Creative Headboard-idéer för ett drömigt sovrum

Creative Headboard-idéer för ett drömigt sovrum
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Oavsett om det är rustikt, romantiskt, kantigt eller klassiskt, är ditt huvudbräda ditt sovrums fokus och gör det mesta att ställa in tonen för din nattliga oas. Att välja rätt huvudtavla är en viktig designfaktor - men det betyder inte att du är begränsad till vad du ser i designstudiorna eller möbelutställningsrummen.

Huvudgavlar, så effektiva som de ligger på ditt rums design, är faktiskt en av de enklaste sovrumskomponenterna för att göra dig själv. Headboard-idéer är lika gränslösa som din fantasi, men de faller i huvudsak i fem kategorier: trä, tyg, metall, friform och konstbaserad.

När du väl har bestämt dig för känslan av att du vill ha huvudet, ta en ärlig titt på din budget, tid och komfort med DIY-projekt. Läs sedan vårt fotogalleri för lite inspiration och gör huvudet du har drömt om.

DIY Headboard Ideas

Trä

Det här är förmodligen det första du tänker på när du tycker om DIY-skyltar. Pallar, dörrar, fönsterluckor, fönsterkarmar, eldstadslådor och barnträ gör alla utmärkt bakgrunder till din säng och den mångsidighet som trä erbjuder för ditt sovrum är praktiskt taget oändligt.

Till exempel kan du göra ett vackert färgat mästerverk eller omförhandla några tappade dörrramar för vintage för att ställa in tonen för ditt sovrum. Vädrade fönsterluckor gör en perfekt huvudgavel om du vill ha en stämningsfull stuga. Trä erbjuder en mängd alternativ och finish stilar till en rimlig kostnad.

Tyg

Vill du ha något lite mjukare för din DIY headboard? Tygalternativ har du täckt - bokstavligen. Oavsett om du föredrar den formella övertygelsen av tufted, knäppt eller pintucked headboards eller något mer avslappnad, erbjuder tyg många mjuka, överdådiga val för ditt sovrum.

För väldens väld utan formalitet, försök helt enkelt hänga ett täcke, en spets eller en gardin bakom din säng. Du skapar fortfarande en kontaktpunkt, men det kommer inte att kräva arbetstid.

Metall

På den motsatta änden av spektret från den flytande känslan av tyg är den fasta strukturen av metall. Det betyder verkligen inte att det är utan skönhet. en metalltavla kan ha en romantisk känsla, som en smidesjärnspoort med konstgjorda blommor sammanflätade.

Även den industriella känslan av korrugerad plåt kan mjukas av en invecklad dekorativ skärning. Metall kan inte vara tilltalande för varje smak, men det finns många alternativ för DIYer att skapa en signaturhuvudskiva från detta mångsidiga material.

Fri form

Ännu mer än den kreativa potentialen i de tre första kategorierna, ger fritt formhuvuden dig oändlig designfrihet. Du kan använda nästan vad som helst: kuddar grupperade i en bildskärm, bitar av drivved eller bambu mot väggen, hängde vintageböcker ihop med ett bakstycke.

En fri form huvudtavla kan införa din personlighet och intressen till en en-of-a-kind skapelse. Om det är din passion, kan det bli en kontaktpunkt i ditt sovrum; Med en friformsdesign är taket gränsen.

Konstbaserade

På samma sätt som fritt formhuvud i sin förmåga att fånga dina intressen, har konstbaserade headboards bara lite mer struktur. Täckdukar med tyg eller färg och gruppera dem på väggen över din säng. Inramning av bilder av nära och kära eller lokaliseringar gör det mest personliga av huvudet, liksom bakgrunden till favorit citat.

Kan inte bestämma om bara en färg? Försök ordna färgfärger på ett sätt som appellerar till ditt öga. Konstbaserade projekt ger dig möjlighet att skapa en signaturbit som ofta är lätt att byta ut; de arbetar också för någon budget.

Det finns ingen anledning att känna sig begränsad till de skyltar som finns att köpa. Låt din kreativitet lysa i ett mittstycke för ditt sovrum. Med ett litet armbågsfett och mycket inspiration kan du skapa den perfekta biten för ditt sovrum och din budget. Vilka av dessa DIY headboard-idéer talar till dig?