Hus i Rumänien får en Origami-liknande modern förlängning

Hus i Rumänien får en Origami-liknande modern förlängning
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

LAMA Arkitekter slutförde renoveringen och förlängningen av G3 House i Otopeni, Rumänien. Ägarna ville ha sina 1 076 kvadratmeter hemma - som hade en källare, bottenvåning, andra våningen och vinden - för att få mer utrymme med en modern twist.

"Kärnan i detta projekt är den moderna omtolkningen av det traditionella takhuset," sa arkitekterna. "Vi ville skapa en dialog mellan de två volymerna, mellan förflutna och nuvarande." Projektgruppen bestämde sig för att bevara utseendet på det gamla huset och lägga till en origami-liknande modern förlängning.

"Den extra volymen var avsedd att innehålla ett luftigt vardagsrum, medan det ursprungliga huset skulle innehålla de återstående nödvändiga utrymmena för ett familjehem", sa arkitekterna. "De två volymerna placerades på ett stort trädäck för att skapa kontinuitet. En förlängning av däcken är också värd för poolen, terrassen och ett trädgårdsutrymme. "

En mängd olika material och texturer gör hemmet, nu 1937 kvadratmeter, engagerande och bekvämt. Exposed betong, träbalkar som sparats från originalbyggnaden, silver travertinplattor och ekgolv kombinerar för att skapa inbjudande interiörer. [Fotografi av Radu Malaşincu]