DIY Lampshadesideer - det bästa och det ljusaste

DIY Lampshadesideer - det bästa och det ljusaste
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Vi är stora fans av DIY heminredning och vi kan inte betona nog hur viktigt det är att personifiera ett utrymme för att verkligen få det att känna att du hör hemma där. Ett heminredning skulle vara en trogen representation av ägarens stil och karaktär, så vad bättre sätt att garantera det än genom att tillverka några av accentbitarna och dekorationerna själv. En DIY lampskärm är en av föremålen med stor potential för anpassning. Designmöjligheterna är ganska oändliga.

Vi skulle vilja berätta att denna lampskärm faktiskt kan se söt ut, men sanningen är att den är spöklik, oavsett hur du ser på den och det gör det till ett perfekt hantverk för Halloween. För att göra något liknande behöver du mycket och mycket googly ögon. Den gröna färgen och fladdermössen är frivilliga men rekommenderas starkt om du vill att den här skrämmande lampskärmen faktiskt ska se skrämmande ut.

Du tror nog att du behöver en massa saker att sätta ihop en lampskärm men det är inte alltid fallet. Denna vikta lampskärm är det perfekta exemplet. Allt du behöver här är en tjock A4-papper, en del sträng, några träpärlor och dubbelsidigt tejp. Det är en av de enklaste och mest eleganta och snygga DIY lampskärmarna någonsin.

Du har sett hur du kan använda papper för att göra en chic lampskärpa så nu är det dags att kolla in ett liknande projekt som innefattar tyg. I det här fallet behöver du några fler tillbehör som inkluderar lampskärmringar, en självhäftande panel, starkt dubbelsidigt tejp, bomullstyg och ett tuckningsverktyg. Du kanske kan improvisera om du saknar några av dessa saker och också att personifiera utformningen av den här tyglampan enligt dina egna idéer.

För att göra det enklare kan du försöka återanvända några saker, som en vävt korg som framgångsrikt kan omvandlas till en lampskärm med bara några små ändringar. I grund och botten behöver du bara klippa ut ett litet torg i botten av korgen så att du kan passa kontakten genom. Du kan behöva en lampskärmsram också.

En cool idé kan vara att lura ögat och att imitera trä med kontaktpapper. Du kan använda det här tricket när du gör en lampskärm eller när du vill ge en gammal en makeover. Det är väldigt enkelt och allt du behöver göra är att applicera kontaktpapper över en gammal lampskärm. Du kan också dekorera basen på samma sätt.

Skuggan är faktiskt det element som vanligtvis betyder mest på en lampa men det betyder inte att du inte heller kan vara kreativ med andra delar. En cool idé, till exempel, kan vara att anpassa basen på en bordslampa. En masonburk kan göra tricket. Du kan måla det eller du kan fylla den med små stenar, sand, kaffebönor och andra saker. Använd den här strategin för att skapa en unik masonburk skrivbordslampa.

Ett av de enklaste sätten att få en unik lampdesign är att anpassa en befintlig lampskärm med tyg. Välj ett mönster eller en färg som bäst fångar den stil som du försöker skriva på lampan. Det är viktigt att ge lampan sin egen unika utseende, men det är också viktigt att titta på den stora bilden och se till att den nya lampskärmen inte kolliderar med den omgivande inredningen. Som det visar sig är det lätt att täcka lampskärmen med tyg.

Det finns alla möjliga variationer av de idéer vi just presenterat, var och en fokuserade på en specifik detalj. Denna tröskelslampa t ex sticker ut genom att se extra mysig. Du kan göra något lika söt och vacker för ditt eget hem. Allt du behöver göra är att offra en gammal tröja och använda den för att täcka upp en befintlig lampskärm. Du hittar alla detaljer om farmfresterapi.

Origami lampskärmar är bland de mest intressanta och roligaste och som det visar sig är de också ganska lätta att göra. Det beror givetvis på den design du väljer. Den som visas här är enkel nog att bli avstängd av alla. Som du kan se är den gjord av tapeter, inte vanligt papper. Detta bidrar till att ge den en mer fast och hållbar struktur.

Du är förmodligen bekant med denna typ av lampskärmar. De är mycket eleganta, metalliska, grafiska och de ser fantastiska ut när de är parade med Edison-lampor. Vad du inte visste är att du kan tillverka din egen version av träspettar. Det här är rätt, den här geometriska lampskärmen är inte metallisk. Det är bara sprayfärg. Du kan läsa mer om hur man sätter något på detta tillsammans på isoscella.

Är inte den här lampskärmen utsökt ... och kan du tro att den är gjord av en plastflaska och lite rep? Det är fantastiskt vad ett kreativt sinne kan komma med med några slumpmässiga resurser. Så här går det: du tar en plastflaska och du klipper av toppen. Sedan applicerar du lite silikonlim i botten och du börjar packa rep runt flaskan tills du täcker upp det hela. Du kan också måla din nya lampskärm om du vill. Glöm inte att göra ett hål i botten för sladden. {hittades på ohohblog}

En annan riktigt cool idé är att använda faux växter för att skapa en verkligt unik lampskärm. Det är något vi lärde oss av reaktionista. Du kan bli riktigt kreativ här, så välj dig vilken typ av faux växter du vill ha och ordna dem, men du tycker att det är vackraste. Tänk på att lampskärmen måste vara praktisk och vacker, så hitta balansen mellan dessa två element.

Träpärlor kan också vara en viktig resurs vid utformning av egna lampskärmar och jämn ljuskronor. Du kan hitta en intressant handledning om hur man gör en pärlstavskärm från början på grön fågel. Projektet börjar med en gammal lampskärmram som är dekorerad med olika typer av träpärlor på tunn tråd och tofsar av garn.

Dragspelets vikar på denna lampskärm påminner om vintage lampor och har en väldigt speciell charm som är svår att få när man handskas med DIY-hantverk. I detta speciella fall användes aluminiumfolie följaktligen metallfärgen. Du kan replikera utseendet med andra material som är lika flexibla och lätta att arbeta med. Ta reda på mer information om ludorn.

Du har sett hur lätt och effektivt det kan vara att dekorera utsidan av en lampskärm men hur är det med inredningen? Det kan också anpassas och, som det visar sig, finns det några riktigt coola idéer du kan använda för det. En är att dekorera inredningen av lampskärmen med kartor. Inspirationen för detta kommer från pillarboxblue. Här kan du hitta en detaljerad handledning relaterad till detta projekt.

MoreINSPIRATION
  • Kids Inspired DIY: Spooky Googly Eye Lampskärm
  • 7 sätt att göra en lampskärm som delar din stil
  • Hur man gör ett garn lampskärm med enkla metoder

Papper och kartong är oerhört mångsidiga när det gäller handgjorda hemdekorationer och tillbehör. En av de saker du kan göra med kartong är en veckad origami lampskärm. Det är relativt enkelt att göra och en gång på plats ser det ut som otroligt. Följ instruktionerna på dokument för att ta reda på allt du behöver veta om vikningstekniken och känna dig fri att kombinera alla färger du vill ha.

Om du kan hitta lite tyg med galaxtryck borde du definitivt få lite eftersom det finns många coola saker du kan göra med det, inklusive att ge en gammal lampskärm en makeover. För det behöver du några andra saker som en sprayfärg i metallisk koppar och svart, lite etsningskräm, svart akrylfärg, en hetlimpistol och några få limklister, även om de är helt frivilliga. {found on vikalpah}

Det kan låta som något mormor skulle göra men hoppa inte till slutsatser just än. Vi kom över den här söta lampskärmen medan du surfar creativejewishmom. Den är dekorerad med virkade trim och vi tycker att det är bara härligt. Om du kolla in hela handledningen hittar du instruktioner som lär dig hur du gör din egen färgstarka trim från början. Naturligtvis kan du kanske fråga mormor för lite hjälp ...

Bilder är bland de mest effektiva sakerna du kan använda för att dekorera ett utrymme, speciellt om målet är att få det att känna sig mer personligt, mer som du. Du kan använda bilder på många olika sätt, inklusive att anpassa en lampskärm. Nåväl, du skulle behöva använda bilder för detta. Den riktigt coola saken om detta är att ljuset leder glidarna till livet. Läs mer om denna idé om redhousewest.

Med tålamod och lite tid kan du göra många coola saker, inklusive en mycket snygg och elegant lampskärm. Låt oss prata specifika. Denna underbara lampskärm som presenteras på heatherednest är tillverkad med tunt tyg, ett cirkelsnittverktyg, en hetlimpistol och en vanlig och enkel lampskärm som behöver en makeover.

Tid och tålamod är också viktiga om du vill göra en geometrisk lampskärm ur kartong, mer specifikt den som presenteras på en-o. Det polygonala mönstret är ganska coolt, och som du kan se finns det definitivt några brister som är synliga för det blotta ögat, men det gör bara lampskärmen mer speciell, vilket ger den en autentisk artisanal utseende.

Några lampskärmar ber i grunden för en kreativ makeover. Titta bara på den här ... ta bort de färgstarka sömmarna och det kommer se ut naket, ofullständigt, som om det saknar den sak som gjorde det speciellt och vackert i första hand. Du kan sy mjuka mönster på nästan alla tyglampor. Egentligen behöver det inte ens vara tyg. Låt dig själv inspireras av denna makeover. {hittades på missamyphipps}

Nu när vi har kommit överens om att stygn är kul och bra för att skräddarsy lampskärmar och alla andra saker, kolla in ett annat funky projekt baserat på samma idé. Det kommer från refabdiaries och det kräver bara några enkla förnödenheter: två cylindrar skärs från burk, stygn, akrylfärg, lim och broderi. Det finns massor av sätt att förbättra eller att personifiera projektet.

Ett riktigt söt och samtidigt väldigt enkelt sätt att anpassa en befintlig lampskärm är att bara hålla några pappers-, filt- eller kartongutskärningar på insidan av fodret så att deras former kan ses på andra sidan. Du kan fästa dem med dubbelsidigt tejp och du kan välja vilket tema du vill ha. Personligen gillar jag fjärilar så jag gjorde lite av papper och jag dekorerade med golvlampa med sina silhuetter, precis som det visas på pinkstripeysocks.

Pappers förtrollare är dessa roliga lilla hantverk barn gör utan att ens inser hur komplex de verkligen är. Vi hittade ett sätt att ta dessa saker till en helt ny nivå. Faktum är att vi bara delar ett projekt vi hittade på craftandcreativity. Tanken är att göra en massa pappersförtrollare av olika färger eller med olika mönster och använda dem för att dekorera utsidan av en vanlig lampskärm.

Visa dina bästa Instagram-bilder på ett coolt och intressant sätt: På din lampa. Först måste du skriva ut dem och sedan klistra fast dem på lampskärmen. Gör bara en collage och mixa och matcha de bilder du vill ha. Du kan välja ett tema som passar in i rummet. Till exempel kan ett barnrum få en lampa att dekorera med bebisbilder. {hittade på millionmomenter}

En vanlig och cylindrisk lampskärm är idealisk om du vill klä den upp som visas på thecrafttutor. Allt du behöver här är band ... mycket av det. Att bestämma hur mycket band du behöver kan vara svårt. När du beräknar detta, kom ihåg att du måste vinda bandet vertikalt runt och runt lampskärmen och då måste du göra samma sak horisontellt.

I stället för band kan du använda rep på något liknande sätt. Faktum är att varför begränsa dig själv till rep när du verkligen kan bli kreativ och använda färgat garn eller liknande material för att verkligen få din lampskärm att sticka ut. Tänk på det här projektet som presenterades på blogalacart som inspirationskälla, menade att låsa upp din potential för att komma fram till unika idéer.

Geometriska, grafiska och abstrakta mönster är ofta förknippade med den moderna stilen och det är oftast på grund av deras minimalism. Det är denna enkelhet som vi finner mest charmiga i fallet med denna DIY lampskärm som presenteras på vardagskarneval. Allt du behöver för att göra något lika coolt är något ihåligt metallrör och en del garn. Dra garnet genom röret och börja sedan böja.

Kanske ... kanske du kanske är på humör för att prova något lite mer komplicerat så vi lämnar bara denna boho ljuskrona här för inspiration. Det är en överraskande lätt båt så låt dig inte skrämma av sitt utseende. Broderi hoops, fransar, rep och lim ... det är allt du behöver för detta. Visst, om du vill kan du lägga till lite elegant trim också, men det är helt frivilligt. Känn dig fri att välja vilken färg som helst och göra ljuskronan så stor som du vill. Du kan faktiskt förenkla projektet och göra en vanlig lampskärm istället om det är vad du vill. {Found on hometalk}

Älskar du inte jute? Vi är kär i sin retro, shabby-chic look så naturligtvis hade vi bara visat dig hur man använder den för att få en enkel lampskärm se fantastisk ut. Förvänta dig ett enkelt och mysigt utseende med en liten kustnära charm, som du ser här. Du hittar alla detaljer relaterade till detta hemprojekt på TheHomemadehome. Det finns uppenbarligen många möjliga variationer av detta projekt, men av någon anledning tycker vi om det precis som det är.

Det finns en annan riktigt cool DIY lampskärmidé som vi helt blev förälskad i. Det kommer från emmmylizzzy och det har att göra med doilies. Kan du tro det? Doilies ... de föråldrade saker som mormor brukade göra ser så snygg, delikat och inspirerande att det är svårt att inte bli förvånad. Visst, det tar ungefär 24 timmar att slutföra detta projekt men det är allt värt det. Så här går det hela: du tar en ballong, du blåser upp den (helst borde den vara rund) och sedan lägger du doiliesna på ballongen och du målar dem med skollim tills de blötläggs. Låt dem torka i 24 timmar och vid behov röra upp några områden som inte är tillräckligt stela och låt doilierna torka lite mer. När det är klart, blåsa upp ballongen. Glöm inte att lämna ett hål för lampkitlet så att det passar igenom överst om det är en hängande hänglampa du gör.

Har du någonsin spelat med överföringspapper? Du kan göra mycket coola saker med det. Praktiskt taget öppnas ett fönster för massor av fantastiska DIY-projekt. Idag fokuserar vi bara på hur du kan använda den för att anpassa en lampskärm. Den svåraste delen om det är faktiskt att hitta ett tema och sedan en specifik bild, siluett eller mönster som du vill visa på din lampskärm. Ta reda på mer på hej-piepmatz. Här kan du också hitta den här söta ekorn som kan skrivas ut.