Lyxigt penthouse byggt på toppen av ett skidhopptorn

Lyxigt penthouse byggt på toppen av ett skidhopptorn
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Holmenkollen är en av Norges mest besökta turistattraktioner och en av världens mest kända idrottsplatser. Det har ett imponerande skidhopptorn som inte förvånar med storlek ensam. En mycket ovanlig egenskap är den alpina reträtt som byggdes på översta nivån.

Den oväntade omvandlingen var ett projekt av Airbnb i samarbete med inredare Melissa Hegge och Nina Holst. De nya tilläggen inkluderar ett skidmuseum på första våningen i den nyligen ombyggda strukturen och en takvåning ovanför den.

Lägenheten är fullt möblerad och trots sin form och ovanligt vinklade väggar känns det väldigt mysigt. I sovrummet är sängen placerad på ett sådant sätt att det fångar den vidsträckta utsikten över omgivningen.

Fönstren från golv till tak får en helt ny mening i det här fallet på grund av den unika, vinkliga formen på utrymmet. Detta tvingar inredningen att bli unik också. Vägginredningen är dess påverkan minimeras men i stället för att bli en nackdel ger denna detalj karaktär för lägenheten.

Dessutom erbjuder takvåningen spektakulär utsikt och en upplevelse som inte kan jämföras med någonting annat.

MoreINSPIRATION
  • Rymlig takvåning i Södermalm med utsikt över sjön
  • Classic Penthouse med imponerande interiörer
  • Den 77: e våningen Moderna Penthouse i Trump Wold Tower

När det gäller inredning, används utrymmet och färgen till sin fördel för att kompensera för det öppna och utsatta utseendet och att lägga till värme i utrymmet vilket gör att den känns bekväm.

Ett litet bord placerat i ett hörn kompletteras av ett par stolar och en elegant golvlampa. Även om den inte är placerad för att direkt möta de vidsträckta vyerna, utnyttjar den ljuset och skönheten samtidigt som den erbjuder en intim organisation som är avsedd att gynna koncentrationen.

En bekväm stol är huvuddelen i detta avslappningshörn. En perfekt plats för att njuta av en bra bok, trivs med en tidning eller ställa dina tankar i ordning, samtidigt som du får inspiration från panorama.

Penthouse balkongen är ett fantastiskt utrymme. Härifrån är utsikten ännu mer extraordinära och imponerande. Vad kan vara mer underbart än att vara uppe här med dina favoritpersoner, koppla av och njuta av livet?

Den här enastående strukturen inkluderar den högsta takterrassen i stan, och detta ensam bör vara en stark anledning till att någon vill besöka den och tillbringa oförglömliga stunder här.