Hur man inredar ditt hem för första gången (utan att bryta banken)

Hur man inredar ditt hem för första gången (utan att bryta banken)
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Vi hoppas att du gillar de produkter vi rekommenderar. Bara så du är medveten, Freshome kan samla en del av försäljningen från länkarna på den här sidan.

Inredning av ditt första hem tar bara lite kreativitet. Bild: helsingHouse Fastighetsmäklare

Handla liknande utseende: Kaffebord | Rug | Blommor

Du har äntligen gjort det - mött en enorm milstolpe och köpte ditt första hem. Då träffar det dig. Ett hus kräver mycket mer möbler än en liten lägenhet. Hur ska du fylla allt detta utrymme?

Om du har hittat dig själv plötsligt behöver ett helt hus fullt av möbler bråttom, det här inlägget är för dig. Vi har sammanställt våra bästa tips för hur du ska förse ditt hem utan att bryta banken. Följ vår råd och ditt nya hus blir ett hem innan du vet det.

Se om du kan återanvända objekt som du redan äger. Bild: Modern Staging | Spaces

Handla liknande utseende: Stolar | Tabell | Konst

Bedöm din aktuella inventering

Så mycket som vi alla skulle vilja presentera vårt nya hem med helt nya, Pinterest-board-klara möbler, för de flesta av oss, är det inte ett realistiskt alternativ. Medan vissa fina bitar sannolikt kommer att behövas, kommer du inte att kunna få en sann känsla av vad som behövs utan att ta reda på din befintliga inventering, speciellt om du kombinerar hushåll med din signifikanta andra för första gången.

För att göra detta, sitta ner och ta en lång, hård titt på allt du äger. Börja med häftklammer och gå vidare till mindre saker som textilier och tillbehör. Utvärdera varje objekt baserat på användbarhet, skick och huruvida det passar din känsla av personlig stil. Gör en lista och separera bitarna i en av tre kategorier: Håll, Osäker och Donera / Slänga.

När du har förstått de två första kategorierna, se över dem en gång till. Den här gången bestämmer var varan kommer att placeras i ditt nya hem. Håll ett öppet sinne och överväga alternativa arrangemang från din senaste livssituation. Om något verkligen inte passar in i din nya omgivning, överväg att låta det gå.

Skapa en lista med prioriterade objekt. Bild: Lisa Petrol Photography

Handla liknande utseende: Rug | Kaffebord | Slutbord | Kasta filt

Rankanköp efter prioritet

Eftersom man köper ett hem är en sådan stor kostnad, har människor vanligtvis en begränsad budget för inredning när de flyttar in. Detta, tillsammans med spänningen att designa sina egna utrymmen för första gången, kan leda till några dyra misstag. Antingen kommer de nya husägare att gå in i skulden för att ge hemmet en topp till botten makeover eller de blåser hela budgeten, vilket gör ett rum perfekt till sista detalj och har inga pengar kvar för andra väsentliga saker.

Det behöver inte vara fallet. Här är de hemliga inredningsarkitekterna inte vill att du ska veta: Det är helt bra att förse en hemmastudie för bit, istället för att gå ett rum i taget. Medan du säkert vill se till att du har några viktiga föremål - en säng, en byrå, en soffa och ett matbord - tillgängligt på resande fot, kan resten köpas över tiden.

Efter att ha bedömt din inventering, bestäm vad som saknas. Lista objekt du behöver fylla ditt hem, ranka dem i prioritetsordning. Ta sedan tid att bestämma hur mycket du kan, realistiskt, spendera på möbler och gör inköp i enlighet med detta. Håll listan nära till hands så att du kan hänvisa till det när du har lite extra pengar att spendera.

Hitta dyra objekt secondhand. Bild: Cortney Bishop Design

Handla liknande utseende: Sconces | Kasta kuddar | Matta

Källa dyra begagnade produkter

Tänk på att det finns många sätt att förse ditt hem utan att gå till dyrbara butiker. Om nya möbler inte passar in i din budget under överskådlig framtid, är det dags att bli kreativ. Lyckligtvis finns det många sätt att hitta prisvärda stycken secondhand. Allt du behöver är ett ögonblick.

Leta reda på butiksbutiker och sändningsaffärer i ditt område och besök dem regelbundet för att få en känsla av deras förändrade lager. Kolla Craigslist och andra försäljningsställen. Var uppmärksam på inlägg för lokala varuförsäljningar och loppmarknader. Det kan också vara en bra idé att låta vänner och familj veta att du har behov. Du vet aldrig vem som kan vara villig att erbjuda några hand-down-ner.

Var noga med att ge några begagnade artiklar en bestämd bedömning innan du accepterar att ta hem hemma. Se till att de har alla sina nödvändiga delar, är strukturellt lätta och ganska rena. Gör ditt bästa för att skicka saker som är i linje med din personliga stil, men kom ihåg att de inte behöver vara en exakt matchning.

Gör dina möbler för att få det utseende du vill ha. Bild: Skandinaviska hem

Handla liknande utseende: Stolar | Avföring | Vägg målning

DIY sammanhängande utseende

Om du är villig att lägga in lite extra insats, är det möjligt att göra enskilda möbler ser ut som om de ingår i en matchande uppsättning. När det gäller möbler är det mesta av allt det som behövs, den rätta DIY-handledningen och några färglacker.

För att dra av detta är ditt första steg att hitta lite designinspiration. Sök igenom några inredningsplatser som Freshome tills du hittar några bilder som visar upp en estetisk du älskar. Sök sedan efter en video eller steg-för-steg-handledning som tydligt beskriver processen.

Inredning av ditt första hem kan vara lika enkelt som att följa dessa steg. Bild: Från höftfotoet

Handla liknande utseende: Stol | Kaffebord | Läderstol

Att bestämma hur man kan förse ditt hem för första gången kan vara överväldigande. Plötsligt hittar du dig själv med mycket mer utrymme och inget att fylla på med. Håll dessa tips i åtanke innan du hoppa in och gör om ditt hem från topp till botten. Med vår hjälp kommer du att kunna ta itu med ditt nya hem interiör på ett sätt som är meningsfullt.

Har du några tips att dela om att inreda ett första hem? Några frågor du behöver besvaras om processen? Berätta för oss i kommentarerna!