Minimalhus inramad av panoramautsikt och vackert landskap

Minimalhus inramad av panoramautsikt och vackert landskap
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

I 2014 slutade 3,4 Arquitetura-laget med att bygga Solar da Serra, ett modernt residens i Brasilia, Brasilien. Huset mäter totalt 95 kvadratmeter så det är ganska litet. Det är inte ett familjehem men snarare ett enda bosatt hus.

Det lugna och lugna läget gör detta till ett perfekt semestermål. Huset sitter på en plats som mäter 1800 kvadratmeter, så det finns ingen anledning att oroa sig för privatlivet. Eftersom byggnaden upptar endast en liten del av marken är resten av platsen bara för utsikten.

Huset byggdes på en mild sluttning och utsätts för utsidan och utsikten på båda sidor. Stora glidande glasdörrar låter naturligt ljus och samtidigt erbjuda obegränsad utsikt över det vackra landskapet.

Istället för att jämna ut platsen valde arkitekterna att bevara den ursprungliga lutningen och göra den till en del av husets design. Det är inte ett element som ger den karaktären.

Interiören är minimal. Den består av ett vardagsrum anslutet till ett öppet kök, ett kontor, ett sovrum, ett badrum och ett separat tvättstuga. Interiören är inramad av små terrasser och glasdörrar.

MoreINSPIRATION
  • Panoramautsikt Utsikt Detta Kantiga Hus från alla fyra sidor
  • En blygsam sjö hus stiger ovanför landskapet för att få synpunkterna i
  • Brasilianska huset växer ovanför landskapet för att njuta av havsutsikten

Vardagsrummet och köket är inredda med neutrala färger. Grå verkar vara huvudskuggan, kompletterad med bruna och naturliga skogar. Möblerna är enkla och innehåller en rad öppna hyllor och en elegant mediekonsol, både design på ett sätt som håller inredningen öppen och luftig.

En liknande palett användes också i sovrummet. Ett par detaljer i svart och vitt harmoniserar inredningen. Trägolv ger rummet en varm känsla, och även om fönstren i full höjd exponerar utrymmet utomhus, är atmosfären ganska välkomnande, mysigt och bekvämt.

Huset var konstruerat som en kompakt armerad betongstruktur och det gav det en rå och texturerad look. Som ett resultat är inredningen eklektisk. Det är lite industriellt men också modernt och till och med lite klassiskt. Enkelheten i inredningen kompletteras med mångfalden av åsikterna.

Sekretess för dem inuti säkerställs av en serie paneler som täcker glasväggarna. De kan också användas under dagen för skugga eller som ett sätt att göra rummet snyggare.