Semester Girona hus med ett osäkert tak

Semester Girona hus med ett osäkert tak
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Periscope House är ett semesterboende beläget i La Selva de Mar, Girona, Spanien. Det brukade vara bara en ruin tills den rehabiliterades och blev till denna härliga reträtt. Restaureringen och omvandlingen av byggnaden var ett projekt av Nerea Calvillo med Daniel García, Marina Fernández och Aitor Casero från C + arquitectos. De utformade det här huset för en privat klient och avslutade den 2011.

Huset täcker en total yta på 209 kvadratmeter. Den har en mycket intressant design. Några av dess mest intressanta funktioner inkluderar ett beboeligt tak sittande ovanpå en serie återställda stenmurar. Arkitekterna lyckades behålla några av byggnadens ursprungliga element. Väggarna är en del av sin historia och ett vittnesbörd av det förflutna medan resten är en blick mot framtiden. Den interna strukturen är enkel och effektiv. Alla serviceområden är fästa på stenmurarna och bildar ett skyddande lager för det centrala området.

MoreINSPIRATION
  • Bostadshus med 4 vingar i Girona
  • Huset som har en hel trädgård på sitt tak
  • Seattle Gallery House av Olson Sundberg Kundig Allen Architects

Kärnan i huset är ett stort utrymme som enkelt kan omkonfigureras och användas som nattklubb, fotbollsplan eller något annat som ägaren vill att den ska vara. Det kan nås från någon del av huset och det ger också tillgång till alla övriga områden. Arrangemanget är ganska ovanligt men väldigt intressant samtidigt. Med tanke på det faktum att huset tekniskt inte har någon vägåtkomst var detta ett ganska svårt projekt som krävde att allt material skulle transporteras för hand. I slutet blev förfallen till ett modernt hem. {Hittades på archdaily och bilder av Miguel de Guzmán}.