Energy Conscious House Design av Simon Winstanley Architects

Energy Conscious House Design av Simon Winstanley Architects
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Adam Winstanley skickade oss denna moderna, låg energi hus design som ligger på en spektakulär plats med utsikt över havet på ett brant sluttande, tidigare stenbrott i sydvästra delen av Skottland. Det här projektet (Deepstone ) designades av Simon Winstanley Architects och har nyligen fått en rad utmärkelser: ett prestigefyllt Saltire Society Housing Design Award, en Design Commendation från Glasgow Institute of Architects och ett Chartered Institute of Building Commendation Award och projektet var också listat i Roses Design Awards.

Husets externa uttryck bygger på ovanstående strategi. Den offentliga första våningen är utformad som en glaserad paviljong sitter ovanpå en mur, som innehåller privatboende. Paviljongen är uppbyggd med ett stående sömnadstak, glaserat på sidorna med utsikt och paneler av slitstark timmerplåt. Masonry-basen är klädd med natursten som matchar stenbrottets utsatta stenyta. På första våningen bildas det offentliga vardagsrummet med extern terrass mot havet, bottenvåningen innehåller privat sovrum och badrum och nedre våningen innehåller garage och huvudingång. Grunden av stenbrottet är den enda platta delen av platsen och detta används för bilåtkomst och ingången till huset.

Huset har följande låg energiegenskaper:

  1. Ytterväggarna, golvet och taket är isolerade till en hög standard och luftinfiltrering minimeras.
  2. Trippelglasfönster med varma kantavståndsstänger, termiskt brutna ramar och inert gas fylld för att uppnå ett helt fönster u-värde på 0,7 W / m2K.
  3. Värmepump med borehål som grundkälla för golvvärme och varmvattenanläggning med en sluten förbränningsugn som säkerhetskopiering.
  4. Mikrogenerering av förnybar el med takmonterade fotovoltaiska paneler.
  5. Hela huset värmeåtervinning ventilationssystem.

Populära Inlägg

Stora Idéer

Kategorier: