Unik UK University Drawing Studio firar ljus

Unik UK University Drawing Studio firar ljus
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Den nya ritstudiet vid Arts University Bournemouth i Dorset, Storbritannien kommer med en futuristisk siluett. Designad av den berömda arkitekten Sir Peter Cook och hans kontor KRABBA, firar byggnaden "den grundläggande karaktären av ritning och hur det stimulerar tanken".

Den kreativa studion på 1830 kvadratmeter är öppen för alla konstnärer på universitetet, från animatörer till kostymer till arkitekter och byggdes som en plats speciellt för interaktion och utbyte. Centralt i tanken om teckning, "ljus" valdes som temat för byggnadens design.

Ett bakre fönstervindu ger gott om ljus med inspirerande utsikt över trädbalkarna, medan minimalistiska interiörer i vitt och grått lämnar rummet en tom skiffer. Det konstigt blåa exteriören är gjord av stål och byggdes i samband med två andra faciliteter - en animationsstudio och en föreläsningsteater.

"Genom en sådan enkelhet blir teckningsskriften en lugn och ansedd aktivitet inom den livliga världen av en mycket upptagen och kreativ institution", sa projektutvecklarna. [Fotografi med tillstånd av CRAB Studio]

Tror du att det här rummet inspirerar kreativitet?