DIY Kök Belysning Uppgradering: LED Under-Cabinet Lights & Över-the-Sink Light

DIY Kök Belysning Uppgradering: LED Under-Cabinet Lights & Över-the-Sink Light
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Är belysningen i ditt kök som gör dig cringe? Är det otillräckligt? Grådaskig? Skrämmigt föråldrad? Om du känner dig av köksljus, finns det bra nyheter för dig - uppdatering av ditt köksljus är inte så svårt som du kanske tror! Denna handledning guidar dig, steg för steg, för att uppgradera din köksbelysning på två sätt: (1) köksljus ovanpå diskbänken, och (2) LED-belysning under skåp. Känn dig fri att använda en eller båda delarna av denna handledning för att skapa ett väl upplyst, inbjudande kök av din egen.

Materialen du behöver för ditt eget ljusprojekt kommer sannolikt att variera från den här handledningen. Dessutom är varje kökskonfiguration annorlunda. Ta gärna idéer från denna handledning för att passa ditt eget utrymme. Vi rekommenderar också att du läser igenom hela denna guide innan du bestämmer vilka material som är nödvändiga och lämpliga för din situation.

* Obs! Författaren är en erfaren, men inte professionell, hemförbättringsentusiast. Varken författaren eller Homedit ansvarar för eventuella skador eller skador som uppstår under processen att följa denna handledning.

DEL 1: ÖVRIGA SINK-KÖKLYS

Om du har ett otydligt ljus i ditt kök, som det här fluorescerande lilla nummeret, kan du vara redo för en uppgradering. Det är emellertid inte alltid exakt snitt och torkat för att byta ut ett ljus när det är inbyggt skåp. Denna handledning visar dig ett sätt att helt modernisera din belysning utan att förlora dyrbart skåp "golv" utrymme.

Som alltid med något elprojekt, vill du börja med att stänga av all elektrisk ström till ditt ljus.

Börja sedan ta bort den gamla lampan själv.

När det har tagits bort kan du bättre se vilken typ av elektrisk situation du har att göra med.

Om din nya belysning matchar den gamla belysningen, har du lycka till. Koppla enkelt och montera din nya belysning, och bam-o! Instant uppdatering. Om belysningen inte matchar sig bra, läs vidare för en enkel lösning. I det här fallet kom den gamla ledningen för köksljuset ovanför sinken genom skåpets undre "läpp" eller flänsområde. Med det nya ljuset skulle detta vara helt synligt, så vi behövde komma med en alternativ belysningsinstallationsplan.

Många skåp har en form av nedsänkt bottenhylla, förklädd av en läpp eller fläns. Den nya moderna lampan är en flush mount, vilket betyder att den är utformad för att fästa direkt på takytan. För att undvika omdirigering av ledningarna OCH att förlora dyrbar skåpfastighet i övre skåpet bestämde vi oss för att skapa en soffit under skåpet för att hålla ljuset och ge ett doldt lagringsutrymme för ledningarna.

Skär en bit av trä eller plywood så att den passar inuti din diskbänk under disken. Du kanske vill få en liten trimbit för framkanten, beroende på din köksdesign och din egen stil eller preferens. När bitarna är skurna, håll dem uppspolade mot undersidan av skåpets läpp för att se till att de passar perfekt.

När du har upptäckt att de passar, använd trälim för att fästa trimstycket på framkanten av soffitbrädet. Lägg en liten limma på båda delarna (trimmen och träkanten) för bästa vidhäftningsresultat.

Se till att du håller en kant på trimmen med en kant på träbrädet, om de två är olika bredder. Se till att bitarna står i rät vinkel och låt dem torka noggrant.

När din soffitbräda + trimmen har torkat noggrant, är det dags att prime och måla vad som blir de utsatta sidorna. Det innebär att du ska måla hela trimstycket och UNDER-sidan av soffiten, för det är den sida som du ser när den är installerad ovanför din diskbänk. Låt alla plagg torka noggrant.

När din bräda är torr, är det dags att markera var du vill att din armatur installeras på brädet. För vår Feiss flush single mount fixtur, centrerad var bäst.

Du måste fästa monteringshårdvaran (som i allmänhet skulle fästas på en belysningsbox, men i det här fallet kan det inte vara) på den målade sidan av din bräda. Dock måste du först markera de fläckar där monteringsskruvarna och jordkabelns skruv kommer att vara, eftersom dessa fläckar måste borras ut för flushpassning och tillgänglighet.

Det större mitthålet i bilden ovan är för ledningarna; De två yttre hålen är för den faktiska monteringen av ljuset, och det sista slumpmässiga hålet är för jordtråden, som skulle sticka ut ur brädet och inte tillåta ett riktigt spolfäste om det inte fanns någon plats för " ta sig in i "brädet själv.

Fäst en liten jordkabel (det behöver bara vara tillräckligt länge för att nå den redan installerade jordnätet, som ligger ovanför diskbänken) till jordskruven och sedan skicka jordledningen genom centrumhålet. Placera dina monteringsskruvar så att de är redo att fästa ditt ljus på soffitkortet.

Placera din armatur över monteringsskruvarna.

Håll försiktigt din soffitbräda över till diskbänken, och få någon att hålla den medan du sluter upp ljusets ledningar till det elektriska. Matcha svart till svart och vitt till vitt och kombinera jordledningar. Använd stora trådmuttrar för att hålla dem alla tillsammans.(Obs! Om du lägger i LED-lampor under kabinettet till den här kretsen, vill du också fästa dessa ledningar här. Se del 2 i denna handledning för hur du gör det.)

Anslut elektriskt band runt slutet av varje trådmutter för säkerhet.

Notera vilka skåp läppar / flänsar som är bäst att fästa soffit - ju bredare desto bättre. När alla kablar är anslutna och tejpade, tryck in soffitkortet i det reserverade utrymmet och skruva fast det på plats.

Vi använde åtta 1-1 / 4 "skruvar för en 36" soffitbräda.

Vänd på din el, prova sedan ljuset. Bra jobbat! Och du kan inte ens säga det är en soffitbräda där uppe, speciellt med trimbiten som kamuflerar allt.

DEL 2: UNDERKABINET LED LYSNING

Innan du börjar ditt LED-underskåpsprojekt, vill du studera ditt kök för att avgöra var de bästa platserna för belysning skulle vara. Var är det meningsfullt att ge lite mer ljus? I vårt lilla kök visas de platser som gav oss mest mening oss med röda linjer i bilden ovan.

Många sorter av LED-belysning under skåp finns idag. De kan vara var som helst från väldigt komplexa system till mycket enkla. I ett litet kök är ett enkelt LED-belysningssystem tillräckligt för en stor inverkan. Vi valde Ikea Diodes LED-ljusremsor.

Naturligtvis är DIoder-systemet utformat för att installeras och anslutas på utsidan av dina skåp. Det är väldigt enkelt att göra det sättet. Men om du inte vill hantera alla de utsatta ledningarna och ha ett uttag som används med din underskåpsljus, vill du gå en annan väg ... som att installera ett enda uttag i ett skåp, så allt är undangömt borta, ur sikte. Vi ville att våra LED-lampor skulle vara anslutna till köksljuset ovanpå diskbänken, så vi kopplade ett uttag från lampans ledningar.

Borra ett hål genom botten av ditt skåp, kör sedan Romexwire från den befintliga elkällan till den enda utloppssidan.

Dra ut din enda utloppslåda för att bestämma storlek och passform för den nya installationen.

Så här ser det ut från sidan. Denna typ av eluttag är idealisk för installation efter montering, eftersom den är liten och lätt kan monteras på befintliga väggar, i motsats till traditionella uttag, som måste monteras i lådor i husets inramning.

Håll lådan upp till sin position, se till att (a) LED-lampkontakten passar, (b) Romex-ledningarna kommer att nå, och (c) själva utloppslådan är så out-of-the-way som möjligt efter uppfyller dessa två krav.

Montera metallplåten.

MoreINSPIRATION
  • DIY Globe Pendant Light: En snabb och enkel upplysning av belysning
  • Under-skåp LED-belysning sätter spotlighten på köksdisken
  • Hur man installerar ett modernt altanljus för en varmare välkomst

Kontrollera efter nivå när du installerar för att säkerställa en flush passform.

Montera utloppslådan på monteringsplattan. Lägg märke till rutan där elkablarna måste sättas in och se till att din placering matchar det. I det här fallet verkar utloppet vara upp och ner (noterat i nästa bild), men det beror på att trådplaceringshålen är i den änden.

Dra Romex-ledningen upp mot utloppslådan. Du kan lämna Romex-ledningarna exponerade om du väljer, men eftersom köket är potentiellt ett vått utrymme, rekommenderar vi att du skyddar ledningarna med ledning. Detta är ett skydd som är lätt att göra.

Skär din ledning (den blå plastdelen, sett i bilden ovan) för att nå strax under utloppslådan. Lämna så lite utrymme som möjligt mellan toppen av ledningen och botten av utloppslådan, helst <1/4 ".

Ställ in ledningen åt sidan och förbered dina Romex-kablar för installation i enstaka utloppslåda. Skala tillbaka det gula höljet några inches och separera sedan ledningarna själva. Det borde finnas minst svart-, vit- och jordledningar.

Mäter försiktigt, trimma ledningarna för att vara mellan 1/4 "och 1/2" längre än botten av lådan - du vill ha tillräckligt mycket längd (men inte mer än) för att slänga ledningarna i sina respektive installationshål och skruva dem ordentligt .

Precis som i traditionell elektrisk installation, trimma höljena från slutet av varje tråd. Du kommer att vilja ta ca 1/2 "till 3/4" i slutet.

Skjut ledningarna genom ledningen.

Kontrollera längden på dina kablar igen, nu när de befinner sig i ledningen. Trima dem om det behövs.

Led trådändarna i deras installationshål.

Spänn trådarna på plats med en skruvmejsel.

Kanalen kan nu målas ut om du vill. Detta hjälper till att skydda mot fukt och ge extra skyddskåpa mot snags eller stötar eller vad som helst annat.

Nu vill du få alla LED-ledningar från under skåpen till den enda utloppslådan, gå in i skåpen efter behov men fortfarande håller dig borta från din skåpets innehåll. Först borra ett hål (se till att det är tillräckligt stort för att passa så många ledningar och huvuden genom det som du behöver) genom botten av det intilliggande skåpet. Obs! När du placerar LED-lamporna under dina skåp, oavsett om det är framåt eller bakåt, är det helt upp till dig. Tänk på vad du är ute efter - om du vill att dina LED-lampor ska fungera som arbetsbelysning för dina bänkskivor i köksbordet, installera dem mer mot framsidan av dina skåp. Ju längre tillbaka du går mot väggen / backsplash, desto större är reflektionens drama. Ditt val.

Du kan se två ledningar genom detta hål; vi lade senare till ytterligare en för att göra det tre för den här sidan av köket.

Därefter vill du borra ett hål genom skåpväggen mot den enskilda utloppssidan. Dra alla LED-ledningar genom det hålet. Så nu borde du ha ändarna på LED-ledningarna på den enda utloppssidan, med resten av ledningarna som löper ut i hålet i sidan av det intilliggande skåpet, och sedan ner genom hålet i botten av samma tillhörande skåp.

Om dina kablar måste passera genom en hylla, ta bort hyllan och skära en liten triangulär bit från det lämpliga hörnet. (Detta exempel visar bakre hörnet.)

Sätt tillbaka hyllan så att trådarna passerar genom det triangulära utrymmet.

Detta gör en stor skillnad på ledningarnas förmåga att hålla sig ur skåpets innehåll. Dessutom kommer ledningar som "reser" till bottnen av intilliggande skåp att vara osynliga om du borrar hål genom läppen (flänsen) på den nedre skåpkanten och sedan tråden genom dessa.

När trådarna är på plats, är du redo att montera lamporna själva. Ta tag i en av dina LED-ljusremsor. Fäst en ändkåpa (om nödvändigt).

Fäst sedan ledningen till LED-ljusremsan.

Montera ljusremsanslutningarna på undersidan av skåpet där du vill att de ska vara. (Obs! Som nämnts visar denna handledning LED-ljusremsor placerade väldigt nära väggen / backplattan.)

Ta försiktigt fast ljusremsan på plats.

När ljusstrålen (arna) är på plats, dra försiktigt den överflödiga ledningen upp genom höljets bottenhål.

Fortsätt dra tråden upp genom hyllorna (med sina triangulära utklipp) och genom hålet närmast den enskilda utloppssidan.

Klicka på varje lampas ledning i Diodens fyrkontakt, anslut sedan kontakten till adaptern, vilken ska anslutas till din enda uttagslåda.

Vrid brytaren och sätt sedan på strömbrytaren. Vrid den manuella Diodeswitchen till "På" och lämna den där. Detta gör din ljusströmbrytare kontrollen till din underskåpsljus, i stället för att behöva oroa dig för att installera eller använda ännu en strömbrytare när du vill att lamporna ska lysa.

Detta tidigare mörka hörn har nu tre LED-ljusremsor som ger stor arbetsbelysning. (Mellanljuset installeras bakom radion, närmare väggen.)

När du väl har försäkrat dig om att du är uppkopplad och allting fungerar, är det dags att städa upp trådens röra av din enda utloppslåda. Försiktigt försäkra dig om att alla ledningar är spända och använd sedan dragkedjor för att korralera överskottsledningen nära utloppssidan. Fäst den här massan på baksidan av ditt skåp, om du vill.

Grattis, du har gjort det. Den belysningen gör verkligen en skillnad!

Även när lamporna är avstängda, är en vacker över-sänksarmatur trevlig att titta på. Vi gillar hur den här lägger till en färgstark färg och gör ett uttalande i ett hav av vitt.

Vi hoppas att du njuter av ditt köks nya, uppdaterade belysning!

Populära Inlägg

Stora Idéer

Kategorier: