Attic lägenhet blandar fransk skönhet och rustik charm

Attic lägenhet blandar fransk skönhet och rustik charm
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Ett stort problem med många vindsvåningar är bristen på naturligt ljus. De sluttande väggarna och det låga taket tillåter inte att stora eller fullhöjda fönster installeras och alternativet är en serie takfönster. Arkitekter och designers hanterar detta problem på olika sätt. Prisca Pellerin, ett team av nyfikna och inspirerade arkitekter och designers med en upplevelse på 9 år, visade oss ett av alternativen när de renoverade den här lägenheten i Ivry-sur-Seine, Frankrike. Deras mål har alltid varit att dela sin passion för arkitektur och design med sina kunder genom att skapa skräddarsydda utrymmen som liknar sina ägare.

Denna lägenhet renoverades 2013 och projektet heter "Habiter sous les toits" som översättas som "Bo under taken". Huvudmålet i detta fall var att öppna upp lägenheten för att låta mer naturligt ljus in och låta det se rymligt och ljust trots de små dimensionerna.

Strategin var enkel: dekompartmentalisering och insyn i hela. Med andra ord var några av rummen anslutna, bildade en öppen planlösning och alla funktioner fick kommunicera med varandra. Det finns en central korridor som länkar alla enskilda utrymmen. Även om det är smalt. Den ser ut och känns ljus och öppen.

Köket är litet, minimalistiskt och diskret och öppnar ut mot vardagsrummet. En liten köksö som fördubblas som en bar är ett av de element som skiljer dessa två funktioner. En mer iögonfallande en skulle vara den stödjande trästrålen och den bifogade tröskeln som också markerar den punkt där trä- och betonggolv möts.

Balkarna är en vacker funktion som ger en rustik touch till lägenheten, blandar det gamla och det nya på ett sömlöst och väldigt trevligt sätt. Tegelmurarna har en liknande men mindre slående inverkan på den rustika inredningen.

Boendet är där du bäst kan se denna unika kombinationen av stilar. Här arbetar träbalkarna, golvet, tegelväggssektionerna och användningen av minimalistiska möbler för att skapa en välkomnande och bekväm atmosfär. Det finns också en annan sak att märka här: överflöd av krukväxter som ger utrymmet ett friskt utseende.

MoreINSPIRATION
  • Loft lägenhet med rustik charm och en rymlig balkong
  • Färgglada vindsvåning i Barcelona
  • En affärsman lägenhet vid gränsen mellan moderna och rustika

En liten sektion placeras i ett hörn av utrymmet och det gör det möjligt att skapa en mycket bekväm och mysig sittgrupp. Som du kan se är inredningen hållen enkel hela tiden, och på grund av lutande och låga tak är alla möbler låghöjda.

Den centrala korridoren ger tillgång till badrummet och sovrummet. Sovrummet är väldigt enkelt. Den har en träplattform på vilken madrassen sitter och den bildar ett lågt upphöjt skåp i ena änden. Plattformen erbjuder förvaring inuti, vilket gör att resten av rummet är öppen och rörig.

Badrummet är litet men rymligt och praktiskt. En inbyggd badkar sitter till höger medan den vänstra delen rymmer en rustik hyllhet enhet / fåfänga med ett rustikt handfat på toppen. Tvättmaskinen ligger bakom en vit gardin.

Omformningen av lägenheten var inte drastisk men det gör det inte mindre imponerande. Den tidigare skadade och föråldrade vindsvåningen blev ett välkomnande utrymme som definieras av både rustika och moderna element. Designen hölls ren och enkel hela tiden. Inredningen har nyanser av vitt och grått för en ljus och öppen känsla. Dessutom användes en mängd olika texturer och material för att skapa ett balanserat och harmoniskt utseende överallt. Glansiga lackade ytor kombinerades med matt och satinfärg, polerad betong, läder, linne, tegel och trä och resultatet är utsökt.