En skogsvilla idealisk för familjeåtergångar och förmedlingar

En skogsvilla idealisk för familjeåtergångar och förmedlingar
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

En privat reträtt i en skog, bort från allt verkar ibland som en underbar idé att spendera lite bort med de som spelar mest roll. En sådan plats är i Tala, Indien. Det var här arkitektur Brio slutförde bygga en underbar villa 2016. Det är en 225 kvadratmeter struktur som rymmer fyra vuxna och två barn.

Villan är blygsam, ett av målen för arkitekterna som arbetar med att projektet ska integrera det i omgivningen så gott som möjligt. Den sitter på en kulle, på en klippa med en ganska robust natur. Villkoren på platsen och omgivningen inspirerade den enkla och blygsamma konstruktionen av byggnaden och gjorde det möjligt för arkitekterna att skapa en perfekt reträtt.

Trädäcken är ett centralt element i villaens utformning. De slingrar runt inuti utrymmen som fungerar som en buffert mellan dem och skogen som omger huset. De ramar också synpunkterna och tjänar som perfekta fläckar för meditationssessioner.

MoreINSPIRATION
  • Ideal Villa på Vamizi Island, Moçambique
  • Cliff Villa i Thailand Inramad av Kokos Träd Och Havsutsikt
  • En skulptörs hem med rötter i skogen som omger det

Inuti villan är stämningen avslappnad och inbjudande. Färgerna är enkla och inspirerade av naturen. Vit används i kombination med trä och tonat brunt kompletterat med enstaka beröring av grönt.

Layouten är enkel och är avsedd att säkerställa en avslappnad och bekväm atmosfär. Det polerade betonggolvet lägger till en touch av extra enkelhet till inredningen, vackert kompletterad med alla träaccenter. Samtidigt säkerställer stora glasväggar och fönster en stark och naturlig förbindelse med utomhus, uthyrning och utsikt och ljuset in i rummen.

En spiraltrappa förbinder huvudområdena till en lägre nivå där ytterligare funktioner kan hittas. Detta är ett mindre men lika mysigt och välkomnande utrymme som kännetecknas av samma inredningselement, material, färger och texturer.