Använd Feng Shui jordtoner för att skapa varm tillnärmning

Använd Feng Shui jordtoner för att skapa varm tillnärmning
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Feng shui dekorering, inklusive att bestämma den perfekta färgpallen för ditt feng shui-utrymme, kan kanske låta mer skrämmande och skrämmande än det behöver vara. Medan det finns många specifika riktlinjer för placering och positionering av saker i ditt hem för feng shui-inredning, bestämmer den verkliga utmaningen för lekmannen i feng shui att det exakt kommer att arbeta för att skapa ett utrymme som är både estetiskt och funktionellt, med gott om möjligheter till färskt, positivt energiflöde.

Att slå på denna balans tar ofta tid, kanske lite försök och fel, men det är slutligen givande. Feng shui färg spelar en stor roll för framgången med din feng shui dekorationsarbete. Utan att dela in i bagua (energikartan i ditt hem, som spelar en viktig roll i feng shui färg- och placeringsbeslut), kommer denna grundläggande feng shuiartikel att diskutera några enkla sätt att använda jordtoner, mjuka toner och andra varma nyanser i ditt vardagsrum, sovrum och badrumsinredning för att få fram det bästa av välkomnande lugn.

Varma färger i Feng Shui vardagsrummet

Varma färger inkluderar nyanser som bruna, tänder, krämer / elfenben och andra mjuka neutrala ämnen. Dessa färger är omslutande och vänliga och har en omedelbar inverkan på känslan av avkoppling du kan känna i ett utrymme där varma färger används. Varma färger tenderar att luta sig mot den mer energiska av den neutrala paletten, även om deras neutralitet håller på att koppla av på samma gång.

Dessutom ska ditt feng shui vardagsrumsarbete vara i linje med rymmens varma färgschema samt proportionerligt i förhållande till storleken på väggen som den hänger på (t.ex. mindre konstverk för smala väggar, större konstverk för bredare väggar) .

Eftersom vardagsrummet är ett socialt rum, brukar det vara en plats där familjen kan samlas för att prata och helt enkelt vara tillsammans. Varma färger skapar en känsla av kamratskap samt välkomnande. Mera vardagsrummet taket en ljusare nyans av dina varma väggfärger för att hålla utrymmet mysigt och inbjudande.

Variera texturer och glansar, liksom de faktiska varma färgerna själva, för att hålla vardagsrummet känsligt eller tråkigt. Kom ihåg att en bra tumregel är att ju mörkare färgen är desto mer dramatisk kommer den att känna; ljusare den varma färgen desto mer luftiga och rymliga kommer ditt vardagsrum att se ut. Brännare varma färger kommer att utsöndra mycket energi, så var noga med att balansera brights med massor av andra neutrala ämnen. Detta inkluderar fönsterbehandlingar, kuddar, mattor, möbler, konstverk, även belysningsarmaturer.

Jordtoner i sovrummet

Varma, organiska färger tenderar att följa när feng shui strategier används på ett ställe. Dessa färger inkluderar djupa gröna, bruna, tenn, taupes, krämer och varma purpur. Även läsa igenom denna lista är lugnande, eller hur? I sovrummet hjälper jordtoner till att skapa ett intimt, lugnt och säkert utrymme där fysisk och känslomässig komfort ligger i centrum.

MoreINSPIRATION
  • Top Feng Shui sovrum design idéer
  • Hur man får harmoni i ditt hem - Feng Shui Inspiration
  • Använda Färg i Feng Shui Matsalen

Måla väggarna, eller till och med bara en accentvägg, i en rik, varm jordton. Den mörkare och djupare skuggan, oavsett vilken färgtonen, kommer direkt att resultera i en mer dramatisk känsla i rymden, så var medveten om detta.

Fönsterbehandlingar i jordtoner hjälper också till att mildra övergången mellan det ljusa naturljuset och sovrummet. lyxiga, berörbara textilier som filtar och kastar i liknande färger kommer också att ge den fredliga restaureringen som ett önskvärt sovrum inneboende innehåller.

För dem som ser fram emot det lugnande, lugnande naturen i ett sovrum, kan mjuka färger i olika nyanser vara rätt upp i din gränd. Särskilt om jordtoner inte ger dig glädje - använd inte feng shui färger som känns fel! Mjuka färger i lila, rosa, grön, blå och till och med brun / solbränna kan skapa en vacker bakgrund till ett feng shui sovrum, särskilt ett barnrum.

Så här använder du mjuka färger i sovrummet:

Du kan hitta en mängd olika fluffiga, plysch mattor i mjuka färger, liksom klämbara, flätiga kuddar för att dekorera ett sovrum i mjuka feng shui färger. Sängkläder är också ett uppenbart färgval, och texturer (speciellt för barns sovrum) kan variera från satin till corduroy till sammet - alla är berörbara och i rätt mjuka färgschema kommer det att fungera vackert.

Jordtoner i badrummet

På grund av badrummets natur i allmänhet (t.ex. en kall, våt plats med mycket glänsande porslin ytor) fungerar Feng Shui-badrummet bra när det är dekorerat med jordtoner. Många människor gör misstaget att använda svala färger i det moderna badrummet där blå, aqua och vit är ganska vanliga. Jordtoner kommer att bidra till att badrummet känns mer restaurerande och föryngrande, för att inte tala om mer avslappnande.

Badrummen har gott om möjligheter att introducera färgpalett via textilier, och det är här att jordtoner enkelt och effektivt kan användas. Tänk på mattor, handdukar, duschdraperier och tvättdukar för en enkel feng shui-färgbyte. Målning, kakel och jämn konst kan ofta ändras för en större och mer vilsam jordtonskollision.

Glöm inte att jordtoner kan vara rika, djupa och dramatiska färger också.Det är inte bara khaki och grädde som kvalificerar sig som "jordtoner". Badrummet är ofta ett mindre utrymme än andra och därför ett utmärkt rum för att vara äventyrlig med dramatisk färg. Även i feng shui-badrummet, till exempel, rika väggar i en djupgrön, kommer att införa mycket värme och positiv energi i rymden.