Eklektisk inredning: Inte lika slumpmässigt som det skulle kunna se

Eklektisk inredning: Inte lika slumpmässigt som det skulle kunna se
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Under en lång tid jämställde jag "eklektisk" stil med kaos. Slumpmässiga bitar av allt, färger och texturer och eraser och former, slumpmässigt kastade i en virvelvind och spett ut i ett utrymme och viola har du själv en del stil. Eklektisk stil. Eller så trodde jag. Efter en närmare studie har jag kommit för att upptäcka att eklektisk stil trivs på det oväntade, på den obetydliga matchningen och på de olika artiklarna. Men det finns också en känsla av struktur, kontinuitet och metod som gör eller bryter mot det eklektiska rymdets framgång. Här är några exempel på eklektiska vinster:

Set bland bakgrunden av varm honungseutralitet här, djärva, moderna accenter pop och vintage möbler trivs. Inredning matchar inte - långt ifrån det - men tillsammans lägger de kurvor och djup till en plats som brister med ljus konst. Vi har lite industriell, stuga, viktoriansk, lager stil här, alla kombineras till ett tilltalande utrymme där det definitivt finns något för alla.

I denna eklektiska gallerimur läggs tonvikten mer på form och tonbalans än på ämnet. Naturligtvis, med kombinationen av blom-, abstrakt och orientalisk konst i en mängd olika medier (t ex vattenfärg, oljor, utskrifter) och ramar skulle det vara svårt att skapa en känsla av sammanhållning. Men det görs här mästerligt, för att balansera toppen och botten av väggen med större mörkare bitar (ja jag anser att saken sitter på golvet som en del av denna vignett), peppar vertikala rödaktiga rektangulära föremål överallt och går tungt på guld. Vädret utseende väggar och en oväntad pop av aqua från fönsterrutan hjälper oss att inse att det oväntade faktiskt förväntas här.

MoreINSPIRATION
  • Hur balanserar eklektiska stilar
  • Ali Cayne West Village Townhouse har en eklektisk stil
  • Funky saker varje eklektiskt sovrum behöver

I detta vitväggiga utrymme med lätta trägolv kommer vi ansikte mot ansikte med en välskött eklektisk stil. Eller ska vi säga styleS. Franska stolar möter marockansk matta möter asiatisk bröst ... och mer. Söt stuga tapet slår samman med industriella rör med hård kärna, och en liten bit av nautisk rand kastas i gott skick. Vad som gör det här arbetet är dock att gemensamt är att varje bit är intressant i sin egen rätt men inte utesluten. Förutom det ljusa rosa konstverket, vilket är oväntat och absolut eklektiskt inkarnat. Jag kunde tillbringa mycket trevliga timmar blötläggning i detta utrymme.

Återigen samlas en eklektisk samling i en sammanhängande enhet via en gallerivägg. Allt årgång är namnet på spelet här, från den gamla skolklockan till vintage-print kina till den delvis inramade spegeln. Massor av vitt utrymme som omger varje objekt lämnar tillräckligt med vitt utrymme för att uppskatta de enskilda objekten, och sammanhållningen av former (cirkel och rektangel) ger allt ihop. Jag tror verkligen att den som sover på den här sängen bara kan ha något annat än söta drömmar.

Och slutligen är detta utrymme definitivt eklektiskt i sin hårda kärna "rocker" designestetik. En tonvikt på svartvitt, med metall accenter, håller rymden full av slumpmässiga föremål som en enhet. Metallkasta kuddar arbetar med metall sputnik ljuskrona. En monterad skalle matchar tapplampan och stolarna. Konstverk och hela färgpaletten hålls löst till en svartvit vibe med subtila bitar av upprorisk färg som kommer igenom. Man får verkligen en känsla för vem som bor här och deras uppskattning av livets sorter.

Bildkällor: 1, 2, 3, 4 och 5.