Tucked Away från vind och vågor i Nova Scotia

Tucked Away från vind och vågor i Nova Scotia
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Nova Tayona Architects avslutade Lockeport Beach House på en plats längs Nova Scotias sydkust som har en kilometer skogsklädda sandbar med tamarack och granar täckta i Old Man's Beard lichen. Detta fungerade perfekt med sina önskemål från kunderna för ett miljövänligt strandhus inbäddat bakom trädlinjen.

När du närmar dig hemmet, blandar den svartfärgade vita cedertorns utsmyckning med sin skogsbelagda bakgrund och fokuserar all uppmärksamhet på den ljusa inredningen, synlig genom stora fönster.

Hemmets golv till tak fönster arbetar i samband med det cantilevered taket överhäng och betonggolv för att ta in och fånga värme från den låga vintersolen och skugga hemmet från sommarstrålar. Det asymmetriska taket är också utformat för att skörda regnvatten, den enda källan till dricksvatten i detta hem.

Inuti har hemmet enkla möbler med moderna, rena linjer. Windows i de flesta rum tillåter bostaden att fullt ut dra nytta av sitt idylliska läge, där du kan titta över den fridfulla skogen och höra vågkrasch på den närliggande stranden. [Fotografi av Janet Kimber, information med tillstånd av Arch Daily]