Vill du ha ett hembibliotek? Här är 4 tips för att få din dröm att bli sann

Vill du ha ett hembibliotek? Här är 4 tips för att få din dröm att bli sann
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Du har alltid velat ha ett hembibliotek. Nu är det dags att få det att hända. Bild: Triloginskåp och design

De flesta bokmaskar vi vet drömmer om att ha ett utrymme där de kan fly från världen med en bra bok. Även hembibliotek kan låta som en sak i det förflutna, det finns ingen anledning till att du inte kan skapa ett av dessa områden i ditt eget hem. Allt som krävs är en liten planering för att se till att detta projekt kommer ut som du alltid har tänkt på.

Eftersom dessa utrymmen är mycket personliga kommer mycket av din design att komma ner till din smak. Men det finns några tips för att säkerställa att ditt hembibliotek fungerar bäst, oavsett din estetiska. Läs vidare nedan för att få ett steg närmare att skapa ditt drömhem.

Korrekt hyllor är nyckeln till din bildskärm. Bild: JWT Associates

Fokusera på din bildskärm

Korrekt förvaring är hemma bibliotekets heliga gral. Om du är en ivrig läsare har du troligen spenderat mycket tid på att lagra dina böcker i mindre än idealiska förhållanden. Nu när du har bestämt dig för att designa ditt eget bibliotek, är det dags att stolt sätta dina böcker på displayen.

Det första steget är att välja den bästa platsen i ditt hem för detta projekt. Få har turen att kunna ägna ett helt rum till uppgiften. Snarare är det mycket vanligare att hitta kreativa sätt att dela utrymme med ett hemmakontor eller formellt bostadsutrymme. Om det behövs kan en mindre läsningsskrog också huggas ut från tidigare oanvända utrymmen i ett sovrum eller ett loftområde.

När du väl kan visa var ditt bibliotek kommer att ta form, är det dags att bli allvarlig om lagringen. Golv till tak hyllenheter eller inbyggda insatser är de traditionella valen. Men i dag blir husägare mer kreativa. Ta reda på lite design inspiration för alternativ som kommer att fungera i ditt unika utrymme.

Se till att det finns gott om sittplatser. Bild: Martha O'Hara Interiors

Skapa rätt sittplatser arrangemang

Efter lagring är rätt sittplatser nästa viktigaste delen av ett hembibliotek. Det finns mycket få snabba regler här, men om ditt utrymme kommer att rymma en enda stol eller du har kvadratmeter för en hel gruppering, borde det vara bekvämt. Detta är en av de få gånger vi rekommenderar dig att avstå från ultramodern minimalism till förmån för de större, mer plyschbitarna som är vanliga i traditionell design.

När du har fått dina möbler på plats, är det ett steg att utforma en riktig layout. Av alla sittplatser arrangemang i ditt hem borde detta särskilt känna sig välkomnande. Försök arrangera varje bit i en liten vinkel för att ge en avslappnad och tröstande luft till utrymmet. När det finns mer än ett sittplatselement involverat, vill du placera dem så att de vinklas mot varandra istället för att vända sig bort.

Layer belysning för att göra behandlingen lätt. Bild: Amanda Kirkpatrick Photography

Layer din belysning

Medan riktig belysning är ett centralt element i varje rum i ditt hem, är det särskilt viktigt i ett bibliotek. Ingen gillar kampen att skryta för att få fram ord. Att tillhandahålla ett korrekt belysningssystem, liksom rätt typ av ljus, är avgörande för rummets förmåga att fungera som du vill.

Börja med att granska ditt befintliga belysningssystem. Helst kommer det att innehålla minst ett av följande:

  • Omgivande:Även känd som allmän belysning fyller omgivande ljus majoriteten av rummet och låter dig röra sig säkert. Det kommer vanligtvis från nedsänkt belysning, spårbelysning eller väggmonterade armaturer.
  • Accent:Accentbelysning används för att markera en viss kontaktpunkt, till exempel en bit väggkonst. Bildljus, väggmonterade armaturer eller spårbelysning är vanliga, och dimmare används ofta på dessa funktioner för att ge stämningsbelysning.
  • Uppgift: Som namnet antyder används arbetsljus för att hjälpa dig att slutföra en viss funktion. Det kan vara allt från skrivbordslampor till hängande ljus som hänger över en kök ö.

Här är din omgivande och arbetsbelysning viktigast. Se till att du har en av varje direkt ovanför eller bredvid varje plats i sitt sittområde. Då, ge rätt ljus temperatur. Daglökar, från 5 000 K-6 500 K, är det bästa valet för läsning, så du kanske vill investera i några av dem.

Detta utrymme ska vara så mysigt som möjligt. Bild: Kevin Dakan Architect

Gör det mysigt

Den sista komponenten till något hembibliotek är mysighet. Även om detta inte är en officiell princip för inredning, är det i vårt sinne absolut nödvändigt här. Detta utrymme är trots allt ett övertygelse i hjärtat. Din slutprodukt behöver känna sig som någonstans, du vill gärna curl upp med en bra bok i timmar i slutet.

I det här fallet är användandet av textilier ett särskilt bra alternativ för att ge komforten till rummet. Till exempel kan du markera utrymmet med en fin, plysch kasta matta. Lägg sedan till några kuddar på varje stol eller soffa i sitt sittplatser. Slutligen överväga att lägga en mjuk filt i blandningen för att hålla varma i svalare temperaturer.

Den sista komponenten lägger till ett element av personalisering. Eftersom ditt hembibliotek sannolikt kommer att fungera som en flykt från vardagens stress, är det incitament att få det att känna som en oas. Oavsett om det är en väggkonst eller ett speciellt inredningsobjekt som gör att rummet känns som eget, här är det officiellt tillåtet att investera.

Ta vårt råd och skapa ett eget hembibliotek. Bild: LINEA, Inc

Många av oss drömmer om en dag med vårt eget bibliotek. Det finns dock ingen anledning till att den drömmen inte kan bli verklighet, även om din levnadsförhållande inte bidrar till det typiska biblioteket vi ser i gamla filmer. Tipsen i detta inlägg syftar till att hjälpa dig att skapa en personlig oas, oavsett hur mycket kvadratmeter du har. Håll dem i åtanke när du utformar ditt utrymme. Du förtjänar det.

Vad tycker du om våra hembiblioteksidéer? Kommer du att vidta åtgärder för att inkludera ett av dessa utrymmen i ditt eget hem? Berätta om det i kommentarerna.