Fem Décor Tips för att öka ditt humör

Fem Décor Tips för att öka ditt humör
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Vi påverkas av vår omgivning och bostadsyta, så se till att ditt hem gör att du känner dig lycklig. Här är enkla sätt att uppdatera dina interiörer så att de förbättrar ditt humör.

Lägg till extra belysning.

Ljusanordningar kan vara ett enkelt sätt att lysa upp ett utrymme, plus detta kommer i sin tur att få dig att må bra när du är i rummet. Lägg till några belysningsarmaturer för att öka ljusstyrkan. Attraktiva ljusarmaturer kommer också att bidra till att lägga till inredningsglädje för din nuvarande stil.

Gå en skugga djupare.

Om du har blekblå eller orange i ett bostadsutrymme, varför inte skugga djupare för att göra färgen mer uttalad? Detta medför att du lägger djärvhet i ett rum och det kan också bli ett utrymme där du känner dig mer positiv. Färg har varit känd för att få effekt på våra humör, så välj en som lyfter upp dig. Till exempel kan en djuprosa eller orange direkt hjälpa dig att känna sig cheerier; medan blå nyanser har vanligtvis en lugnande effekt.

Undvik gardiner eller persienner.

MoreINSPIRATION
  • 10 tips för att välja rumsfärger för att ställa in rätt humör
  • Tips för lugnande inredning
  • Muted Kitchen Color Ideas som ökar ditt humör

Ibland är det snabbaste sättet att få ett rum att bli ljusare och mer upplyftande att låta naturligt ljus så mycket som möjligt. Det kan innebära att du tar bort gardiner eller persienner. Naturligt ljus är ett bra sätt att njuta av de vackra sommardagen medan ett utrymme ser ut som större. Detta är också ett bra tips om du är på en DIY budget.

Lägg till komfort i ditt levande utrymme.

Att vara i bekväma omgivningar hjälper dig att känna dig trygg. Det är därför det är så viktigt att skapa en lugn atmosfär hemma. Ett avkopplande utrymme kan uppnås med mjuka strukturer, ljusa pastellfärger och material som trä som alltid hjälper till att ge en känsla av värme till ett rum.

Använd mild geometri.

Använda geometri i din inredning kan vara lugnande, men gör linjerna mjuka så att hjärnan finner det mindre styvt. Ett enkelt sätt att uppnå detta är att använda bitar som är krökta, till exempel en avrundad soffa. Du kan också kurva utformningen av dina stolar i ett vardagsrum, till exempel. Kurvaturen har en lugnande effekt på sinnet samtidigt som det är behagligt för ögat.

Inredning som visar livet.

Livsstänk över hela hemmet, till exempel genom användning av akvarier eller inomhusplantor, kan vara ett bra sätt att få dig att känna dig mer kopplad till naturen. Till detta har de en naturligt upplyftande effekt. Perfekt efter en stressig dag!

Bildkällor: 1, 2, 3, 4, 5 och 6.