DIY återvunnet anpassad fotoplanterare

DIY återvunnet anpassad fotoplanterare
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Det är den tiden på året när många människor letar efter att lägga till fler blommor och växter i sin heminredning. Lyckligtvis finns det så många olika sätt att göra dina egna vaser och behållare för att hålla alla dessa växter. Här är en idé som låter dig hysa dina favoritplantor men ger dig också möjlighet att visa upp några av dina favoritbilder.

DIY återvunnet anpassade fotoplantertillbehör.

  • en cylindrisk kartongbehållare fodrad med vax eller liknande substans (en gammal havregryn kan fungera perfekt)
  • kniv
  • sax
  • sandpapper eller nagelfil
  • 3 tryckta foton
  • glatt mod podge
  • svamp borste

Steg 1: Välj foton och behållare.

Det första du behöver göra för detta projekt är att samla dina varor. Den visade planteringen använder en ganska vanlig storlekskärl som du ofta får med havregryn eller liknande föda. Se till att insidan av kapseln är fodrad med vax eller liknande substans - du kan berätta för att en fodrad kapsel känns smidig och inte som vanlig kartong. För bilderna kan du använda en som du redan har eller du kan skriva ut några och klippa dem i storlek.

Steg 2: Åtgärd.

Håll upp ett av dina tryckta bilder längst ner i kapseln så att du kan se hur lång du vill att din planter ska vara. Använd en penna eller penna för att markera hela vägen runt kapseln så att du vet var du ska klippa av den. Du kommer sannolikt att behöva använda mer än ett foto för att täcka området hela vägen runt kapseln, så placera var och en av dina foton på behållaren för att se hur de ska passa och göra skärningar vid behov.

Steg 3: Skär burken till storlek.

MoreINSPIRATION
  • Så här överför du ett foto med Mod Podge
  • DIY Cable Knit Sweater Planter Cover
  • DIY Chalkboard Planter

När du har märkt behållaren så att du vet var du ska skära den, vill du använda en skarp tandad kniv för att hugga upp den övre delen av behållaren. Detta kommer sannolikt inte att göra mycket jämn kanter, så använd ett sax för att jämnt ut det och använd sedan ett pappersark eller en tung nagelsfil för att släta kanterna.

Steg 4: Säkra foton.

Nu är det dags att lägga till bilderna i kapseln. Täck sidorna på behållaren med glatt mod podge och försiktigt linja upp var och en av bilderna på burken. Då måste du gå över toppen av bilderna med en päls eller två glansiga mod podge också. För att göra detta rekommenderar jag att du använder en svampborste istället för en vanlig pensel, eftersom den inte kommer att se ut som streaky. Låt mod podge torka helt innan du går vidare till nästa steg.

Steg 5: Lägg till växt.

Detta steg kan variera beroende på vilken typ av anläggning du vill lägga till. Men min rekommendation skulle vara att hålla din växt i en standardkruka med hål i botten och sätta ett dräneringsprov under det inuti behållaren. På så sätt används fotoplantaren huvudsakligen som dekorativt skydd, och du behöver inte oroa dig för slitage på det. Du kan också ta bort den faktiska planteringen och byta ut bilderna när det behövs.

Steg 6: Visa din planter.

Det är allt det finns! Nu kan du visa dina bilder med stolthet och njuta av dina växter i en lätt anpassningsbar behållare. Vilka typer av foton skulle du visa på din planter?