2017 Årets färg: Grönska

2017 Årets färg: Grönska
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

I slutet av varje år bestämmer Pantone en färg nästa år. Vad betyder det här? Enligt Pantone själv är den valda färgen symbolisk, "en färgbild av vad vi ser att ta plats i vår globala kultur som fungerar som ett uttryck för en stämning och en attityd".

År 2017 kallas Årets Pantone färg Greenery.

Grönska är en snygg gulgrön nyans, mer levande än chartreuse men djupare än lime eller grönt äpple. Det är stimulerande till färskt start, nytt liv och allt vår-y.

Det är inte förvånande att en pop av Greenery ger en utmärkt livskraft balans med tyngre, mörkare färger och objekt i design, som ett stort trä skrivbord eller djupväggigt rum. Den uppfriskande nyansen har återupplivande egenskaper och symboliserar nya början.

Med ett namn som grönska kan årets 2017-färg inte göra någonting annat än framkalla utomhus där det används, både inomhus och utomhus. Allt botaniskt liv verkar ha ett friskt luft i och runt denna hoppfulla och uppfriskande nyans.

"Grönska ... framkallar de första dagarna av våren när naturens gröna återuppliva, återställa och förnya ... De grönskande bekräftelserna av Greenery signalerar konsumenterna för att ta djupt andetag, syre och återuppliva". Vem skulle inte älska en påminnelse om jordnära tillfredsställelse i sina hem? 2017-färgen representerar det, och så mycket mer.

Det bör dock noteras och berömas att det som organiskt är en färg som grönska betyder det inte att den inte har plats i modern eller modern design. Tvärtom är det faktiskt sant.

Grönska är så sofistikerat som det är oskyldigt, som hemma i en färgmassa av modern abstrakt konstverk ...

... eftersom det är bekvämt att vara kontaktpunkten för annars monokromatiska eller neutrala färgpaletter.

Hänvisas till som "naturens neutrala", är grönska lika mångsidig som möjligt över säsonger och designstilar. Medan andra neutrals tenderar att blandas in för att skapa en harmonisk, om än blyg, bakgrundsfärg, tar Greenery sin neutralitet i andra riktningen.

Färgen poppar och lägger till zest och energi till modern design. Tillsammans med smarta, moderna linjer och iögonfallande silhuetter är Greenery skickad att sticka ut och göra ett uttalande. En av neutralitet och en kärlek till allt fräscht och gott.

MoreINSPIRATION
  • Pantone har tillkännagivit 2014 års årets färg: Radiant Orchid
  • Andas frisk luft - Årets färg 2014
  • Dekorera med Pantone Årets Årets Årets Årets Årets Årsfärg: Marsala

Denna asymmetriska väggklocka exemplifierar perfekt färgens förmåga att hålla sin egen som en funktion.

Grönska utmärker sig också att spela en stödjande roll i design, men i synnerhet i sin naturliga roll som, väl, grönska.

Blommarrangemang i synnerhet som antar en väsen av grönska ger en estetisk hiss till en mängd olika utrymmen, vare sig de är traditionella, moderna, eklektiska, tunga, rymliga, små eller vad som helst annat.

Tillsammans med sin stilistiska mångsidighet är Greenery en nyans som också parar vackert med en mängd olika färgkombinationer. Dessa kombinationer kan vara allting - neutrala, ljusa och djärva färger, djupa och moody nyanser, pasteller och metallics, för att nämna några.

"Ju mer nedsänkta människor är i det moderna livet, desto större är deras medfödda begär att fördjupa sig i den fysiska skönheten och den inneboende enheten i den naturliga världen".

"Medan årets 2016-pantonfärger Serenity and Rose Quartz uttryckte behovet av harmoni i en kaotisk värld, växer grönska ut i 2017 för att ge oss det hopp vi kollektivt längtar efter mitt komplexa sociala och politiska landskap", förklarar Pantone Color Institutets verkställande direktör Leatrice Eiseman.

Medan grönska har spenderat sitt naturliga liv (ordsprak absolut avsedd) i omkretsen av färg, är det nu fram-och-centrum, inte bara inom inredningsvärlden utan i alla industrier runt om i världen.

Grönska representerar och bekräftar livet, det motiverar framsteg och tillfredsställelse, och det utmanar det vanliga till extraordinärt.

Här är ett exempel på grönska som används som grundfärg till ett neutralt utrymme, särskilt ett matsal. Det lägger samtidigt till mognad och energi medan de nådigt omfattar de lugnande naturkomponenterna och glänsande metallics på andra håll i utrymmet. Mångsidighet på sitt bästa.

När den kombineras med andra djärva grafiska färger som moderna röda, senapsgula och ebenholts, lägger Greenery den kritiska grundkomponenten till paletten samtidigt som den fortfarande behåller sin övergripande samtida kant.

Hur skulle du använda Greenery i ditt liv under det närmaste året? Hade Pantone det rätt för 2017?