15 Hillside Homes som vet hur man kan omfamna landskapet

15 Hillside Homes som vet hur man kan omfamna landskapet
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

En av de bästa platserna för bostad ligger på en sluttning. Härifrån kan du beundra hela landskapet som avslöjar sig för dig i all sin härlighet och prakt. Oavsett om du väljer den här platsen för ditt fritidshus eller fast bostad, spelar det ingen roll så länge som dess design och arkitektur omfattar skönhetspresenten överallt. Dessa 15 hus har definitivt det rätt.

Chalets i Österrike av Viereck Architects

Kompletterad 2013, får den här utsökta berget chalet att fånga det underbara panorama över Övre Steiermark, i Österrike tack vare sina stora fönster och öppningar. Detta var ett projekt av Viereck Architects. Det finns faktiskt flera stugor i detta område, alla byggda av samma lag.

De var alla byggda ovanpå bergskammen för att kunna erbjuda fantastiska 360 graders utsikt. Stugorna verkar vara flytande ovanför landskapet på grund av deras cantilevered design. De har rymliga terrasser och stora fönster och byggdes med naturmaterial. Stugorna använder geotermisk energi.

Till huset av WMR Arquitectos

Synpunkterna är den viktigaste funktionen i Till House, ett modernt helgenhem beläget i Chile. Platsen är avlägsen och tillgång till stranden är gjord genom svåra vägar. Men detta lägger bara till det här skyddets skönhet, vilket gör det möjligt att vara den perfekta reträtten.

Stämningen inuti är lugn och avkopplande. Fullhöjd glasväggar inramar de inre utrymmena och exponerar dem för synpunkterna. Baksidan av huset är skyddad av klippan och skogen medan de främre cantileversna över den branta kullen som den står på. Projektet utvecklades av WMR Arquitectos.

The Hillside House by Shands Studio

Detta är en bostad som ligger i San Anselmo, Kalifornien. Det slutfördes 2013 av Shands Studio och har en design som i huvudsak fokuserar på att skapa en nära relation med landskapet. De ekar som finns på platsen vid byggandet var bevarade och integrerade i projektet. På samma sätt bevarades de 100 år gamla stenmurarna som ett sätt att hålla platsens historia och det ursprungliga sommarhuset som ockuperade det levande.

De inre vardagsrummen erbjuder direkt tillgång till utomhus i en smidig och sömlös övergång. Huset består av två stora volymer som bildar en L-form byggd runt träd och stenmurar. Den övergripande designen är hållbar, den övre nivån använder passiva värme- och kylstrategier.

Golden View Residence vid Workshop AD

Golden View Residence ligger i Anchorage, Alaska, och är en modern struktur omgiven av en barrskog. Projektet som utvecklats av Workshop AD inkluderade ombyggnad och slutförande av ett delvis byggt hus. Bostaden ligger uppe över landskapet och byggs på en plattform som sträcker sig över backen på ett sätt som liknar traditionella trädhus.

Material som valnötpaneler, natursten och betong användes för både inredningen och utsidan. De låter huset känna sig närmare omgivningen och naturligt integrera i Alaskan landskapet.

Casa 115 av Miquel Angel Lacomba

Casa 115 är ett modernt residens med utsikt över en vacker dal inramning Saint Vicenc Bay. Den är konstruerad och byggd av arkitekten Miquel Angel Lacomba och ligger i Mallorca, Spanien. Omgiven av ett stenigt landskap och frodig grönska, erbjuder huset en spektakulär utsikt.

De mest fantastiska vyerna kan avnjutas från sovrummen som ligger på första våningen. De har fullhöjd fönster och kopplar till de sociala områdena på den nedre nivån på ett flexibelt och naturligt sätt. Den oöverträffade övergången mellan de inuti vardagsrummen och de öppna terrasserna var ett viktigt inslag i projektet.

Villa Escarpa av Mario Martins

Vid utformningen av denna fantastiska moderna bostad, hade arkitekt Mario Martins att möta en rad svårigheter utmaningar. Huset ligger på en mycket brant plats i Luz, Portugal. Ett av villkoren för de lokala myndigheterna var att huset skulle byggas på ett utrymme som upptagits av en befintlig byggnad.

Detta ledde kunderna och arkitekten på toppen av en mycket brant sluttning utsatt för vindar men med hisnande utsikt. Huset har en genomskinlig horisontell volym placerad ovanpå en betongstödstruktur. Detta skapar intrycket av ett hus som flyter över landskapet.

House Dornbirn av k_m architektur

Den plats där detta hus ligger kan inte vara så brant som andra men det minimerar inte på något sätt skönheten i de synpunkter den erbjuder. House Dornbirn ligger i Österrike och designades av k_m architektur.

Det är en enda familjens hem med vacker utsikt över Bodensjön, Rhinevalley och Vorarlbergs bergen. Det är omgivet av en grön äng och byggdes med hjälp av naturmaterial som koppar, glas, trä och betong. Ingången ligger på övre volymen som också innehåller sovrummen och en studio. På övervåningen finns ett överhäng som skyddar en balkong, det perfekta stället för att njuta av utsikten.

Det inbyggda huset av Holodeck arkitekter

Utformningen av detta hus påverkades starkt av omgivningen och de strukturer som finns där. Topografi och synpunkter spelade också en viktig roll för att bestämma husets övergripande struktur.

MoreINSPIRATION
  • Modest Hillside House Reminiscent Of Cozy Mid-Century Modern Homes
  • Sunken House med en gård byggd i Hillside
  • The Ridge Road Residence - en anläggning som perfekt integreras i halvön landskapet

Byggnaden byggdes av Holodecks arkitekter längs en sluttning och etablerar en nära dialog med landskapet. Huset var delvis inbäddat i lutningen och det medgav att arkitekterna kunde inkludera terrasser på varje nivå. Varje rum i huset erbjuder fantastisk utsikt över dalen och de närliggande bergen.

The Car Park House av Anonymous Architects

Detta är en bostad som ligger i Los Angeles, Kalifornien, som slutfördes 2013 av Anonymous Architects. Projektet startade med en ledig del på en mycket brant lutning som ligger nära gatan. För att få ut det mesta av platsen bestämde laget sig för att placera carport på taket av huset.

Ingången är också placerad på taket och de inre utrymmena ligger under denna nivå. Taket dubblar som ett rymligt skrivbord och från här är utsikten fantastisk. Den branta platsen presenterade en rad utmaningar för laget, men minskade samtidigt den mängd stiftelse som krävdes för projektet.

Mill Valley Hillside bostad av McGlashan Architecture

Denna enorma struktur är en bostad utformad i tre generationer. Projektet utvecklades av McGlashan Architecture och delar upp vardagsrummen i två huvudvolymer som delar samma tak. Barn, föräldrar och morföräldrar kan också leva tillsammans fridfullt här, vara nära varandra och njuta av det vackra landskapet tillsammans.

Byggrestriktionerna krävde den andra enheten till den mindre än den första och att dela utrymme med den. Arkitekterna svarade på att bygga en förlängning på tre nivåer som förbinder sig med den andra volymen utan att hindra utsikten eller begränsa användbar utomhusutrymme.

Corallo huset av PAZ Arquitectura

PAZ Arquitectura slutförde denna bostad 2011. Det finns i Santa Rosalia, Guatemala på en plats omgiven av en tät skog. Projektet startade med en önskan att bevara de befintliga träden från platsen och få dem att interagera med vardagsrummen.

Huset ligger på en sluttning och har en öppen planlösning utan kolonner och har en mångfald av golvnivåer som följer webbplatsens topografi. Båda fasaderna är gjorda av glas och detta skapar en stark koppling mellan interiör och yttre utrymmen. Betong är det huvudsakliga materialet som används för konstruktionen. Den kombineras med trä för ett rustikt och organiskt utseende.

The Flotanta House av Benjamin Garcia Saxe Architecture

Detta är ett litet hus jämfört med andra som vi sett hittills. Det täcker ett område på 300 kvadratmeter och ligger i Costa Rica. Den slutfördes 2013 av Benjamin Garcia Saxe Architecture. Klienterna ville ha ett fritidshus på Stillahavskusten och den plats de hittade var på en mycket brant lutning som bara fick ha utsikt över havet från övre mitten.

Så när arkitekterna presenterades med detta projekt bestämde de sig omedelbart för att utnyttja alla dessa element. Deras ursprungliga idé var att hugga ut sluttningen för att passa huset där men slutade göra exakt motsatsen. Den slutliga designen gör att landskapet kan stanna under huset medan det här flyter över landskapet.

The Hillside House av GASS Architecture Studios

Hillside House ligger på sluttningarna av Helderberg Mountains i Sydafrika och är inramat av vingårdar och panoramautsikt. På många sätt är det en modern tolkning av en traditionell bondgård. Endast två av de tre nivåerna är synliga från gården och huset expanderar när du går vidare.

Granitstenmurarna byggdes med hjälp av resurser som hittades på plats. En av dem innehåller inbyggd dörr och erbjuder en ledtråd för vad som ligger bakom det. Efter att ha kommit in i huset visar ett stort bildfönster innergården och den fantastiska utsikten över det omgivande landskapet. Detta var ett projekt av Gass Architecture Studios.

Skoghuset av Espacio EMA

Skoghuset ligger i Mazamitla-bergen i Mexiko, en drömfull reträtt som ligger på en brant sluttning omgiven av en tallskog. Arkitekterna och designerna av Espacio EMA ville att huset skulle se ut som om det var en del av landskapet och använde stenarna på plats till deras fördel.

Huset är uppdelat i två huvudvolymer. Ett dubbelt höjdutrymme ger tillgång till alla övriga områden. Bottenplanen innehåller tre sovrum medan de andra två placeras på övre plan. Vardagsrummen placeras inuti en trälåda som ligger ovanför landskapet och har designelement som liknar dem som är karakteristiska för trädhus.

Kentfield Hillside Residence av Turnbull Griffin Haelsloop Architects

Ett av de främsta målen vid utformningen av Kentfield Hillside Residence var att låta den engagera sig i den böljande sluttningen och fånga utsikten över de närliggande bergen och San Francisco Bay. Residenset ligger i Kentfield, Kalifornien och designades av Turnbull Griffin Haelsloop Architects.

De designade en krökt vägg som följer sluttningarna av backen och förankrar huset till den branta platsen. Det gröna taket gör att byggnaden kan blandas och bättre kommunicera med landskapet. Projektet slutfördes 2010 och konstruerades med hållbara och miljövänliga funktioner som det gröna taket, solpaneler, passiva värme- och kylsystem och andra sådana egenskaper som utformats för att betona husets nära relation till det vackra landet som omger det.

Populära Inlägg

Stora Idéer

Kategorier: