Familjhem i Australien "Unfurls" i välkomnande vardagsrum

Familjhem i Australien "Unfurls" i välkomnande vardagsrum
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Christopher Polly Practice slutförde design och utveckling avUnfurled House, ett modernt familjehem beläget i Petersham, Australien. Projektet behåller delar av originalbyggnaden som finns på plats.

"En artikulerad tvåhögsramad inramad volym är noggrant sysad till den bakre originalväven, samtidigt som den håller den främre federationsmuren och hakade kuvertet", sa arkitekterna. "Den nya byggnaden har en sektionell split-nivå relation till det ursprungliga huset som utnyttjar baksidan av baksidan, vilket gör att den främre planen kan vertikalt och horisontellt vridas in i en serie anslutna inre utrymmen".

Organiserade i öppen planlösning utnyttjar kök, matsal och lounge områden sitt bästa läge på bottenvåningen. En täckt terrass expanderar detta sociala utrymme utomhus, vilket skapar möjligheter för familjesamlingar. "Övergiven golvyta möjliggör generöst sneda tomrum som flankerar en övre bro för olika utsikter till himmel, träd och utomhusområden, samtidigt som man uppmuntrar ett rumsligt samspel mellan offentliga, semi-privata och privata rum", tillade arkitekterna.

På övervåningen hittar du ett okonventionellt sovrum med privat läsutrymme. Böjda linjer, ett överflöd av trä och oväntade fönster vid varje tur gör denna familj hemma i Australien särskilt tilltalande. Vad är de detaljer du personligen gillar bäst? [Bilder och information som tillhandahålls av Christopher Polly Practice]