Frankensteins Moster togs tillbaka till livet av Icehotel

Frankensteins Moster togs tillbaka till livet av Icehotel
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Icehotel finns i Jukkasjärvi, Sverige och, som man kan föreställa sig, ett hotell av is. Men det är inte det enda intressanta med det. Hotellet har en mycket intressant svit som designades av Pinpin Studio och som ser ut som laboratoriet där Frankensteins monster skapades.

Detta är ett rum som imponerar på två sätt. Först och främst är den gjord av is och det här är coolt även utan alla andra element. Den andra unika saken är det tema som valts för inredningen. Designarna tyckte att det skulle vara intressant att tolka historien i is och snö. Så skapade de monsterets säng, datormaskiner och gigantiska laboratoriebägare och de är alla gjorda av is. Det finns inget monster och ingen forskare i rummet så att du kan spela en av rollerna om du vill.

MoreINSPIRATION
  • Charlotte Perriands 1934 Beach House bragt till liv av Louis Vuitton
  • Charmigt hus i Rotterdam togs tillbaka till livet
  • Det konstnärliga "In The Painting" hotellrummet av Gemelli Design Studio

Hotellpaketet heter "It's Alive". Konstruktörerna använde gigantiska isblock från tomfloden för att bygga möblerna och de använde motorsågar och isjakt för att forma blocken i de former som de ville ha. Ytmönstren som detaljerna på datorn skapades med användning av en kvarn. Rummet har också etsade väggar som ger intryck av tegelverk och det har också en lucka i taket. Hela rymden är animerad av LED-belysning.