High-end lägenheter uppta de två översta våningarna i en kontorsbyggnad

High-end lägenheter uppta de två översta våningarna i en kontorsbyggnad
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Byggnaden som rymmer dessa eleganta lägenheter är ett projekt som kommer att svara på efterfrågan på fler kontor och bostäder i Ho Chi Ming City of Vietnam, ett element som orsakas av den dramatiska utvecklingen av företag i området. Projektet utvecklades av GEMA, ett företag som tror på den nära kopplingen mellan arkitekt och klient och ser arkitektur som en gruppprocess som arkitekten är tolkare av kundens behov.

Projektet slutfördes 2016 och namngavs Pepper House. Dess roll är att erbjuda en plats att arbeta och stanna till lokala företag. Som ett resultat måste byggnaden struktureras i enlighet därmed. Det har totalt 5 våningar anordnade i tre distinkta zoner.

På första våningen finns receptionen och en kafé. Den andra och tredje våningen innehåller arbetsutrymmen och den fjärde och femte nivån är upptagen av avancerade lägenhetsenheter. Denna uppdelning är praktisk och fördelaktig för alla som använder byggnaden på ett eller annat sätt.

Byggnaden ligger framför en liten park och har gott om grönska runt den. Det ligger bredvid stadens största djurpark och till de botaniska trädgårdarna. Det står också inför Thi Nghe-kanalen och den lilla småbåtshamnen. Denna kombination av faktorer inspirerade arkitekterna att designa byggnaden med en glaserad fasad av fönster för att låta interiören fånga utsikten och göra det mesta av omgivningen.

Den minsta lägenhetsenheten mäter 40 kvadratmeter över. Det finns två sådana enheter och de är båda vackra. De har designelement som djupa blåa väggar, gråa accenter och geometriska mosaikgolv.

Dessa två små lägenheter är utformade som öppna ytor, med det sociala området och köket organiserat i en L-form. Trots de små dimensionerna känns alla rum luftiga och rymliga. Badrummen är ett fint exempel på hur ett litet utrymme kan se elegant och elegant utan att känna trånga.

MoreINSPIRATION
  • Högklassig lägenhet i en historisk byggnad
  • Lebbeke-lägenhetens byggprojekt av Weysen & De Baere Architects
  • SMG lägenheter byggnad i Tokyo av Mejiro Studio

Lägenheten på fjärde våningen definieras av ljusblå väggar, trägolv och en övergripande öppen och lugnande atmosfär. Det finns en riktigt fin balans mellan varma och kalla toner och mellan alla material och ytor som används hela tiden.

Valnötmöbler ger en varm beröring till mellanslag, kontrasterande med den övergripande ljuskromatiska paletten. En intressant detalj är huvudet som skiljer enheten i två zoner. En är sovplatsen och den andra är det sociala rummet. Genom att eliminera väggen mellan utrymmena gav designerna lägenheten en mer flytande och rymlig känsla i hela.

Lägenheten i femte våningen är lite annorlunda än en rad olika perspektiv. Färgpaletten består av djupa och mörkare toner och inredningen som helhet är en blandning av retro och moderna element med en liten industriell känsla.

Här är golven polerade betong och väggarna omfamnar en rå och oavslutad look. De kompletteras med tänder av ljusbrun och smokey blå. Den kromatiska paletten består av svarta toner och betong och stål är de två huvudmaterialen som definierar inredningen. En garderob med järnram och glasdörrar och paneler verkar vara brännpunkten för sovrummet.

Det är nu klart att varje lägenhetsenhet har sin egen unika stil, modelleras efter användaren och som svar på kundens behov och preferenser. Trots att det inte finns någon tydlig sammanhållning mellan lägenheterna delar de alla gemensamt ett lyxigt utseende och ett tydligt elegant utseende belyset av valet av färger, material och finish.