Eye-Catching Concept House formad som en pyramid

Eye-Catching Concept House formad som en pyramid
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Vad gör ett hus unikt? Är det dess form, färgen på dess yttre, landskapet runt det, inredningen eller är det något annat? Jag skulle säga att det är det element som gör att de sticker ut och det behöver inte vara något vanligt så länge du använder det på ett unikt och oväntat sätt. Pyramider är till exempel inte nyheter, men ett pyramidformat hus är definitivt inte vad du förväntar dig att se någonstans i världen.

Det här är Pyramidhuset. Det är ett konceptuellt hem utformat av den mexikanska arkitekten Juan Carlos Ramos och det är verkligen unik. Det skapades och skickades som ett förslag till en arkitekturkonkurrens. Den har denna mycket enkla geometriska form som vi alla är bekanta med men presenterar den på ett sådant unikt och oväntat sätt är det omöjligt att inte bli fascinerad av den. Huset är iögonfallande, ovanligt och ikoniskt samtidigt.

MoreINSPIRATION
  • Pyramid bokhylla
  • Samtida pyramidstol
  • Iögonfallande modernt hus beläget i Charlotte, North Carolina

Pyramidhuset har flera fönster, inte alla placerade på samma nivå och inte alla med samma dimensioner av form. De skär ut de triangulära fasaderna och de låter naturligt ljus komma in i huset. En fasad är i grunden ett stort fönster som låter dig se allt inne i huset på flera nivåer. Där finns ett bibliotek, en balkong, två sovrum och en inspelningsstudio.