The Gozu House - En grön takterrassen tar sig i skönheten i en dal

The Gozu House - En grön takterrassen tar sig i skönheten i en dal
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Numera verkar det vara en nästan enhällig lutning mot att utforma och bygga hus som har ett starkt förhållande till utomhus och som vanligtvis funktioner som stora och breda fönster, skjutdörrar, takfönster eller stora uteplatser och trädgårdar har blivit vanliga designelement. Men det betyder inte att alla moderna och moderna hus ser lika ut.

Tvärtom finns det några slående skillnader mellan dem, eftersom arkitekter och designers ständigt innoverar och kommer fram med nya idéer. Projekt som Gozu House visar oss att det finns mer än ett sätt att göra en hemblandning med sin omgivning.

Gozu-huset ligger i El Retiro, Colombia. Det sitter vid kanten av en tomt som har utsikt över en stor dal med konturer av berg i avståndet. Det är ett 500 kvadratmeter hem som designades av OPUS. Det slutfördes 2015 och det är ett ganska speciellt hus av olika skäl. Först av allt, titta på dess form. Detta är inte din genomsnittliga bostad. Inre utrymmen är indelade i två huvudvolymer, som i själva verket är två separata vingar som möts i mitten.

MoreINSPIRATION
  • Grön takhus inspirerad av marken och utsikterna
  • Stackat sommarhus vid sjön tar i naturens skönhet
  • Tropical Brazilian Retreat tar enkla material på en ny nivå

En av volymerna innehåller husets sociala områden och är inriktad mot öst och erbjuder några ganska fantastiska vyer över dalen. Den andra volymen innehåller de privata utrymmena och är öppen för skogen vilket gör det möjligt att erbjuda en ökad känsla av integritet. Dessa två volymer är anslutna med ett centralt utrymme som innehåller ingången. De bildar en ganska ovanlig planlösning, vilket ger huset ett nästan V-format utseende. Dessutom har huset ett grönt tak som gör det möjligt att bättre blanda sig med sin naturliga omgivning.