Imponerande byggnader runt om i världen med glasstak förlängningar

Imponerande byggnader runt om i världen med glasstak förlängningar
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Det är ganska svårt att expandera en struktur när det inte finns något ledigt utrymme någonstans runt det. Men när du inte kan bygga horisontellt tittar du upp och hittar inspiration. Svaret är ibland uppenbart: bygga vertikalt och lägg bara till några fler våningar. Faktum är att det finns en hel del intressanta byggnader som har takterrasser. Men det är inte precis vad vi intresserar just nu. Artiklens ämne handlar om arkitektur med glasstakdesign och förlängningar. Dessa tillägg har unika egenskaper och var och en är avsett att interagera med historien om ett befintligt landmärke.

Elbphilharmonie

Beläget i Hamburg är den nya Elbphilarmonien en konstruktion konstruerad och byggd av Herzog & Meuron. Den kommer officiellt att öppnas för allmänheten den 11 och 12 januari 2017. Strukturen är organiserad i två sektioner. Den nedre delen har ett mer solid utseende medan övre delen verkar vara mer lätt och delikat. Detta beror på det faktum att glas användes för fasaden. Som förväntat är utsikten från taket fantastiskt.

Metropolis Center.

Metropolis Center ligger i Bukarest, Rumänien. Det slutfördes 2010 av Bureau XII och det är en ganska eklektisk byggnad från flera synvinklar. Först och främst är det ett kontor, ett hotell och en butik. Dessutom är dess design en blandning av gammal och ny. Glasförlängningen utspelar sig i kontrast och varelser ut ur den historiska skönheten i strukturen.

Den gamla delen av projektet innehåller en befintlig struktur som fungerade som ett tryckhus och som byggdes i slutet av 1800-talet. Arkitekterna var tvungna att expandera och integrera en ny volym, mycket viktigt med interaktionen mellan de två stilarna och de kontraster som skapades.

Margaretenstrase 9.

När renoveringen av huset Wilhe lminian-times i Wien, Österrike, blev Josef Weichenberger Architects också ombedd att ge byggnaden en takuppbyggnad. De valde att använda glas för den nya sektionen för att exponera panoramautsikt men också för att kontrasten mellan de två delarna av byggnaden ska vara visuellt tilltalande. De övre våningarna erbjuder en öppen atmosfär och konstruerades i en liknande arkitektonisk stil som den befintliga byggnaden.

Kanadensiska naturmuseet.

Detta är det kanadensiska naturmuseet och dess baser sattes 1912 när originalbyggnaden var färdig av David Ewart. Men strax efter det började stentornet sjunka ner i marken och måste tas bort. Byggnaden renoverades nyligen och en modern förlängning tillkom.

MoreINSPIRATION
  • 5 av de största världsbyggnaderna
  • Husdesign med glasförlängningar - Njut av naturen från bekvämligheten av ditt hem
  • Byggnader som vet hur man gör ett täppt takutseende modernt

Den nya sektionen är som en spöklik bild av det tidigare byggda tornet. Den är gjord av glas och har en enkel och modern design. Det erbjuder panoramautsikt och det omstrukturerar det inre cirkulationsområdet. I detta torn innehåller museet kopior av storskaliga artefakter som dinosaurier och mammoter.

Modulär popup-restaurang.

Den udda strukturen på taket på denna gamla byggnad i Milano är inte en förlängning utan i själva verket en tillfällig struktur som fungerar som en restaurang. Det kallas Priceless och det är en popup-restaurang utformad av Park Associati som enkelt kan tas ifrån varandra och flyttas. Det är ett utrymme som rymmer evenemang eller bokas av allmänheten. Det kan rymma upp till 24 gäster och de sitter alla runt ett stort bord.

Restaurangen kan monteras om bara två dagar och den kan transporteras till en annan plats där den är installerad med kran. Det har glasfasader som exponerar utsikten och en sluttad takutbyggnad och terrass. I Milano placerades restaurangen ovanpå en byggnad med utsikt över pizza della scala.

Union of Romanian Architects - Bukarest.

Den ovanliga arkitekturen i unionen av rumänska arkitekter byggde om till ett landmärke för statens huvudstad. Byggnaden uppfördes ursprungligen i slutet av 1800-talet och fungerade som den österrikiska ambassaden. Sedan blev det i december 1989 nästan helt bränt. Därefter delades den in i två sektioner.

År 2003 fick byggnaden ett ganska väsentligt tillskott som nu ger totalt 7 våningar. Tillägget byggdes i modern stil. Den ursprungliga strukturen måste emellertid bevaras som sådan, betraktas som ett historiskt landmärke. Som ett resultat beslutade arkitekterna Dan Marin och Zeno Bogdanescu att konsolidera den gamla strukturen och att bygga upp ett glas torn ovanpå.

Royal Ontario Museum.

Harmoni är emellertid inte en av de mest definierande egenskaperna hos Royal Ontario Museum som avslutades 2007 av Studio Libeskind. Dess dramatiska arkitektur gör det till en topp turistattraktion i Toronto. Det som verkligen är slående om designen är den dramatiska kombinationen av gammal och ny och hur den gamla strukturen genomborras av den nya glasutvidgningen. Det ser nästan ut som om en glaskristall växte ut ur byggnaden. Denna kontrast är den definierande egenskapen för detta projekt, som ligger i basen av hela designen.

Hearst Tower.

Under 2006 fullbordades Hearst Tower av Foster and Partners, som är den första gröna höghuskontorsbyggnaden i New York City.Dess design är ganska imponerande, speciellt med tanke på att basen representerar en stenhus med sex våningar på vilken stål- och glastornet byggdes. Tillägget har en skulpturell och skrynklig silhuett och konstruerades med trekantiga stålramar. Det som är intressant i det här fallet är att det mesta av det stål som användes i projektet återvunnits och att arkitekterna använde betydligt mindre stål än för andra liknande projekt.