Små lägenhet får ett nytt nytt utseende som passar det som en handske

Små lägenhet får ett nytt nytt utseende som passar det som en handske
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Även om det mäter endast 42 kvadratmeter, är denna lägenhet långt ifrån små. Det har faktiskt en riktigt färsk inredning och många element som hjälper det att se ut och känna sig rymligt och luftigt. Lägenheten omstrukturerades och inreddes av inredningsföretaget Studio Space4life. Det ligger på 14: e våningen i en byggnad i Yuzhno-Sakhalinsk i Ryssland.

Med tanke på att det är en liten lägenhet, måste inredningsarkitekterna vara kreativa med inredningen. Teamet valde att överge några av de uppenbara konventionella val som att ha en soffa och en säng. I stället valde de sig för två plattformar.

En av dem är en förlängning av fönsterbrädan, som bildar en hybrid bestående av en arbetsstation, en sovyta och en byrå. Denna kombination klarar att placera tre olika funktioner i en enda struktur. Chartreuse fönstergardiner erbjuder integritet och nyans som är båda viktiga med tanke på att en del av plattformen kan användas som gästbädd.

Ett annat element som hjälper till att maximera utrymmet i vardagsrummet samtidigt som inredningen är så enkel som möjligt är den TV som faller från taket.

Den andra plattformen rymmer det huvudsakliga sovområdet. Den har djupa lådor under som är perfekta för att lagra säsongsartiklar, kläder och en mängd andra saker. Den sovande kanten kan döljas bakom en separatorvägg, som erbjuder användarskydd och tillåter att resten av rummet fungerar som ett vanligt socialt område.

Lätta färger valdes för väggarna och golvet. Det finns dock två accentväggar. Den ena är texturerad med ett vitkalkt tegelmönster och det andra är mörkare som simulerar cement. Denna kombination av färger ger rummet en rymlig känsla och ger det djup.

MoreINSPIRATION
  • En modern och fräsch lägenhet på 50 m ²
  • Öppen planlösning med mycket fräsch och glad inredning
  • Lägenhet i Paris får en ny titt efter en renovering

I vardagsrummet fokuserade konstruktörerna på att maximera lagringsutrymmet utan att göra det rörigt. Det gjordes genom en rad strategier, inklusive de djupa lådorna under sängen, byrålådorna framför fönstret samt några väggmonterade hyllor.

Enkla material och former användes vid renoveringen. Detta ger lägenheten ett holistiskt utseende som också kan observeras i andra områden som köket eller badrummet. Köket är ganska rymligt och integrerar också en matsal.

Det har en tavlan vägg, vit och grå skåp och svartvita golv och backsplash kakel som introducerar geometriska mönster.

Den omorganiserade planlösningen gjorde det möjligt för konstruktörerna att skapa ett badrum med ett badkar, en stor diskbänk, en fåfänga, en tvättmaskin och en mycket ny och modern design. Huvudfärgschemat är en kombination av vit och mörkgrå men det finns också en färgstark kakelmosaik med en mångfald mönster på badkargen. Dessutom lägger den lila duschridån en sofistikerad touch på inredningen.

Designens enkelhet i detta fall är resultatet av en mycket välorganiserad layout. Element som duschnisch, den stora spegeln eller kakelmosaiken markerar designens skönhet och resultatet är en harmonisk komposition som blandar utseende och funktion.