Geranium lägenhet med en minimalistisk design och tavlor vägg

Geranium lägenhet med en minimalistisk design och tavlor vägg
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

I Singapore finns en vacker modern lägenhet som heter Geranium-lägenheten. Ringa in på ca 1.000 kvadratmeter, lägenheten är inte stor jämfört med vissa, men dess design gör utrymmet och ser mycket större ut än det.

Lägenheten har ett stort vardagsrum med tanke på att det finns mycket naturligt ljus, från golv till tak. Detta naturliga ljus spelar en nyckelroll vid öppningen av hela lägenheten och ger en rymlig känsla hela tiden.

När ljuset blir för hårt, eller en varmare känsla är önskvärd, slår vissa vita neddragningsskärmar ut solen medan du behåller ett snyggt, modernt utseende över de vita väggarna i en nästan sömlös övergång.

Ett polerat ljusneutralt golv återspeglar ljus från överallt, vilket ger djup och kontrast på vilken nivå som helst av dimma eller ljusstyrka. Detta är en vacker kontrast till de vita vita väggarna och spelar av de strategiskt placerade bakgrundsbelysningarna.

Arkitektoniska detaljer är överflödiga i detta lilla utrymme, men alla är så rena och välintegrerade i det utrymme som de är helt hemma. Lägg märke till hur proportionerna hålls konsekventa hela tiden - toppen av funktionsväggen passar perfekt med toppen av ytterdörren, till exempel.

MoreINSPIRATION
  • Samtida lägenhet i Kiev med en naturlig och varm design
  • Minimalistisk lägenhet med en ny design och atmosfär
  • Modern lägenhet med en svensk inredning

Den vertikala träkärnan på den primära väggpanelen tjänar till att inte bara värma upp rummet, men det bidrar också till att lägga till visuell närvaro till ett minimalistiskt utrymme. Vinkelräta linjer längs det inbyggda flytande "nöjescentret" är en fantastisk kontrasterande detalj.

En minimalistisk design, kanske mer än någon annan stil, kräver att alla aspekter är välplanerade och multifunktionella. Tavlan vägg, separera köket från vardagsrummet, är ett sådant exempel på en enda komponent som betjänar flera syften.

Tavlan är funktionell (hej, meny och / eller livsmedelslista vid färdig), det är visuellt (lägger djup med dess svarta och binder i rymden andra svarta detaljer), och det är unikt, särskilt i en modern lägenhet där ytor tenderar att luta sig mot den skenigare änden av spektret.

Dessutom ger hela-vägg-som-tavlan tekniken en distinkt visuell separation från varje rymds funktionalitet utan att använda några kvadratmeter. Det är smart design.

Wire orb hängande ljus över köket halvön bryter klyftan mellan industriell och modern belysning. Som sfärer ger de också en viss geometrisk kontrast till ett utrymme där rena 90-graders vinklar är högsta.

En vikdörr (som går från golv till tak och är förtäckt som bara en annan del av väggen, till en avslappnad observatör) öppnar upp i lägenhets sovrumsutrymme precis utanför köket.

Inredning spelar självklart en viktig roll i lägenheten i lägenheten, och den primära delen - soffan - var utformad till perfektion här. En blek linne-y-klädsel med svart kontraströr sammanfattar hela lägenheten. Och svarta baklösa barstolar ger en lågt men ändå chic motpunkt.

Naturen med moderna element kombineras så bra i detta utrymme. Hem kära hem.