Historiskt familjehem i Italien av Luca Zanaroli

Historiskt familjehem i Italien av Luca Zanaroli
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Denna bostad har ett ganska ovanligt utseende, både inifrån och ut. Huset ligger på landsbygden i Morciano di Leuca Apulien, i Italien. Bostaden är designad av Luca Zanaroli. Som du kan föreställa dig, byggdes inte huset från början. Det är uppenbart att det en gång var en struktur på platsen, en som åldrats med tiden och blev bara en förstörelse.

Det är den övergivna strukturen som användes som utgångspunkt för detta projekt. Till skillnad från i de flesta liknande fall blev den ursprungliga strukturen inte bara en del av den nya byggnaden. Det var helt bevarat och mer än det dikterade designen för den nya. På platsen fanns faktiskt två historiska strukturer. Dessa användes en gång som tillfälliga skydd för lokala bönder och blev sedan övergivna. Den ursprungliga strukturen restaurerades och konserverades.

MoreINSPIRATION
  • En komplett renovering av ett historiskt hus i Montonate, Italien
  • Historiskt landsbygd hem i Salento
  • Ett historiskt radhus blev ett modernt residens i East Melbourne

Den nya bostaden som kom fram därifrån har en mycket liknande design. Både inredningen och utsidan av byggnaden är minimalistiska. Residenset har restaurerade fatvalar och kupoler som skapades med hjälp av lokalt framställd sten från 1800-talet. Det var viktigt att bevara charmen hos de ursprungliga strukturerna och att använda rätt material. I matsalen finns ett litet cirkulärt takfönster som direkt dagsljus till detta område.

Resten av fönstren är små. En av dem är i köket och en annan i sovrummet. Dessa är de enda två öppningarna mot utsidan. Det är ett ganska ovanligt boende men också ett bra exempel på historisk arkitektur. Det är en struktur som återvände till sin ursprungliga skönhet. {Found on gessato}.