Trädgårdsskötsel Pt II: Plantera grunderna

Trädgårdsskötsel Pt II: Plantera grunderna
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Om du är ny på hela trädgårdsskötseln är det enkelt att avbryta planeringen till maj eller till och med juni. Då är det emellertid för sent att plantera mycket läckra grönsaker så att du slutar köpa dina tomater på andra ställen. Medan det finns mycket att älska om den lokala bondens marknader och alla de underbara ekologiska matvaror som du kan hitta där, är det inte detsamma som att äta gurkor som du har hällt din kärlek och hårt arbete i.

Det är därför jag skriver om trädgårdsskötsel i februari eftersom vissa grönsaker kan planteras redan i mars! Oroa dig inte, du kommer inte bli bombarderad med varje enskild stjälk och svamp där ute. Vi ska titta på de grundläggande grönsakerna som är dina sommartidklammer. Ta reda på nedan när man planterar de 10 bästa grönsakerna i din trädgård.

1. Tomater

Det är inte sommar utan ett parti färskt plockade tomater på din köksbänk, eller hur? Visas att om du vill ha dem i juli, hade du bättre planterat dem i mars. Starta dem inomhus och sedan kan du plantera dina groddar i din trädgård en till två veckor senare. Var bara säker på att risken för frost har gått och du kommer att äta tomatpai från juli till oktober. (via Yummy Mummy Kitchen)

2. Lök

Här är en annan veggie som kräver tidig plantering. De löklökar kan gå i marken från mars hela vägen till april. Om du aldrig har vuxit dina egna lök innan du väntar tills topparna verkar döda med blöta blad och skörda dem sedan en vecka eller så senare. Detta bör ske under de tidiga månaderna av hösten. Om du planterar nog av dessa goda grönsaker, bota dem i solen och håll dem i ett torrt, kallt utrymme när du är botad. De kommer att lova att få dig genom vinter, vår och sommar till nästa skördäsong. Nu är det en grönsak med stora fördelar.

3. Broccoli

Nu kommer vi in ​​i de stora planteringsmånaderna. Broccoli måste startas i april eller maj. Din största oro med denna gröna veggie är att vara säker på att de inte är överfulla. Plantera dem två till fem centimeter från varandra under spiringperioden, men när de är igång behöver du inte oroa dig för avstånd i din stora stora trädgård. Läkare beställer och du kan äta broccoli sallader i juli och broccoli och ost soppa i september. (via Prairie Health and Wellness)

4. Squash

Oavsett om du går till sommar squash eller vinter squash, måste båda startas inomhus, i full solljus i april eller maj. Hösten sommar och vinter squash är annorlunda. Du vill välja dina sommar squash sorter medan de fortfarande är små och ömma eftersom ju större de växer desto mer bittra och obehagliga blir de. Vinter squash bör plockas runt tiden för den första frosten när det utvecklar en tjock hud. Båda kommer att ge dig några väldigt bra sidorätter att ta till dessa grillar. (via Blue Sky Organic Farms)

5. Gurkor

MoreINSPIRATION
  • Trädgårdsskötsel Pt III: Companion Planting
  • Trädgårdsskötsel Pt VI: Behåll din skörd
  • Trädgårdsskötsel Pt I: DIY Raised Beds

Få dessa barn under smutsen för att börja groa i april, plantera dem i din trädgård sex till tio dagar senare och du kommer att plocka cukes från juli till september. Tänk bara på alla gurka smörgåsar och gurka sallad och gurka skivor du kommer att äta. Allvarligt vill du dela med dina grannar. (via Ät och njut)

6. Sötkorn

Om du vill odla denna super populära grönsak, vill du börja dina frön i april. Sedan plantera dem i din trädgård med samma specifikationer som gurkorna. De är redo att äta från och med juli och slutar i oktober. Oroa dig inte om att plantera för lite, för om du slutar, finns det en miljon andra människor som planterade för mycket. Ett tips för kockarna, om du inte har grillat din majs på coben innan, måste du prova den med din hemgjorda söttcorn i sommar. Lita på mig. (via Helentea)

7. Morötter

Plantera dina morötter beroende på när du vill äta dem. Du kan börja den längre spridningsperioden på tio till sjutton dagar i april och plantera hela vägen till juli, men bara om du fortfarande gillar att äta morötter kommer i oktober. Var noga med att du planterar dem två till fem centimeter ifrån varandra i din trädgård, eller du kan ha ett vridigt morotmonster när du försöker skörda dem. (via Imgkid)

8. Sallat

Du kommer gärna att höra det om du inte får din sallad planterad i april på grund av allting, det är okej! Men om du börjar plantera i april och fortsätter plantera och plantera och plantera genom juli, så kom juni du kan fortsätta skörda och skörda och skörda genom hösten. Friska hemodlade sallader i november för att vinna! Dessa växter behöver rum för att andas, så plantera dem inte så nära i din trädgård. Det kommer också att göra det lättare att se Peter Kaninerna som kan försöka munch på dessa välsmakande blad. (via Cabin Garden)

9. Rökor

Rädisor kan planteras ... är du redo för detta? ... april till augusti. Ja det är sant. Så stressa inte om att få dem i marken eftersom du helt kan plantera dem som resten av din trädgård ser ut. Ge dem det utrymme de förtjänar och jag hoppas att du gillar rädisoppa eftersom du kommer att äta den i oktober.

10. Franska bönor

Skål till den senaste klassiska grönsaken. Dessa killar behöver inte planteras till maj men om du tror att det är sent, kan de släppas så sent som i juli. Börja dem inom en till två veckor innan du planterar dem i trädgården och fortsätter att skörda och äta dem till oktober. Inser du vad det betyder? Det betyder att det finns möjlighet till färsk grönbönsgryta för Thanksgiving. Åh ja!