5 Torka-toleranta landskapsarkitektur Idéer för en modern lågvattenträdgård

5 Torka-toleranta landskapsarkitektur Idéer för en modern lågvattenträdgård
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

OK, så Kalifornien är inte det enda staten som går igenom en vattenbrist. Minst 30 stater i USA har för närvarande en viss grad av torka, allt från "onormalt torra" förhållanden i Florida och Massachusetts till den "exceptionella torkan" som för närvarande händer i Kalifornien och Nevada. (Hur går det med din stat? Du kan kolla medNOAAs amerikanska torkaövervakare.)

Om du bor i mer än hälften av staterna på listan, är vattenförvaring förmodligen en hög prioritet för dig, men ärligt talat innebär det att du inte behöver leva i en torr och försummad trädgård. Och det är inte den enda anledningen att byta ut din vattenälskande gräsmatta för ett mer torktolerant landskap. Dagens lågvatten trädgårdar är inte bara kloka och i modet; de är helt underbara.

Dessa 5 torktåliga landskapsarkitektursidéer ser så fräscha ut att de är en inspiration - även om vattenvård inte är ditt första mål.

1. Byt ut ditt gräs med artificiellt gräs.

Bild: Cato Creative

Gräs är den största vattenavfallet på gården och det är det mest höga underhållsposten. På toppen av vattnet finns det klippning, mulching, luftning, gödning och återsåning eller återkylning. Artificiellt gräs behöver inte se ut som en neon grön professionell fotbollsplan, heller. Det finns många realistiska alternativ för konstgräs med varierande mängd flerfärgade luckor.

2. Byt ut gräset med grus och sten.

Bild: Deborah Carl Landskapsdesign

Konstgräs ser mer ut som den verkliga affären än någonsin, men en grus-, sten- och paverträdgård ger trädgården ett modernt, minimalistiskt utseende. Det är fortfarande lågt underhåll (och kräver nollvatten) och är en utmärkt motpunkt till succulenter och en eldgrop.

3. Använd saftiga ämnen i dina idéer för trädgårdsdesign.

Bild: Petite Potter

Vi kan inte få nog av dem och sättet att kombinera många olika typer i samma trädgård ger fantastisk struktur och färg. Vi är särskilt besatta av aloe, burros svansar och höns och kycklingar.

4. Växt prydnadsgräs.

Bild: Huettl Landskapsarkitektur

Många grässtycken som inte är dina genomsnittliga grön gräsmatta gräsmattor är torka-tolerant och perfekt för en lågvatten trädgård. Några av de vackraste och lågvatten prydnadsgräserna är värda att lägga till:

 • Lilla Bluestem (grågröna blad som går till nyanser av purpur och rött)
 • Fountain Grass
 • Blå Oatgrass
 • Lila Fountaingrass
 • Blue Fescue
 • Pampas Grass

När du planterar gräs, blanda upp det: Använd både långa och korta gräs tillsammans med några av de mer färgstarka gräsna som kastas in för pop.

5. Om du inte kan leva utan blommor, gå med stauder.

Bild: Mary-Liz Campbell landskapsdesign

Det är möjligt att skapa ett färgstarkt torktolerant landskap helt enkelt genom att välja rätt sortiment av succulenter och färgglada gräs. Men om du älskar att se blommor i ditt landskap, gå till fleråriga som är robustare och kräver mindre vatten:

 • Blanketblomma (röd, gul och orange tusenskönslika blommor)
 • Ryska Sage (doftande, delikat silverbladen med fina lavendelfärgade blommor)
 • Yarrow (normalt gula blommor, men det finns andra färgvarianter tillgängliga)
 • Salvia (djärva rödblommiga röda blommor)
 • Lavendel (doftande och färgstark)
 • Känguru Paw (exotisk växt med vackra, ljusröd, orange eller gul flätande blommor)

Hur lycklig för oss att torktålig landskapsarkitektur kan vara modern och inspirerande? Vilket ska du försöka i din trädgård eller landskapsdesign?