Exotisk utseende byggdes till en bostad i Lo Cañas, Chile

Exotisk utseende byggdes till en bostad i Lo Cañas, Chile
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Denna exotiska byggnad är egentligen en härlig familjehem. Det heter Lo Cañas House och det ligger i Lo Cañas, La Florida, Santiago, Chile, från där det också får sitt namn. Bostaden har designats av Francisco Abarca och Camilo Palma 2009. Den byggdes sedan 2009-2010 på ett område på 2500 kvm.

Själva huset ligger på en 120 kvadratmeter yta plus de 80 kvadratmeter som upptas av terrassen. Det är mestadels av trä och stål, en konstig kombination av material. Ändå är resultatet mycket vackert och harmoniskt. Detta är ett mycket inbjudande familjehem omgivet av fruktträd av olika arter och med en kreativ design. På norra sidan av tomten finns terrassen, i väst är det korridoren medan innergården fungerar som ett mellanslag som ger både naturligt ljus, fräscha vyer och ett bra utrymme för avkoppling.

MoreINSPIRATION
  • Vacker klippa hem av Victor Caňas Arquitecto
  • Tahiti en exotisk bostad
  • Exotisk bostad i Lake Candlewood, USA

Teamarbetet vid detta projekt försökte bevara det mesta av miljön och spara så många träd som möjligt. Däcket har byggts mellan två träd och innergården innehåller en härlig valnöt som har bevarats. Det mesta av huset har byggts med trä. Strukturen är gjord av tall. Naturligtvis har stål också använts vid behov för att hålla allt ihop och för att ge stabilitet och styrka. {Found on archdaily}