Ett hotell för Backpackers med delade sovrum inuti fraktbehållare

Ett hotell för Backpackers med delade sovrum inuti fraktbehållare
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Varje hotell har sin egen målgrupp och medan de flesta är avsedda att bekvämt rymma familjer och par, finns det en som är speciellt utformad för att vädja till backpackers. The Ccasa Hostel ligger i Nha Trang i Vietnam och slutfördes 2016 av TAK Arkitekter. Tanken bakom det var att ansluta människor runt om i världen genom att uppmuntra dem att vara fria och att resa men speciellt för att träffa nya människor och att interagera med dem i en mysig miljö.

Medan konceptet är intressant är det inte det enda som inspirerade oss att prata om detta hotell idag. Vi är faktiskt särskilt intresserade av designen, exakt i material och stilar som presenteras under hela projektet. Du kommer att märka i följande bilder att en del av hotellet består av repurposed fraktbehållare. Det är viktigt att förstå hur strukturen är organiserad innan vi kommer in i alla detaljer.

Ccasa Hostel är organiserad i tre kvarter, var och en med funktion och design. En är serveringsblocket där matlagning och matsalar samlas. Detta område har en stålram och är klädd i svartlackerade metallplåtar. Ett annat block är tillägnad sovande områdena och detta är delen av hotellet som är gjord av fraktbehållare. Det tredje kvarteret rymmer badrummen och våtmarkerna i allmänhet och har väggar av vitmålad tegel och betong.

Alla tre kvarteren möts i ett gemensamt område som har en mycket öppen och breezy atmosfär. Denna zon innehåller vad ett vanligt hus skulle kalla levande utrymmen. Det är där gästerna kan lounge och koppla av ihop. Utrymmet inkluderar en mycket udda och rolig lounge terrass om vi kunde ringa så. Det är en slags plattform med en stor del av hängmatta golv. Här kan gästerna läsa, chatta eller helt enkelt meditera och titta ner för att se vad alla andra gör.

MoreINSPIRATION
  • Mobilt hotell gjord av tre begagnade fraktbehållare
  • Hotel & Office byggd av återvunna fraktbehållare på en ekologisk gård
  • Ett hus med två våningar av åtta fraktbehållare med modern inredning

Det sovande blocket är kanske det mest ovanliga av alla. Den är byggd av tre gamla fraktbehållare, vardera målade i en djärv färg. Tillsammans bildar de en röd, blå och gul trio. Varje behållare innehåller flera separata sovrum, alla med en separat ingång, som i grunden är en liten bro som öppnar sig mot det gemensamma området och tar gästerna närmare naturen och till alla andra i en cool och avslappnad sätt.

Överraskande, det finns en mycket stark koppling mellan detta ovanliga hotell och natur. Det är möjligt på grund av den unika layouten och fördelningen av funktionerna. Gemensamma områden är särskilt viktiga i det här fallet eftersom de i grunden välkomnar naturen inuti, så att träd och vegetation växer runt dem. Med tanke på detta bör vi också nämna att det finns en mycket slående kontrast mellan sovsteget och de andra två, särskilt den gemensamma zonen.

Arkitekterna och kunderna ville att detta projekt skulle överklaga mestadels till den sociala naturen hos människor och detta var översatt till design i form av ett gemensamt utrymme utökat till maximalt och med en mycket välkomnande inredning och atmosfär medan det privata området som innehöll sovrummen var reducerad till minimum. Sovrummen är mycket små och inkluderar flera sängar i en svit. Du kan se sex våningssängar snyggt packade i detta lilla utrymme.

Detta minimala tillvägagångssätt när det gäller sovrummen betonar det faktum att detta är ett hotell för backpackers, för personer som inte bär mycket bagage med dem och vem inte har något emot men faktiskt gillar att dela ut sitt utrymme med andra och möta nya människor. Det handlar med andra ord om att dela.