Uppgradera ditt sovrum i kväll med dessa Creative Headboard-idéer

Uppgradera ditt sovrum i kväll med dessa Creative Headboard-idéer
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Ett sovrum utan huvudgavel är som det perfekta kläderna utan rätt skor. Om din säng saknar det viktiga huvudelementet, ta inspiration från våra idéer om headboard och lägg till ett stort designutlåtande ditt rum i kväll.

Huvudgavlar kan ibland betraktas som stora och skrymmande, men oavsett rummets storlek behöver ett huvudgavel inte ta mycket utrymme alls. Faktum är att om ditt sovrum är litet eller trångt, att bli av med ett sovrumsram och byta ut det med ett huvudgavel är ett bra sätt att återvinna värdefullt utrymme i ditt sovrum.

Att lägga ett huvudgavel i ditt sovrum är ett av de enklaste projekten att göra. Här är några headboard-idéer som uppgraderar ditt rum.

Recycled Object Headboards

Om du är på en budget, är det återvunna huvudgavelet ofta den coolaste och billigaste headboard-stilen. Ta lite inspiration och ta en resa till din lokala butik för leveranser. Några headboard-ideer från återanvända föremål inkluderar:

- En vägg av böcker, som visas ovan- Salvaged träskivor- Övergår trägolvstycken- Bambu poler- Gamla dörrar

När det gäller att använda trä finns det så många variationer att prova. För att skapa en snyggare, moderna headboard look, sand och något whitewash träet slats så att de inte känner sig grova, ser smutsiga eller för rustika utseende.

För extra design appeal, försök att förskjuta huvudet för en asymmetrisk effekt som bilden nedan.

Möbler-som-headboard-idéer

Ta möbler och hemaccenter och ge dem nytt liv som huvudgavel. Några inbyggda idéer för möbler är:

Flytande möbler som huvudgavel

Om du har utrymmet, flytta en byrå, skåp eller skrivbord i rummet med tillräckligt med utrymme för att öppna lådorna på ena sidan och med bakstycket på möbelstycket som huvudtavla. Det bästa är att du kan sätta lampor eller andra föremål på byråen för att skina över dig när du läser i sängen. Om din byrå är oavslutad, måla den eller linja den med tapeter.

Area Rug som huvudtavla

Lägg en mjuk prydnad på konsistens i ditt sovrum genom att hänga en matta på väggen som ett headboardalternativ. En standard 5 × 8 matt är tillräckligt bred för att matcha en queen size, 60 "bred madrass. En indisk dhurrie-stilmatta (visas ovan) är den enklaste typen av matta att arbeta med, eftersom det är lätt och tunt.

Converted Room Divider som huvudtavla

Hitta en unik väggpanel eller rumsskärm och häng den som huvudtavla. Geometriskt mönstrade skärmar eller rumsdelare skapar den mest moderna effekten. För extra kontrast, ta bort skärmens tråkiga pappersstöd och måla skärmens ram i en färg som binder in i sovrummets inredning.

Fabric Headboards

Det finns många typer av headboards du kan skapa med tyg. För att ge din headboard en klar look finns det flera sätt att skapa en enkel, enkel en:

Fabric Panel Headboard

Skär en tunn träpanel i den storlek du vill ha på ditt huvudbräda, spraya lite skumbatteri för att kasta träet lite och linda ditt tyg snyggt framåt medan du klipper i ryggen. Huvudgavelidéer som är moderna inkluderar att skapa en lång huvudpanna som inte bara ramar din säng, utan också din nattduksbord, som rummet i bilden ovan.

Smal Vertikal Panel Fabric Headboard

Ett annat icke-traditionellt sätt att skapa en cool, modern huvudgavel är att använda panelerna okonventionellt. Häng panelen vertikalt istället för horisontellt. Grupp två smala, vertikala paneler med ett mellanrum mellan varandra.

Huvudgavelutformningen ovan är inte bara annorlunda men ändras med sängkläderna. Husägare tar bort de koordinerande randiga löparena och ersätter dem med nya som går med de färskt nya sängkläderna.

Fabric Mosaic Headboard

Köp skumbrädor som ligger någonstans mellan 2-5 tum tjocka. Har butiken klippa den för dig på kvadrater eller rektanglar efter eget val. Wrap varje panel med tyg och montera på väggen med lätt avtagbara Command hängande remsor. För ett unikt utseende, använd olika former och varierande färgtyger för att skapa en anpassad mosaik-effekt huvudtavla.

Tredimensionellt tygtavla

Ta kartonger och paneler av alla storlekar, "presentförpacka" dem i dina favorittyger och häng dem med kommandos hängande remsor för att skapa en tredimensionell huvudvägsvägg, som huvudgardinerna i indisk silke ovanför.

Corner Fabric Headboard

Om din säng står upp mot ett hörn, lägg till ett lågprofilt huvudskiva till två väggar som skapar ett hörnhuvud. För en elegant, färdig ser ut som rummet ovanför, lägg till en modern skräddarsydd sängkjol i samma huvudgavlstyg i din säng.

Konstnärliga Huvudbrädor

Skapa en headboard som är djärv och konstnärlig med följande headboard-idéer. Om du vill ge ditt rum ett modernt utseende, gå med stor skala. Det innebär att bygga ditt huvudgavel upp till taket eller använda överdimensionerad konst.

Ett konstverk som huvudgavel

En väggmålning eller målning kan vara en bra huvudtavla. Om du vill ha en mjukare mer vadderad effekt, måla eller skriva ut din konst på en stor duk, montera den på en ram och vaddera på baksidan för en anpassad, stoppad konsthuvud.

Modernt sovrum. 3D render. Exklusiv design.

En Artsy Collage Headboard

Använd en samling av mindre konstaffärsdukar för att skapa en artsy gallerihuvudvägsvägg. Måla dem i en halv eller högglans, djärv färg för ett modernt utseende, som sovrummet som visas nedan. Du kan också använda återvunna pappkartor om försträckta dukar är dyra.Måla sidorna i en kontrasterande färg för att lägga till dimension.

Vad tycker du om dessa roliga och enkla headboarddesigner? Vill du prova någon av dem i ditt eget hem? Låt oss veta om sociala medier eller i kommentarfältet nedan!