adelmans har två.)

Steg 2: Konfigurera ljust din ljussignal. Använd skissen / bilden som din guide, börja löst konfigurera din ljuskrona utan ledningen. Ha kul med det här! De allmänna tankarna är att porslinhöljet går in i mässingskoppen, röret skruvas in i uttaget och glidringen går över röret bredvid mässingskoppen. (Obs: Bilden som visas ovan är en två-baners beta-version av ljuskronan, inte den sista ljuskronan.)

Tips: Ta detaljerade foton på din konfiguration när du är på väg. Du kommer att demontera hela denna sak senare, så du vill använda bilder för att vägleda dig.

Steg 3: Förbered takfästet. Först och främst, var noga med att vrida brytaren så att elen är avstängd, ta sedan bort den gamla ljuskronan, om det behövs, och kontrollera att taklocket är säkert. Vi var tvungna att göra några resor till vinden för att säkra monteringen bättre så lampan skulle hänga rakt.

Steg 4: Gör en mock-up bilaga av ljuskronan till taket. Se till att alla system går med takfäste och att du gillar utseendet på din ljuskronarkonfiguration i ditt utrymme. (Obs! Det här är beta-versionen av vår ljuskrona, även om vi gillade versionen med två grenar, det var helt enkelt inte rätt för vårt utrymme. Dessutom är det knepigare på ledningen.)

Tips: Spela med grenarnas vinklar.

Tips: Snurra och långsamt snurra ljuskronan för att justera hur du vill ha det i ditt utrymme.

Steg 5: Ta bort ljuskronan från taket och gör eventuella konfigurationsändringar som är nödvändiga. Detta steg är valfritt. Bilden ovan visar hur en del av vår andra gren avlägsnades och fästes på den centrala navet (stor klyftkropp) för att bilda en tredje gren. Detta skapade en mer tredimensionell form som passar vårt kvadratiska utrymme.

Steg 6: Demontera huvudgrenar från centrala nav.

Steg 7: Dra upp en gren i taget.

Steg 7a: Använd trådskärare, skar försiktigt igenom trådkåpan (inte ledningen) ca 1 "från slutet.

Steg 7b: Dra av 1 "-delen av trådkåpan av ledningen.

Steg 7c: Skapa en krok med den exponerade ledningen och fäst i motsvarande skruv på porslinens uttag. Gör detta för både de svarta och vita trådarna. (BLACK till GOLD, WHITE to SILVER.)

MoreINSPIRATION
 • Vacker DIY Chicken Wire ljuskrona
 • DIY Modern Asymmetrisk Mässing Branch Light
 • Polerad mässingskubistkrona av Curtis Jere

Steg 7d: Arbeta bakåt, tråd tråden genom andra element på den grenen.

Steg 7e: Sätt allt ihop och dra åt. Detta blir din slutliga åtstramning, så se till att delarna är raka och säkra.

Tips: Ta bort "armbågarna" (justerbara svivlar) när de är anslutna, sätt sedan dem försiktigt om när trådarna är på plats, vilket visas i bilderna ovan och under.

Steg 7f: När filialen är klar till en korsning eller det centrala navet skär duden medan du lämnar ca 3 tum ut.

Steg 8: Dra upp alla grenar upp till den centrala naven.

Tips: Om du följde den här handledningens tregränsskonfiguration, ska du ha fem vita och fem svarta ledningar som kommer ut ur centrala navet när du är klar med att leda grenarna. (Obs! Även om det finns sex glödlampor är tvillingljusadaptern ansluten som om det bara var en glödlampa.)

Steg 9: Ta bort svarta kabeldragens ändar och vrid kablarna ihop. Målet är att alla grenar sorte trådar kommer ihop och ansluta till en enda svart tråd för att skicka upp genom det vertikala röret som ansluter till takledningarna (vi gör detsamma för vita ledningar senare). Så klippa ledningarna så kort som du kan hantera säkert, ungefär 3 "(eftersom du måste packa dem alla i centrala navet, så du vill inte ha några extra ... men inte för korta heller!), Då ta bort de enskilda trådkarmarna och vrid ihop varandra. (Obs! Skjut en svartvitt ledning genom det vertikala takanslutningsröret och ta bort det enda svarta kabeldragets ände så att du är redo att fästa den i grenarnas svarta trådkluster.)

Steg 10a: Fäst enkel svart tråd i kluster. Vrid den svarta tråden in i klustret av svarta trådar från grenarna. Använd sedan en trådmutter, skruva fast dem alla tillsammans säkert.

Steg 10b: Säker anslutning med elektriskt band, tryck sedan på svarta ledningar och trådmutter i centrera nav. Var noga med att inte böja / bryta ledningarna kraftigt. Det här är knepigt, ta din tid.

Tips: Eftersom du kommer att skruva upp den vertikala rördelen på den centrala navet på den nedre delen av mittkärnan, och för att du inte har en kvadrat millimeter att spara, ta en stund här för att motverka vridningen av ditt vertikala rör. Med de enkla svarta och vita ledningarna som redan kommer genom ditt vertikala rör och den enda svarta tråden som redan är ansluten, ta tag i änden av den enkla vita ledningen och vrid den vertikala rördelen moturs (den riktning du skulle använda om du skruvade av nav). Dina kablar kommer att vrida här, vilket är vad du vill ha, eftersom när du skruvar den centrala naven igen ihop, kommer det att ta bort trådarna.

Steg 10c: Anslut det vita trådklyftan med envit vit tråd. Precis som du gjorde för de svarta trådarna, tar du nu bort vita trådkarmar, vrider ändarna ihop, monterar trådmutter, sätter på elektriskt band och försiktigt passar allt i centrala nav. Skruva navet ihop. (Detta är inte lätt, men det är genomförbart.)

Steg 11: Täck det sista hålet på mittnavet. Med hjälp av reduktions- och pluggbitar täcker du det sista hålet på ditt centrala nav.

Steg 12: Hitta takluckan och skjut den på det vertikala röret.

Steg 13: Skruva vertikalt rör i takfäste. Var försiktig så att inte grenarna slår i ansiktet när du skruvar ljuskronan in! Ta din tid, använd en andra uppsättning händer om det behövs.

Steg 14: Wire ljuskrona till befintlig ljuskabel i tak.

Steg 15: Testa det. Vänd brytaren för att återföra strömmen, korsa sedan fingrarna och sätt på din ljuskrona. Förhoppningsvis fungerar det som en charm! Du är så nära att du är klar.

Steg 16: Fäst takluckan. Jag rekommenderar att du vrider brytaren för att stänga av strömmen här, montera sedan takluckan innan du sätter på den elektriska backen.

Steg 17: Klara dig själv på baksidan för ett bra jobbat jobb. Njut av din nya ljuskrona och de många resor du ska göra i ditt utrymme för att bara beundra det.

Vi hoppas att du hittar den här handledningen och att du hittar framgång med att skapa din egen vackra mässingskrona!