Historisk lägenhet med en grottaliknande inredning och utsikt över havet

Historisk lägenhet med en grottaliknande inredning och utsikt över havet
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Beläget i Jaffa, Israel, är denna lägenhet mycket gammal och du kan säga det bara genom att titta på det från utsidan. Dess design och struktur påminner om en grotta på grund av alla takbelagda tak, valv och bågar. Genom åren har den renoverats och renoverats flera gånger. År 2017 ägde rum den senaste renoveringen. Det var ett projekt som slutfördes av Pitsou Kedem Architects.

Lägenheten har en total yta på 100 kvadratmeter och du kan omedelbart säga att det finns något speciellt med det även innan du går in. Den har denna ovanliga ytterdörr, som i grunden tar upp mindre än hälften av en stor entré på insidan. Du kan faktiskt se inuti lägenheten vilket är lite udda men samtidigt spännande och minnesvärd.

En av de saker som arkitekterna fokuserade på under renoveringen var övergången mellan utrymmena. De ville ge lägenheten ett enhetligt utseende och för att kunna göra det behövde de att jämföra golvet för att bli av med höjdskillnaderna mellan rummen. Det innebar naturligtvis att några av bågarna blev mindre men det är det som gör inredningen speciell.

MoreINSPIRATION
  • Högklassig lägenhet i en historisk byggnad
  • Mysig hörnlägenhet med tre balkonger
  • Eklektisk lägenhet med en olik färgpalett och en avslappnad inredning

Matsalen kan ses från utsidan. Det är dessa lilla och mysiga rum, mellan köket och vardagsrummet. Den har öppna hyllor, ett litet runda bord och snygga och klassiska trådstolar. Hänglampan som hänger över bordet är både elegant och modern.

Köket känns mycket större och öppet tack vare sitt höga tak. Det finns också något annat om taket som är värt att nämna. Arkitekterna lyckades upptäcka kupolen genom att bli av med alla plaster som gömde det tills dess. De tog också bort taket smycken från alla utrymmen.

Naturligtvis skulle lägenheten inte vara så charmig och så vacker som den är nu om den inte erbjöd så vacker utsikt över havet. De kan beundras från alla utrymmen, inklusive sovrummet som har detta stora välvda fönster mot sängen. Även duschplattformen i badrummet vetter mot havet.