Vridbara dörrar Välkommen natur inuti detta familjehem i Mexiko

Vridbara dörrar Välkommen natur inuti detta familjehem i Mexiko
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Förutsatt som ett familjehem för ett par pension, Casa Meztitla gör det mesta av det steniga landskapet vid foten av Tepozteco-berget i Mexiko. Studio EDAA används vulkaniska sten och cementblock för att delvis kamouflera byggnadsväggarna. Det enda elementet som avslöjar sig för omvärlden - en massiv monolitisk vitlåda som kommer fram genom lövverket.

"Huset, byggt av grov sten, kryper lågt under träden och anpassar sig till de vegetationstäckta stenbackarna", sa arkitekterna. "Det är skapandet av rent utrymme inom det naturliga rummet."

Ägarna ville ha utrymme att anslutas till omgivningen utan att äventyra privatlivet. Bottenhöjden av huset öppnar upp till poolen och det naturliga landskapet med stora svängbara glasdörrar. "Nu kan alla anpassa sin exponeringsgrad samtidigt som de håller ett konstant visuellt förhållande med friluftslivet", sa arkitekterna.

En viktig egenskap hos fastigheten är ett genialt stormvattenhanteringssystem som fångar varje droppe vatten som berör fastigheten - det här medger en överflöd av vatten även under den långa torra säsongen. [Fotografi av Yoshihiro Koitani]

Hur skulle du införliva den naturliga världen i ditt hem?