DIY String Globe Light - Ett roligt och enkelt projekt

DIY String Globe Light - Ett roligt och enkelt projekt
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Belysning ger en av de största stilen bang-for-your-buck i nästan vilket utrymme som helst. Medan det finns många alternativ för belysning med hög dollar, är det inte alltid en möjlighet i budgeten. Så en utforskning av DIY-alternativ är ett uppenbart nästa steg ... och det här DIY-strängklotsljuset är en av de bästa. Den här skapades för ett tjejperspektiv, även om det här ljuset har en känsla som kan fungera i många olika utrymmen. Bara måla det en färg som är meningsfullt - tänk guld, svart, vit eller en annan ljus eller blek färg som passar din stil, humör och atmosfär.

DIY Nivå: Nybörjare

Material behövs:

  • Stor rund ballong (exempel är 24 ")
  • String (exempel använder en 220-fots rulle av bomullstråd, använd inte sträng något tjockare än det som visas här)
  • 4-6oz hantverk lim
  • 2-3 msk mjöl (ej visat)
  • Sprayfärg
  • 3-5 krokar (ej visade)
  • LED-lampa i Edison-stil (tillval)

Spräng din runda ballong till den storlek du vill ha. Slå av det.

Blanda mjöl, vatten och hantverk i en engångsbehållare, t.ex. en gräddfil / yoghurtbehållare, för att bilda en ganska rinnande blandning, om konsistensen av pannkaka smeten.

Som referenspunkt använder detta exempel 2 msk mjöl för varje 4 oz hantverklim, blandat med lite vatten för att göra den rätt konsistensen.

Slå en kort sträng på ballongens svans och en slinga i andra änden. Häng ballongen med en klädnyp så att du enkelt kan komma åt alla sidor. Tips: Täck ytan under ballongen med gammal tidning för att göra rengöringen enklare.

Doppa in i limblandningen innan du applicerar den på ballongen. Du vill att varje del av strängen ska täckas i limblandningen.

En annan metod som du kan använda för att mätta din sträng med limblandningen är att använda en bred skumborste. Doppa borsten i limblandningen och kör sedan strängen över borsten.

När skumborsten verkar vara kort på limblandningen, doppa den helt enkelt i behållaren igen för att mätta den och fortsätt sedan köra strängen över skumborsten var du än slutade.

Wrap den limiga strängen runt ballongen. Det ska vara hårt men inte klämma på ballongen. Detta är en rörig process; bara omfamna faktum tidigt på.

Mätta och linda snören runt den runda ballongen tills du ser en titt du gillar.

Om du har turen att ha en varm, solig dag ute rekommenderar jag att du flyttar din globuslampa utomhus för att torka i vind och / eller solen.

Det är också användbart om det kan hänga någonstans orörd - upp högt eller i ett dunkelt hörn någonstans.

Om du misslyckades med att sätta den gamla tidningen under din arbetsyta (som jag gjorde) kan det se ut så här.

MoreINSPIRATION
  • DIY Globe Pendant Light: En snabb och enkel upplysning av belysning
  • DIY Chalkboard Globe
  • Snygg skärm gjord av en enkel sträng

Spruta en allsidig rengöringsmedel på limblandningen droppar innan de torkar, använd sedan en plastskrapa för att skrapa bort dem. Ju tidigare du gör det desto lättare är det.

När din sträng är ordentligt torr är det dags att ta bort ballongen. Klipp ballongens svärta försiktigt för att starta deflationen.

Hjälp försiktigt avklibba några av strängbitarna från ballongen om nödvändigt, gör ditt bästa för att behålla sin ursprungliga form. Dra försiktigt ut den tomma ballongen ur ett utrymme som är tillräckligt stort.

Förhoppningsvis är du nöjd med hur din globe-ljusram visade sig! Dra ihop en kort, loopad sträng vid den punkt som du vill vara toppen av ditt globljus och häng det i ett välventilerat område. Det är dags att måla.

Välj den färg du vill ha. Denna ljusa bärrosa var flickornas förstahandsval, men som tidigare nämnts kan du välja vilken färg som passar dig och ditt utrymme. Valet av färg gör en stor skillnad i den övergripande estetiken i denna DIY-lampa.

Skaka och spruta jordklotet. Sprayfärgen kommer ganska lätt in i din jordklot, så du behöver inte oroa dig för att göra någonting knepigt, som att sticka munstycket genom ett hål och spruta vildt på insidan.

Spraya ett par lager, var försiktig med att fånga toppen, sidorna och botten av alla delar av strängen och jordklotet själv. Låt det torka helt.

Ta bort alla gamla lampor som fanns, men behåll ljusets bas. Du kan måla det för att matcha taket, om du är benägen att göra det, för att hjälpa det att blanda i mer. Montera också några krokar i taket runt ljusets bas för att hålla upp det.

Montera din Ediston-stil LED-lampa. Naturligtvis är den här lampan valfri, men när som helst skapar du en lampa där lampan kan ses lätt, det är bäst att välja en glödlampa med någon stil.

Klipp ut toppen av din jordklot med några vassa saxar. Klipp en cirkel något mindre än din kroks positionering. Tips: Om möjligt, försök hålla stora strängar och korsningar av strängar intakta överst på din jordklot, eftersom dessa kommer att vara nödvändiga och användbara för att behålla ljusets stöd medan det hänger.

Haka din globe ljus på taket med dina tak krokar. Försök alltid fånga minst två strängar (helst ännu mer), som vid ett snittkors, på varje krok.

Här är en vy från insidan av strängklotsljuset; Det är hängt med tre krokar på denna punkt, även om jag slutade lägga till en mer eftersom formen var av med bara tre.

Där har du det! Din nya lampa.

Att vara överdimensionerad, det är ett mycket visuellt tillägg till rymden och är en bra bit.

Och det kastar fantastiska skuggor när den slås på! (Det är faktiskt en av tjejernas favoritfunktioner ... tillsammans med färgen.) Njut av att skapa ditt helt egna anpassade DIY-strängklotljus.